Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)
MALZEMELER
1.5 kg ayva
yarım limon
1.5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın. Bol su içine atıp normal ateşte haşlayın. Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin. Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin. Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.
Tezzmertek'ten Not: Küp Küp doğramayıp yarım ya da dilimler halinde de kullanabilirsiniz.
Ayva'nın şeklüine bağlı.