Selamlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CesetRa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,260
Aslında sert değil olması gerektiği gibiymiş Kerem. Sertliği aracın üstünde vinç, offroad tamponu vs var gibi hesaplıyorlar. Onlari takinca. Tam da olması gerektiği gibi oluyormuş
yükseltme sonrasında benim aldığım amortisörlerden birinin patlak olduğunuz anladık, taktıktan bir hafta sonra, aldığım firma da hiç oralı olmadı ve değişime gitmedi, hatta IRO nun da kesinle değişim yapmadığını üzerine basa basa belirtti.
bunun üzerine de bu konuyu direk USA da şirket merkeziyle uzun uzuuunnnn görüştüm, en az 5-6 tel konuşması ve 10-15 mail :smiley:, adamlar bizim satıcının tam aksine değişim yaptıklarını belirtti. bu sırada amortisörlerin sertliğinden de bahsettim ve aracın üzerinde doets tech amortisör olduğunu belirttim.

yetkili bu amortisörün sert olduğunu ama yol kullanımı için daha uygun olduğunu, yol tutuşunu iyileştirdiğini bildirdi. bende bilstein 5125 alsaydım daha iyi olur muydu diye sordum, IRO yetkilisi de çok daha iyi olacağını, doets tech teki yol tutuşun kalmayacağını ve aracın orijinal ayarlarına geri döneceğini ( daha yumuşak), arazide de daha iyi artikülasyon sağlayacağını belirtti ki bu zaten bir jipde en önemli mevzu. bir foto ekledim durumu anlatabilmek için.

burada aracın amortisörleri açmasa imkanı yok yol alamaz, ya da taklaya gelir.

bence vinç ya da demir tamponda bile bu sertlikteki bir kit gerekli açıyı açamaz.

benim kit de buydu
WJ 4" Lift Kit - Iron Rock Off Road

0811_4wd_17_z+2006_jeep_wrangler_unlimited+axle_articulation.jpg

Etiketler
yükseltme sonrasında benim aldığım amortisörlerden birinin patlak olduğunuz anladık, taktıktan bir hafta sonra, aldığım firma da hiç oralı olmadı ve değişime gitmedi, hatta IRO nun da kesinle değişim yapmadığını üzerine basa basa belirtti.
bunun üzerine de bu konuyu direk USA da şirket merkeziyle uzun uzuuunnnn görüştüm, en az 5-6 tel konuşması ve 10-15 mail :smiley:, adamlar bizim satıcının tam aksine değişim yaptıklarını belirtti. bu sırada amortisörlerin sertliğinden de bahsettim ve aracın üzerinde doets tech amortisör olduğunu belirttim.

yetkili bu amortisörün sert olduğunu ama yol kullanımı için daha uygun olduğunu, yol tutuşunu iyileştirdiğini bildirdi. bende bilstein 5125 alsaydım daha iyi olur muydu diye sordum, IRO yetkilisi de çok daha iyi olacağını, doets tech teki yol tutuşun kalmayacağını ve aracın orijinal ayarlarına geri döneceğini ( daha yumuşak), arazide de daha iyi artikülasyon sağlayacağını belirtti ki bu zaten bir jipde en önemli mevzu. bir foto ekledim durumu anlatabilmek için.

burada aracın amortisörleri açmasa imkanı yok yol alamaz, ya da taklaya gelir.

bence vinç ya da demir tamponda bile bu sertlikteki bir kit gerekli açıyı açamaz.

benim kit de buydu
WJ 4" Lift Kit - Iron Rock Off Road

Ekli dosyayı görüntüle 502332

Evet. Bendeki bilgi de mış muş zaten. :smiley:
Bu arada fotodaki araç da şahane. Şu kurlar adam gibi olsa da şöyle araçlar kullansak..

Tekrardan merhabalar,

Bu sabah aracı Beylikdüzünden Maslak Oto Sanayiye götürdüm, Garaj Off-Road'a göstermek istedim önce, telefonla aradığımda bu ara çok doluyuz, aracı perşembe getirebilirsin dediler, başka bir ustayı aradım o da bugun Halkalı tarafındayım, yarın bakalım dedi, ben de Dayı Jeep Garage'e gittim direk, Abdullah ustayla tanıstık, konustuk, çay içtik.

İşin özeti şu şekilde, araç kupalardan yükseltilmiş, yaylar presslenmiş, amortisörler değiştirilmemiş. Arka amortisörlerde zaten mesafe yok doğru düzgün, ama ondan da önemlisi patlak durumdalar. Aracı aldığım arkadaş amortiserler değişmeli demişti zaten, ama uğraşılıp böyle bir yükseltme yapıp(bayağı kaynaklı, destekli yükseltme yapmışlar), tampon vb takıp, o amörtisörleri değiştirmemeyi, stock amörtisörle gezmeyi aklım almıyor açıkçası.

Dayıyla konuştuk,
*4x yaylar ve amörtisörler yükseltmeye uygun olarak değişecek
*Ön-arka burçlar değişecek
*Ön rotbaşı değişecek
*Direksiyon amörtisörü belki değişecek
*Ön trackbar değişecek, ayarlı trackbar takılacak
*Ön link çubukları
*2x motor kulakları
*Yağ ve filtre
*Hava filtre
*Termik

Şu anda yapılmayacaklar
*Direksiyon Pompası(muhtemelen yakın zamanda yaptırmayacağım, direksiyon bana ağır gelmiyor)
*Klima kompresörü

Dayıya bu işlemleri yaparız, sonra bizim başımızı buralardan yine ağrıtır diyosan hiç girişmicem dedim, dayı da hataları düzeltince bişey olmaz, aracın genel hali, motoru - şanzumanı iyi durumda, yükseltmede hatalar yapılmış, onları çözeriz dedi. Ben dogruyu söylemek gerekirse alırken 6-7 bin masraf olduğunu biraz bilerek aldım, beni asıl korkutan bu masrafları yaptıktan sonra o bölgelerin tekrar işlem istemesi. Araç genel olarak içime sinmişti zaten, iç döşemeler, kaporta, elektrik akasamı, motor & şanzuman, üstündeki teyp bile orjinal, ayrıca bu işe bi nevi de proje olarak bakıyodum, elbette ki eksikleri, masraflar olacaktı, ama sonunda makul bir fiyata gerçekten içime sinecek güzel bir araç yapmak amaç. Dedim tamam, bi nevi bu güzel aracı kurtarmayı kabul ettim.

Şimdi tekrar liste bekliyorum amörtisörler ve yaylarında markalarıyla dahil edileceği, ona göre ilerleyeceğiz. Umarım 7 bin dolaylarında çözebiliriz bu işlemleri. Yaptırdıktan sonra farkı hissettirip, beni hayal kırıklığına uğratmassa o zaman pişman olmam.

Bu araca uygun kit satan firmalari bir arayip fiyat alon once. Bu kadar parca degisecek ise kit ile bu isi cozmek daha cazip ve duzgun olabilir. Zaten motor kulaklari ve burclar haric hepsi kitin icinde mevcut.
Ayrica on saft ne durumda, fotodan gordugum orijinal gibi geldi, buna da bakmak lazim.

Merhaba,

Size katılıyorum, o yüzden ölçü alındıktan sonra marka ve fiyatlarla birlikte yay+amortisör bilgilerini istedim, komple kitlerle karşılaştırma yapabilmek için. Ön şaft için bişey demedi, ama soracağım ben.

Teşekkürler,

Merhabalar,
Aracı Samsun'da Auto08'in topladıgını ogrendim, arayıp konustugumda amortisörlere ek yaparak kit cubuklarıyla yükseltme yapıldıgını söyledi usta, bu şekilde çok araç yapıp sattıgını, hepsinin de arazide gayet randımanlı oldugunu soyledi. Amortisör konusunda ise Transit amortisörüyle çözebilirsin dedi. Dayı Jeep direk kit ile aracın daha çok işlem gerektirip daha masraflı olacağını söyledi, transit amortisörü konusunda da daha iyi bişey takarız dediler. Şu anda liste aşağıdaki gibi, işlemlere başlandı. İnternette fiyatlara baktığımda pek fark göremedim, sizin eklemek istediğiniz bişey varsa çok sevinirim. Acaba yayları ve ayarlı trackbar'ı daha uyguna bulma durumumuz olabilir mi sizce?

* 2x Arka Amortisör - fiyat bekliyorum
* Ayarlı Trackbar - 800
* Direksiyon Amortisörü - 250
* Demir İşçiliği(ön tarafta ayarlamalar yapılacakmış) - 300
* Ön Link çubukları - 300
* 4x Yay - 1500
* Hava Filtresi - 50
* 2x Motor Kulakları - 500
* Motor Yağı + Filtre - 240
* Arazi Kol fiber burçları - 160
* Termik - 470
* Direksiyon Rotbaşı - 110
* İşçilik - 1500

Teşekkürler,

Merhabalar,
Aracı Samsun'da Auto08'in topladıgını ogrendim, arayıp konustugumda amortisörlere ek yaparak kit cubuklarıyla yükseltme yapıldıgını söyledi usta, bu şekilde çok araç yapıp sattıgını, hepsinin de arazide gayet randımanlı oldugunu soyledi. Amortisör konusunda ise Transit amortisörüyle çözebilirsin dedi. Dayı Jeep direk kit ile aracın daha çok işlem gerektirip daha masraflı olacağını söyledi, transit amortisörü konusunda da daha iyi bişey takarız dediler. Şu anda liste aşağıdaki gibi, işlemlere başlandı. İnternette fiyatlara baktığımda pek fark göremedim, sizin eklemek istediğiniz bişey varsa çok sevinirim. Acaba yayları ve ayarlı trackbar'ı daha uyguna bulma durumumuz olabilir mi sizce?

* 2x Arka Amortisör - fiyat bekliyorum
* Ayarlı Trackbar - 800
* Direksiyon Amortisörü - 250
* Demir İşçiliği(ön tarafta ayarlamalar yapılacakmış) - 300
* Ön Link çubukları - 300
* 4x Yay - 1500
* Hava Filtresi - 50
* 2x Motor Kulakları - 500
* Motor Yağı + Filtre - 240
* Arazi Kol fiber burçları - 160
* Termik - 470
* Direksiyon Rotbaşı - 110
* İşçilik - 1500

Teşekkürler,

Hocam o ek işleri filan. Aman, gözünü seveyim dikkatli ol. Bak can taşıyor o araçlar.

Parça fiyatlarına bakınca toplam rakam neredeyse kit ile aynı fiyata gelmiş. Daha önce de sormuştum gerçi ama Ç parça fiyatlarına bakınca toplam rakam neredeyse kit ile aynı fiyata gelmiş. Daha önce de sormuştum gerçi ama kit fiyatı aldınız mı? Bir de 1500 tl işçilik çok değil mi değil mi

Ayrıca eğer aracı günlük kullanım için aldıysanız ve uzun yol yapacaksınız bu yöntemler hiç sağlıklı değil. Bu tip parçalarda yükseltilen araçlar genelde sadece Hsonu ve offrad icin uygun oluyor. Cunku aracin dinamik yapisini ve stabilitesini tamamen bozuyor

Merhaba,

Günlük kullanmayacagım, genelde haftasonu gezi maksatlı olucak, fakat ben de size katılıyorum, aracın kimyası değişiyor, buna uygun parçaların da değişmesi gerek. Bu yüzden ek yerlerini kaldırıyoruz, amortisörler ve yaylar değişecek, araç 5cm gibi alçalıcak fakat daha sağlıklı olucak

Merhaba,

Günlük kullanmayacagım, genelde haftasonu gezi maksatlı olucak, fakat ben de size katılıyorum, aracın kimyası değişiyor, buna uygun parçaların da değişmesi gerek. Bu yüzden ek yerlerini kaldırıyoruz, amortisörler ve yaylar değişecek, araç 5cm gibi alçalıcak fakat daha sağlıklı olucak

Süper 3aşağı 5yukarı olsun. Keyfimiz sağlığımız emniyette olsun..

Merhaba,

o zaman iyi, kızmıştım biraz dayı jeep e ama uygulanabilir düzgün bir çözüm sunmuş..

parça fiyatları normal gibi, yaylar için bir fikrim yok ama bazen aşırı sert olabiliyor yerli üretim ise, araca uygunluğuna dair bir garanti alın.

track bar

XJ /ZJ Adjustable Double Shear Track Bar Kit - Iron Rock Off Road

USA fiyatı

yan sanayi için de 850 normal gibi, ama yine de bir araştırma iyi olur, parçacıları bir arayın yine de

Merhaba,

Kit ve malzemelerin fiyatlarına ben de Iron Rock web sitesinden baktım, kit'i dayıya soylediğimde ise dedigim gibi gerek olmadıgını söyledi, fiyat olarak da daha yüksek kalıyor. Yaylar için ise Iron Rock kullandıklarını söylediler, hatta eskiden yay üreten bir firma vardı, istedigimiz uzunluk ve kalınlıkta yay yaptırıyoduk, artık yapmıyolar, şimdi mecbur böyle alıyoruz dediler. Arka amortisörler için beklemedeyim. İşçilik konusunda pazarlık yapacağım, biraz aşağı çekebiliriz diye düşünüyorum. Bir de diferansiyel burçları değişecek. Umarım ortaya güzel ve sağlam bir araç çıkar, emeğe ve masrafa değer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR