Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 708,603
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

alfonso26' Alıntı:
Merhaba ben Berkan siteyi epeydir takip ediyorum ama buraya yazmak buzamana denk geldi şu ana kadar pek aktivite yapamadım ama yeni başlıyorum Eskişehirliyim.Bu sitede başlığı olan bi çok aktivite ilgimi çekiyor.İnşallah buradada arkadaşlarla güzel aktivitelere katılırım herkese sevgiler...

Gezenbilir Ailesine Hoşgeldin Berkan ,

ferdane gül' Alıntı:
mrb
Ankara'da yaşıyorum. Gezenbilirin yeni üyelerindenim.
Dogada yapılan sporları ve aktiviteleri seviyorum; tek yıldız dalgıcım,yelken,trekking ve kısmen dağcılıkla ilgileniyorum
Alen Ufalıyım.
Gezenbilir sayesinde offroad tutkunu olmaya adayım ;)
Burada olmaktan memnunum

Gezenbilir Ailesine katılımınız ve mesajlarınız için çok teşekkürler Ferdane hanım.
Ankara dan epey çok üyemiz var ve sürekli Off - Road ve trekking etkinlikleri düzenliyorlar.

Etiketler

ekiNoks' Alıntı:
Hafta sonu kendini dağlara atanlar, gezdiğiniz gördüğünüz sizin olsun :D... Resimler de benim :D Hani görüntüler?
Sabahtan bu saate kadar dünkü yürüyüşün fotoğraflarına bakıp, muhabbetini yapmaktan gezenbilir' e mesaj atamadık. Kusura bakmayın :smiley: :smiley:

Ümit abi, ben de bir fotoğrafımı sana yollasam da beni de aranıza fhotoshoplasınız nasıl olur :D

KİMLİK FOTOKOPİSİ KULLANIRKEN UYANIKLARA YEM OLMAYIN!

Bildiğiniz gibi artık her kurumda işlem yaparken, telefon hattı alırken,biryerlere abone olurken, kargo alıp-verirken, havale işlemlerinde.. vs.. kimlik fotokopisi istenmekte..

Aslında bu yasal değil, sadece koca formu doldurmak yerine kimliğinizin fotokopisini iliştiriyorlar o belgelere ya da kendilerini garantiye alıyorlar ve işleri hızlandıyorlar...

Sebep herneyse...Sonuçta artık kimlik fotokopisi ile çok işlem yapılması alışmış bir durum oldu artık...
Peki bu kimlik fotokopiniz ile başkası neler yapabilir diye düsündünüzmü hic?

Birkaç örnek verecek olursak:

-Adınıza bir yerlere üye olunabilir.
-Adınıza abonelik açılabilir.
-Sizi bir şey için kefil edebilirler.

-En çok görülen vakalardan biri de şu:
ADINIZA BİR SÜRÜ TELEFON HATTI AÇTIRIP, AÇIK HAT OLARAK SATABİLİRLER! ve bu hatları alanlar herhangibir suç işlediklerinde direk hat sahibi yani kimlik fotokopisi kullanılarak adına hat açılan kişi zan altında kalmaktadır. (zaten siz de telefoncularda açık hat satıldıgına sahit olmussunuzdur)
-ve bunun gibi bircok örnek..

Peki kendimizi korumak, kimlik bilgilerimizle istegimiz dışında işlem yapılmasını önlemek çok mu zor? Elbette değil
Basit ve etkili bir yöntem var:

Mesela 05xx1234567 nolu telefon hattını aldınız.

Form doldururken ve kimlik fotokopisini verirken,
FOTOKOPİDE, KİMLİĞİN ÖN VE ARKA YÜZÜNDEKİ BOŞ ALANLARA SADECE 05XX1234567 HATTIN ABONELİK İŞLEMLERİ/ AKTİVASYONU İÇİNDİR yazıp paraf atmanız sizi koruyacaktır.

Veya: SADECE 01/01/200X NOLU , XXXXMİKTARLI HAVALE İŞLEMİ İÇİNDİR.. VB. ŞEKLİNDE NOT TUTMANIZ İYİ BİR ÖNLEM OLACAKTIR...

(çevrenizdekileri uyarmayı unutmayınız)

Herkese Merhabalar. Dağa tepeye tırmanmayınca. Pazar günü parkları arşınladım bir arkadaşımla . Bunlarda deklanşörüme takılanlar. Paylaşmak istedim.

Hayırlı haftalar hayırlı mesailer.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25894.new#new

Tabii ki evet.
Yaz gelmezse şaşarım.
21 Haziran - 21 Eylül arası Yaz Mevsimi değil miydi?
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR