Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 598,789
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Mehmet arkadaşım başınızdan geçen olaya çok üzüldüm..

Kendi adıma, jip kullanırken süretim %50 düşük, fren ve araç takip mesafesi %250 fazla...
Çevreyi, yayaları, kavşakları, diğer araçları, vb. kontrol etme, dikkat %500 fazla...

Etiketler

MK51' Alıntı:
Turan gelicen mi cumartesiden?
Mustafa abi ben cumartesi çalışıyorum. Sayım yapmamız gerekiyor yani ben cumartesi olmayabilirim abi. :(
(Kapalım bi co ;), yoksa acayip çamur olucaz ??? bu hafta ;D !!!)

Mehmet abi valla bende çok üzüldümdüm abi haklısın herşeyden önce dikkat etmek lazım önümüze, arkamıza,sağımıza ,solumuza çook geçmiş olsun abi allah daha beterinden hepimizi korusun..

Gerçekten derler ya bir musibet bin nasihattan iyidir diye ...127 sayfadır bu forumu okuyorum forumun sosyal sorumluluk adın toplumsal sorumluluk adına en güzel sayfası oldu.Özellikle mustafa abinin %50az sürat %250 fazla fren mesafesi %500 fazla dikkat 4x4 'ün düsturu gibi valla

Ben de bir anımı paylaşmak istiyorum.O zamanlar çalıştığım fabrika için yılbaşı alışverişi çerez vs almaktan geliyorduk.Aracımız o meshur fırıncı pikaplarındandı (dodge). Unkapanından köprüye inerken trafik durmuştu arkadan bir binek oto çarptı .Bizim aracın tamponları aynı benim defenderinki gibi kalın saçtan yapılmıştı.Biz araç içinde hafif sarsıldık ( frenleme sırasında vurduğu için) araçtan indiğimde gözlerime inanamadım.Otomobilin önü paramparça olmuştu.Kullanan yaralanmıştı yanındaki eşi emniyet kemeri kullandığından ona birşey olmamıştı ama çok korkmuştu şok geçiriyordu.
Seyir hızımız da fazla değildi (20-30k m/h).Dediğiniz çok doğru bu araçlar kesinlikle çok dikkatli ve yavaş kullanılmalı.

Mehmet beyin başından geçenleri okurken unuttuğum ve ders çıkaramadığım o gün aklıma geldi.Tekrar geçmiş olsun :( der uyarılara teşekkür ederim.

Herkese geçmiş olsun diyorum, yalnız önemli bir nokta daha var bizim sağlam araçların başka kemikli ve sağlam araçlarla (Dodge kamyonetler gibi) çarpışması da feci sonuçlar verebilir özellikle araç içindeki sürücü için. Araca bişey olmasa bile ani negatif ivmelenme (g yemek de diyebiliriz) sonucu iç kanama ve ölüm gerçekleşebilir. Bu tarz şiddetli çarpışmalarda yeni nesil binek otolar darbeyi emip eksi ivmelenmeyi en aza indirgediği için sürücü ve yolcular kurtuluyor. Yani sandığımız kadar da güvende değiliz aslında.

mert vallahi haklısın söylenece söz yok bu konuda.
Malesef insan hayatı tr okadar ucuzki sana ve sizlere bunu nasıl anlatmalıyım bilmiyorum.
hepinizin bildigi şeyler
ne olursa olsun dikkat,dikkat, dikkat diyorum başka birşey demiyorum
Bir kazaya karıştıgımızda dahi eger aracta bizden başkalarıda varsa onlardan dahi sorumluyuz..

Deep' Alıntı:
Herkese geçmiş olsun diyorum, yalnız önemli bir nokta daha var bizim sağlam araçların başka kemikli ve sağlam araçlarla (Dodge kamyonetler gibi) çarpışması da feci sonuçlar verebilir özellikle araç içindeki sürücü için. Araca bişey olmasa bile ani negatif ivmelenme (g yemek de diyebiliriz) sonucu iç kanama ve ölüm gerçekleşebilir. Bu tarz şiddetli çarpışmalarda yeni nesil binek otolar darbeyi emip eksi ivmelenmeyi en aza indirgediği için sürücü ve yolcular kurtuluyor. Yani sandığımız kadar da güvende değiliz aslında.
Mert bu konuda çok haklısın...
http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,3389 adresindeki konuda bir video var konuya örnek :smiley:
Discovery vs. Espace

Evet arkadaşlar..Allah korusun yayaya çarpıldığı zaman bizim araçlar çok feci şekilde hırpalar..
Ama araç çarpışmalarında Mert'in dediği gibi asıl darbeyi biz alırız..Araç az hırpalanır , içindekiler darbe SÖNÜMLENEMEDİĞİ için çok hırpalanır :( ...Çünki araçların asıl dizaynı olan tampon yerine kalın saçtan vinç tamponu olduğu için...

Yeni nesi araçların çarpışmalarda çok hırpalanmasının yani burnunun çok ezilmesinin asıl amacı darbeyi sönümleyip ,içindekilerini korumasıdır..

Bugün Toros ile Honda çarpişsın Honda dağılır ,Torosunda sürücüsü dağılır :(

Standart Grand'ın Testi;

[youtube=600,470]f5w6jfd4Am0[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=f5w6jfd4Am0

Standart Liberty'nin testi

[youtube=600,470]5nRfwODVQeI[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=5nRfwODVQeI

Rubicon'un testi ( tam şasenin duvardan nasıl sektiğine dikkat edin, ön dingil yerinden bile kıpırdamadı! )

[youtube=600,470]cgyLlkIHGHI[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=cgyLlkIHGHI

Bu da malum CJ benzeri Mutt M151'in ( Vietnam dönemi) ordudaki takla testi ::smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=N309xX663cY

Orkun sadece Rubicon'u dümdüz duvara çarptırıyorlar..Ondan çok şiddetli ve geri tepmeli diye düşünüyorum :smiley:

Nadir abi ''musa zj 5.2'' rumuzlu Musa kardeşimiz Grand Cherokee satın almıştır..Gereğinin yapılmasını saygılarımızla rica ederiz :smiley:

ondan da olabilir ama bence diğerlerine göre esas fark bildiğimiz çelikten merdiven şase :D

Jeep34' Alıntı:
Orkun sadece Rubicon'u dümdüz duvara çarptırıyorlar..Ondan çok şiddetli ve geri tepmeli diye düşünüyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.