Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 602,657

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

dün şile avcı koru köyüne bir iş için gittim..e tabii bir offroad cı olarak keşife çıktım ;D bozuk bir yolu takip edip eskiden askeriye ye ait bir arazie girdim..tüm askeri binalar,hangarlar,koguşlar ve elektrik trafoları duruyor.bir gezindikten sonra offroad yarışlarından tanıştıgım 4x4 bmc vidanjörü şöförüyle karşılaştım.biraz muhabbet etikten sonra bu arazinin akibetini sordum..adamın anlattıkları bu arazinin 79.500 m2 oldugu askeriyenin burayı 5-6 sene evvel orman müdürlügüne bıraktıgı.müdürlügünde bu araziyi ihale ile kiraya vermeye çalıştıgını bir kaç büyük firmanın peşnde oldugunu istenilen rakamın peşin 130 bin tl aylık kira olarakda 1300 tl oldugunu söyedi..şimdi bunu niye anlatıyorum...burayı bir sosyal tesis olarak hem biz offroad cılara hem motorsikletcilere yani ne bilim tüm doga tutkunlarına yönelik düzenleme ile örnek bir tesis haline getirmek isteyen belki aramızda biri vardır ümidi ile anlattım..daha detaylı bilgi için orman müdürlügüne müraacat edilip ihale şartnamesi alındıktan sonra size tüyo olarak bir kaç bilgi daha verebilirim..selamlar..

Bir gurup gezenci müsterek olarak hayata geçiremezmi
Böyle bir projeyi.
İzmir gurpları istanbul kadar kalabalık olsaydı ben çoktan kolları sıvamıştım bile.
Ha gayret İstanbul.

Tuncaycım eline koluna sağlıkda,öyle bir araziyi arkanda hükümetden veya kalın bir abi olmadan(Hatrı sayılır)kolay kolay vermezler.Hepimiz biliyoruz ki Türkiye KANKA memleketi.Varsa kankan,sırtın yere gelmez.

Not: Bende böyle benzer yerler bakındığımda hep aynı lafı duymaya başlamıştım;Hadi canım,hadi ufak ufak uza. ;D

kara parasını aklamaya çalışan bi amca piknik yeri olarak alacak ve yeşilin içine edecektir emin olun. ömerliden inerken kasaba solunuzda kaldığında sağ yamaç, eski maden ocaklarının girişi , ondan az ilerdeki soldaki tabiat içerikli ismi olan mekan şileye kadar yüzlerce yer bu şekilde peşkeş çekilmiş.sırapınarda sırapınar evlerini geçince opetin arkasında mütevazi bi gölet var onun sağı solu.iyi niyetli insanlara vermezler tuğsan beyin dediği gibi.

biraz araştırma yaptım..bir kaç telefon filan ;D ;D bir kanalda ben buldum ;D eger bu işi gerçekten yapmak isteyen çıkarsa diye ihale şartnamesi burda var.. http://www.ogm.gov.tr/tmp/istanbul1506.doc metrekarede daha fazlaymış..daha önce ihaleye girenler arasında STV ve varan gibi büyük şirketler varmış sonradan çekilme sebebleri bu parselin yanındaki orman müdürlügünün fidan yetiştirdigi yeride istemeleri imiş..orman müdürlügüne yapılan baskılar ile bir kısmına daha imar çıkmış.ben gözlerimle gördüm ve gezdim alanı gerçekten sırf o alanı düzenlemek için bile çok yüksek para gerekir..dediginiz gibi adamlar belkide pusuya yatmış olan biteni izliyor ve sinsilik yapıyor olabilir..aslında imkanım olsa zorlardım orayı ama malüm iş güç kurulu düzen...ben yapamam ama hayalimi sizlerle paylaşmak istedim..

tuncay bey sofular yeşilvadi kavşağını yüz metre kadar geçince sağda bi pikniik alanıı vardır.alanın arkası turkuaz köpek çiftliğine kadar iner.şu aralar arıcıların kovan sakladıkları meşelik fundalık mekandır.yeşilvadi köylüsü ormandan çıksın piknik yeri işletsin diye tahsis edilmişti.köylünün büyük kısmı bu alanları kullanmıyo.ormanı bozmadan ufak yaı yapma imkanı var elektrik mevcut.belki 40 50 yıllık sözleşmeler olamaz ama 5 yıllık dönemlerle köylünün orası uygun bi anlaşmayla değerlendirilemezmi.

o alanı biliyorum çokda güzel olur.aslında gezenbilir yöneticilerimizin böyle bir fikirleri var diye duymuştum..bakalım hayırlısı ile olur bizlerinde hayalimizdeki gibi...zaten klübümüze ait bir yer olsun yakınında bir yerden ev almaya çalışacagım.. :smiley:

yeşilvadi düşünürseniz güzel yerdir yeşilvadi.
az insan yaşar yeşili boldur.
o piknik yeri içinde bilgim dayımın yeşilvadide yaşamasından dolayı.dayım sermaye emek vs birazda tembellikten yola 25 metre cephe ormana doğru 100 m alanı kullanmıyo 5 yıl doldu ikinci beşyıl işliyo.

ne yer alırsanız ben bekci olmak istiyorum! orada sizin için kepceyle her hafta yeni parkur yapalım, araçları tamır edim, yikiğim, motorlar dahıl! :D

Hepimizin isteklerine hayallerine hitab edecek.Şöyle kocaman kütüklerden ve taşlardan yapılmış harika bir lokal binası.Kaoısında dev bir mangalı olan.Hafta sonları eşimizi çocuklarımızı alıp piknik yapabileceğimiz,ormanda yürüyüş yapılabileceğimiz,özel etablarda off-road yapılabileceğimiz.Hatta ufak bir tamirhanesi olan GEZENBİLİR formatına yakışır bir dernek lokali hedefimiz.Şuanda derneğimiz yeni kuruldu henüz yapılanma içerisindeyiz.Hele bi taşlar yerine otursun.Öncelikli hedefimiz budur arkadaşlar.

Jyrays' Alıntı:
ne ayer alırsanız ben bekci olmak istiyorum! orada sizin için kepceyle her hafta yeni parkur yapalım, araçları tamır edim, yikiğim, motorlar dahıl! :D

Özel etab sorumlumuz,yıkamacımız,tamircimız,bekçimiz hazır kıta bekliyor zaten. :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR