Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 702,964
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Hımm Şöyle birşey.

Ama burada ki hile ;
Yılanlar genelde müzik sesine değilde yılan oynatıcısının sepete ayakları ile belli bir tempoda vurması ile ayaklanıyor.
Ayak darbelerini kendilerine yapılacak bir saldırı olarak algılayıp savunma durumuna geçiyorlar.
(Daha önce okuduğum bir kaynaktan)

Sepete yaklaşmadan sadece müzik sesi ile ayaklanan yılan gösterisi var mı.?
Alooo Ferdane

Bu soru sana .?

india_snake-charmer.jpg

Etiketler

Madenci'ye cevap TezzMertek'ten geldi.
Teşekkürler TezzMertek,beni açıklama yapma zahmetinden kurtardığın için.
Umarım zurna-yılan ilişkisi daha iyi anlaşılmıştır Madenci tarafından.

Anladım anladımda
Biraz tebessüm ile maksat muhabbet;
Durup onu öttürmek gibi bir zorlayıcı iş yapacağına oldu olacak kafasına kafasına vur bari :smiley: Boşverin bu konuyu yürüyelim. Özgürlüğü Her adımda nefes gibi içimize çekerek , çicek kokusu ve kuş ötüşlerinin arasında

TezzMertek' Alıntı:
Hımm Şöyle birşey.

Ama burada ki hile ;
Yılanlar genelde müzik sesine değilde yılan oynatıcısının sepete ayakları ile belli bir tempoda vurması ile ayaklanıyor.
Ayak darbelerini kendilerine yapılacak bir saldırı olarak algılayıp savunma durumuna geçiyorlar.

Alooo Ferdane

Bu soru sana .?
kobra duymuyor kulakları gelişmemiş.harekete karşı duyarlı..

KoBra olayında son nokta...

8) 8)

Sadece Hindistana değil, kuzey Afrika ülkelerine, özellikle Fasa gidenlerin en çok ilgisini çeken şeylerden biri de yılan oynatıcılarıdır. Yılan oynatıcısının yılanını sepetinden çıkartıp oynatmasının, onu bir tür hipnotize etmesinin, flütünden (aslında flüt benzeri bir çalgıdan) çıkardığı seslerle bir alakası yoktur.

Çünkü kobra yılanı bir taş gibi sağırdır. İşitme organı ve buna bağlı sinirleri yoktur. Sesleri duyması mümkün değildir. O sadece yerden, yani topraktan gelen titreşimleri hissedebilir. Yılanlar titreşimlere karşı çok hassastırlar.

Aslında yılanın sepetinden çıkıp, dikelip aldığı pozisyon saldırı pozisyonudur. Kobra gövdesinin ön bölümünü havaya diker ve boynunu yassıltarak genişletir. Bu hareketi boyun kaburgalarını birbirlerinden ayırarak sağlar.

Yılan oynatıcısı elindeki flütü sağa sola sallayarak yılanın baktığı hedefin yerini sürekli değiştirir. Yılan flüte doğru kafasını oynattıkça bu, seyircilere sanki yılan dans ediyormuş izlenimim verir. Aslında yılanın sallanması fiziksel bir olaydır. Onu vücudunun üst kısmını yerden yükseltebilmek için yapar. Sallanmayı kestiği an yere düşer.

Kobra yılanları türünün hepsi bir değildir. Yılan oynatıcıları genellikle gördükleri her şeye anında saldıran Kral Kobrasını tercih etmezler. Bunlar aynı zamanda dünyanın en büyük zehirli yılanlarıdırlar. Boylan 5 metreyi geçer zaten en kuytu yerlerde yaşarlar ve diğer kobraların aksine insandan kaçarlar.

Yılan oynatıcılarının tercihleri daha sakin olan ve yemeyi gözünün kesmediği büyüklükteki objelere saldırmayan Asya Kobrasıdır.

;) 8)

murat ,bizim kobrada müzik yoktu,direkt hareket halindeydi(tayland);diğerlerini bilmiyorum
TezzMertek' Alıntı:
Hımm Şöyle birşey.

Ama burada ki hile ;

Alooo Ferdane

Bu soru sana .?

doğum günümü unutmadıgın için çok teşekkür ederim,anneminde selamı var,sizi şipi şipi ablam olarak tanıyor ;)
ayşenalev' Alıntı:
misafirlerim olduğundan çok az ziyaret edip gezebiliyorum ..... özlemedim desem yalan olur.... keşifleri izlemek ,paylaşılan bilgileri okumaktan yoksun geçen zamanımı boşa geçmiş sayıyorum .Ferdane'm daha nice yıllara sağlıklı ve güzel gezileri yapabilmen temennisiyle, sevdiklerinle sevdiğin işleri yaparak daha nice güzel günlere iannene de sevgilerimi iletirsen sevinirim .ufaklıklar bırakmıyor ,iinanın zor yazdım bunuda sevgiler herkese

Güzel anlatmışsınız tebrikler. Konunun sonunda ansiklopodi basacak kadar bilgi gelecek galiba

hakan.kavakli' Alıntı:
KoBra olayında son nokta...

8) 8)

Sadece Hindistana değil, kuzey Afrika ülkelerine, özellikle Fasa gidenlerin en çok ilgisini çeken şeylerden biri de yılan oynatıcılarıdır. Yılan oynatıcısının yılanını sepetinden çıkartıp oynatmasının, onu bir tür hipnotize etmesinin, flütünden (aslında flüt benzeri bir çalgıdan) çıkardığı seslerle bir alakası yoktur.

Çünkü kobra yılanı bir taş gibi sağırdır. İşitme organı ve buna bağlı sinirleri yoktur. Sesleri duyması mümkün değildir. O sadece yerden, yani topraktan gelen titreşimleri hissedebilir. Yılanlar titreşimlere karşı çok hassastırlar.

Aslında yılanın sepetinden çıkıp, dikelip aldığı pozisyon saldırı pozisyonudur. Kobra gövdesinin ön bölümünü havaya diker ve boynunu yassıltarak genişletir. Bu hareketi boyun kaburgalarını birbirlerinden ayırarak sağlar.

Yılan oynatıcısı elindeki flütü sağa sola sallayarak yılanın baktığı hedefin yerini sürekli değiştirir. Yılan flüte doğru kafasını oynattıkça bu, seyircilere sanki yılan dans ediyormuş izlenimim verir. Aslında yılanın sallanması fiziksel bir olaydır. Onu vücudunun üst kısmını yerden yükseltebilmek için yapar. Sallanmayı kestiği an yere düşer.

Kobra yılanları türünün hepsi bir değildir. Yılan oynatıcıları genellikle gördükleri her şeye anında saldıran Kral Kobrasını tercih etmezler. Bunlar aynı zamanda dünyanın en büyük zehirli yılanlarıdırlar. Boylan 5 metreyi geçer zaten en kuytu yerlerde yaşarlar ve diğer kobraların aksine insandan kaçarlar.

Yılan oynatıcılarının tercihleri daha sakin olan ve yemeyi gözünün kesmediği büyüklükteki objelere saldırmayan Asya Kobrasıdır.

;) 8)

Akşamüstü neşesi ;

Evli misin
"Ben kızımı evli birisine vereceğim, yoksa kesinlikle kiralatmam!" diyen yurdum amcası; o cümleyi "Ben kızımı evi olana vereceğim, yoksa kesinlikle kirada kalmalarına müsaade etmem." şeklinde söylersen, biz de sana şok olmayız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.