Merhabalar,
Aracı dün ve bugün düzgünce kullanma şansım oldu. Sarıyer-Göktürk-Beylikdüzü ve Beylikdüzü-Şile git gel yaptım. Uzun yolda ve düzgün kullanımda(ortalama 60km , max 80km) 80krş'un altında yakarak beni şaşırttı. Bostancı'ya uğrayamadım maalesef, ama sanki DAyı Jeep ile pazarlık yapıp öncelikli işlemleri orada yaptıracagım gibi gozukuyor. Sonra birgün Aygün Jeep'e de uğrayacağım.Gözlemlerimi ve arka tarafın birkaç fotoğrafı aşağıda paylaşıyorum.
-Arka taraf
Süspansiyondan(özellikle sağ) kasislerde ötme ve ses geliyor, kaldırımdan indiğimde sağ taraftan pat diye ses geldi, acaba körüğe mi vurdu diye düşündüm ama kaldırım yüksek bile değildi. Özellikle yokuş yukarı çıkarken sanki arka taraf aşağı çöküp biyere sürtüyor ve çekiş azalıyor, bazen tak diye tekrar havaya kalkıyor ve sanki birşey yerine oturuyor.
-Ön taraf
Direksiyonda boşluk var. Araç kafa sallıyor ve sola çekme duruma var. Direksiyon pompasında da bir sorun olabilir sürekli vıııı sesi geliyor.
-Vitesler
Vites geçişlerini hiç hissettirmiyor, hangi viteste olduğumu anlayamıyorum coğu zaman. N-D-R-P arası vites değiştirirken alttan tak diye sanki dişlinin yerine oturma sesi geliyor. Araç şu an iki çekerde, arazi vites kolunu fiberleri değişecek.
-Hararet
Şile yolunda yokuş yukarı kamyon sollayarak 3bin devirde hararet göstergesi orta çubuğu cok az gecti, düz yolda ortanın hep altında. Termiği yine de değiştiriceğiz.
-Elektrik
Sunroof tusu arızalı, kısalar cok cılız yanıyo, sisler cılız yanıyo. Elektrik tesisatını elden geçirip farları değiştirebilirim
-Kaporta
Genel olarak iyi durumda, ama çizikler ve boya kalkmaları mevcut, belki uğraşıp kulak çöpüyle boyayabilirim o bölgeleri. Tamponlarda ve sislerde paslanma var. Zımparalayıp pas tutmaz boyayabilirim.