Sea kayak önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adventure41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,263

adventure41

Ana Kamp
Yer
Kocaeli/İzmit
arkadaşlar merhaba..su sporlarını her zaman uzaktan sevmiş bir olarak yakın zamanda kano yada sea kayak almayı düşünüyorum...kullanış yeri göl ve deniz olacak şekilde tasarlanmış olmalı.. evin aşağısındaki baraj gölünde haftasonları kullanmak istiyorum mesela.. prijon marka olarak beklentilerimi karşılar mı sizce? tek kişilik yada çift kişilik olmasının avantajları ve dezavantajları nedir?? çift kişilikler çok uzun, araç üzerinde sıkıntı oluşturur mu ? fiyatlar oldukça yüksek..ihtiyacı karşılayacak malzemeleri ikinci el, yada daha uygun fiyatlarla temin etmek mümkün mü? araç üstü taşıyıcı olarak tecrübeli arkadaşlar nasıl bir uygulama yapıyor ? malum bu spor yaygın bir şekilde yapılmıyor, malzemeleri bulabileceğimiz yerler nerelerdir??

Etiketler

Ynt: Sea kayak önerisi

Bu spora başlamak için eğer İstanbul'daysanız kulübümüze bekleriz.
Çok farklı tiplerde kayaklarımız var, tekli, çiftli, ahşap, branda, fiber, polietilen... En azından kayak tiplerini görmüş olursunuz.
Her hafta İstanbul sularındayız, Boğazda ya da adalara gidiyoruz. Ya da uzun turlar yapıyoruz.
www.bodeka.org

merhaba volkan bey. eminim ki şu soruyu cevaplamaktan bıkmışsınızdır ama bu ortamda benzer bir cevap bulamadığım için zormak zorundayım. prijon 2 kişilik klasik sea kayak neden 3800 TL. yani gördüğüm zaman 400-500 tl dir diye tahmin ettiğim bir kayak ın bu fiyat olduğunu görmek beni şok etti. bu tarz bir aracı nereden ucuza edinebiliriz. teşekkürler

Merhaba Enigmaxi !

Ürünlerin ya da markaların neden, nasıl, kime göre pahallı olduğu sorusuna çok fazla yanıt getiremem. Ama asıl sorunuza yanıt vermeye çalışayım.
Öncelikle Prijon markası dünyaca ünlü, kalitesi kabul görmüş iyi bir Alman markasıdır.
Türkiye'de bu ürüne muadil olarak sadece Wilderness marka kayakları bulabilirsiniz, fiyatları belki biraz daha ekonomiktir diyebiliriz.
HTP (Polietilen) malzemeden üretilen başka bir iki kişilik kayak bilmiyorum. Şişme tipte olanları, biraz daha amatör kullanımlara uygun olanlarını farklı fiyatlara bulabilirsiniz. Ama aynı tadı vermezler, biraz daha amatör (ya da kıyı kullanımı) içindir.
Prijon'u marka olarak Almanya'da daha ekonomik fiyatlara bulabiliyor olsanız da işin içine nakliye ve gümrük gibi durumlar girince aynı hesaba gelecektir sanırım.
Bazı Sloven markaları, aynı kalitede olmasa da, biraz daha uygun fiyatlara satıldığını duymuştum. Slovenya'dan ya da Almanya'dan ekonomik fiyata alınmış (Almanya'dan ikinci el piyasasının ucuz olduğunu duydum) kayakları taşımak için bir iki yol var. Hiçbiri de zahmetsiz değil. Oradan aldığınız bir kayağı tanıdık bir gemici ya da tırcı ile taşıtmak olabilir. Ya da yine tanıdığınız ve Türkiye'ye yelkenlisi ya da arabasıyla giriş yapacak birilerine taşıtmak olabilir. Bu yöntemlerin hiçbirini denemiş ya da uygulamış birini tanımıyorum. Ne kadar yasal ya da yasa dışı olduklarını da iyi bilmiyorum.

Türkiye'de bu tip kayakları satan iki ithalatçı var.
Wilderness marka : www.orofin.com
Prijon marka : www.alternatifoutdoor.com

Türkiye içinde de yavaş yavaş ikinci el piyasası oluşmaya başlıyor.
Aynı zamanda üyesi olduğum Türkiye'deki ilk ve tek deniz kayağı spor kulübü olan Bodeka'nın web sitesine üye olarak ikinci el piyasasını takip edebilirsiniz.
Oradaki arkadaşlar zaman zaman kayaklarını kullanmadıkları için ya da değiştirmek için satıyor olabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Görüşmek üzere

merhaba. clear blue hawaiinin polietilen sea kayakları fiyat olarak daha cazip.1800-2000 TL gibi. turkiyede satisini yapan firmadan fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.

4.jpg

Merhaba arkadaşlar

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim Türkiye'deki iki deniz kayağı ithalatçısı haricinde daha çok yeni olan ithalatçılar da var artık.
Açıkça belirteyim, yeni diye bahsedeceğim kayakları henüz kullanma şansım olmadı.

Clear Blue Hawaii: bu markanın şişme ya da akrilik kanoları bir süredir Türkiye'ye getiriliyordu, fakat deniz kayağını sanıyorum yeni getiriyorlar. Gidip gören arkadaşlar oldukça iyi olduğunu söylüyorlar. Fiyatları hakkında çok fazla bilgim yok, fakat yanlış hatırlamıyorsam birilerinden 1700 TL gibi bir fiyatla fuarda satışta olduğunu duydum. Bu fiyat, bir deniz kayağı için iyi bir fiyat. http://www.kanodiyari.com/iolani.html

And Outdoor: Yıllardır temel kampçılık ekipmanları ithal eden bir firma. Point65N diye bir marka getirmişler, giden gören ve hasta olan arkadaşlarımız oldu. Kayaklarının bazıları oldukça güzel, bazıları da rekreasyonel olarak kullanmak için oldukça pratik. http://andoutdoor.com/KMDefault.aspx?ctrid=12251
Aldığım duyuma göre yakında NRS markasını da ithal edeceklermiş, bu marka da oldukça iyi bir markadır.

Merhaba;
Alanya'dan yazıyorum.Deniz kayağı son zamanlarda çok ilgimi çekmekte ve bu sene Alanya çevresini deniz kayağı ile keşfetmek ve çevremdeki insanları da bu doğa ve deniz ziyafeti çeken spora bulaştırmak arzusundayım. Fakat önüme çıkan ilk engel uygun bir kayak temini oldu. Bahsettiğiniz kayak markaları ve firmaları inceledim. Gerçekten kaliteli ama pahalı malzemeler. Bir de www.zenith-marine.com diye bir site de ahşap kayaklar satılıyor. Bahsettiğiniz IOLANI ismiyle satılan polietilen kayaklar burada da 1800 TL'ye satılıyor. Umarım uygun bir kayak bulurum.

Merhaba,
Biz de bir süredir deniz kayağı, kano, yelkenli kano üretimine başladık. bir kaç model çıkardık ve yenilerini çıkarmaya devam ediyoruz. Elle ve kişiye özgü üretiyoruz. Ben de üretici olarak kayak yapımında sıkça kullanılan malzemeler açısından bir kaç bilgi ve tecrübeyi aktarmak isterim.
yaygın olarak fabrikasyon ürünlerde polietilen kullanılmaktadır.Polietilen kayaklar jel katkılarıyla ağır ve kısmen yumuşak olur. çarpma türü yaralanmalarda tamir ile eski haline gelmesi zordur. gayet iyi üreticiler vardır ama ithal ediliyor.
cam elyaf kullanılan kayaklar ise polietilenden daha hafif ve daha iyi dayanım (mukavemet) özellikleri sergiler. Fiyatlarda kullanılan malzemlerin mekanik özellikleri büyük önem taşır. örneğin kevlar cam elyaftan iyi, cam elyaf ise polietilenden daha iyi mekanik özelliklere sahiptir. iyi mekanik özellik güçlü dayanım sağlar. fiyatta buna bağlı değişir.
Elle üretimde ahşap+cam elyaf; epoksi veya polyester reçinelerle kaplanarak çok dayanıklı kayaklar üretilebiliyor. Bu tarz üretimi türkiyede biz dahil iki yada üç yer yapıyor. Bu tarz üretimde ise epoksi daha hafif daha dayanıklı ve tabiki daha pahalıdır. bu malzemelerin dayanıklılığı onların doğru ve ustaca kullanılmasına da çok bağlıdır ciddi özen ve bilgi ister. bu da fiyatı etkiler.
( bahsi geçen malzemelerin tamamı marine-su tipi sınıftır. daha pahalıdır)
Fiyatları kayak tasarımı nasıl etkilere bakacak olursak: sürücü kayağı giysi gibi giyinebilmelidir. uygun deniz kayağı, sürücünün bir uzvu gibi olmalıdır. Bu kişinin beden ölçülerine göre boyutlandırılmış kokpit ve kayak boyu demektir. Deniz kayakları saatler boyunca kullanabileceğiniz taşıtlardır bu yüzden bedeninizi rahat hissetmeli ve hareketlerinizi kolay yapabilmelisiniz. özetle ergonomik olması arzulanır.
Ayrıca Kayağınızın hafif olmasına dikkat etmeli. Kayaklarda hafiften ne anlamalı derseniz genel fikir olarak ortalama 5m boydaki kayak 14-20 kg arası ise hafiftir. 7-14 arası ise çok hafif. 20kg ve üzeri kayaklar içinse ağır denebilir. ama elmayla armutu karşılaştırmak uygun olmaz bunuda belirtmeliyim. yarış kayıkları genelde çok hafif olur ve en pahalı sınıftır.
Tabii fiyatı etkileyecek diğer başka faktörler de vardır.
genel fikir olarak yapım malzemesine, tekniğine, boyuna bağlı olarak 1500-3500 TL aralığı denizkayakları için normal fiyatlardır.
Deniz kayağı alırken belki bu hususlara göz atmakta fayda olur.
isterseniz bize, bilgi@nanogemi.com adresinden ulaşabilirsiniz.
umarım bu bilgiler genel bir fikir vermiştir.
görüşmek üzre

Sevgili orfeadk

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Web sayfanızı bir süre önce farketmiş ve kulübümüzün web sayfasındaki forum alanında paylaşmıştım. http://bodeka.org/forum/ana-forum/genel-konular/nano-gemi
Deniz kayağı, kano, yelkenli, yani kısaca denizle ilgili güzel gelişmeleri izlemek büyük keyif veriyor doğrusu.

Kulüp olarak, çok yakında duyurusunu yapacağımız bir festival düşünüyoruz.
29 Mayıs Pazar olarak öngördüğümüz festivalde amacımız kano - kayak üreten, ithal eden, aksesuarlarını satan firmaların direkt olarak kano - kayakla alakalı kişileri karşısında bulacağı bir ortam olacak. Büyük ihtimalle İstanbul Riva'daki bir kampingde yapmayı planladığımız festival deniz kenarında olacak ve hem biz kulüp olarak bu sporu tanıtma fırsatı bulmak hem de firmalara ürünlerini tanıtma imkanı sunmak istiyoruz. Böylelikle bu spora başlamak isteyen ya da malzeme almak isteyenlerin de merak ettiği birçok soruya cevap bulabilecekleri, malzemeleri bire bir inceleyebilecekleri bir hafta sonu düşünüyoruz.
Katılımcı ya da ziyaretçilerinden ticari bir beklentimizin de olmadığını hatırlatmak isterim, biz sadece bu sporun gelişmesini istiyoruz.

Gerek gezenbilirden bu konuyu takip eden kişilere, gerekse üretici / ithalatçı firmalara şimdiden bu haberi çıtlatmak istedim.
İlgili davet yazısını ve festival duyurusunu kulübümüz web sayfasından ve diğer mecralardan duyuracağız.
Şimdilik sadece ön bilgi vermek istedim.
www.bodeka.org

Sevgiler
Volkan Kaya

Merhaba,
Volkan bey katkınız için teşekkürler. burada dalyanda bir kano-kayak klubü kurmayı planlıyoruz. bazı mevzuat konularında yardımınıza ihtiyacımız olacak sanırım. bodeka tecrübesi faydalı olacaktır.

Riva festivali kulağa hoş geliyor. Çıtlattığınız iyi oldu.

selamlar
Devrim

Deniz kayağına yeni başlamak isteyenlere dikkatine...
Yer sıkıntısından elimdeki 2.el malzeme uygun fiyatla satılıktır.
- Prijon marka odysseus double kayak, 10 yaşında, yıpranmış ancak kullanılabilir.
Paşabahçe Bodeka kayıkhanede görülebilir. Satış fiyatı 450.- TL
- Slovenya imalatı Roto marka Buran model tek kişilik seakayak.
Çok az kullanılmış, sarı renkli, dümenli, 4,30m boy, 60cm en.
Satış fiyatı 950.- TL
- 2 kişilik şişme rafting botu. 250.- TL
- Yukarıdaki malzemenin yanında ihtiyaç sahibine soğuk sulardaki faaliyetlerde kullanılacak çeşitli ebatlarda neopren surf giysileri verebilirim.

Selamlar. Ben de şişme bir şeyler almak niyetindeyim. İki seçenek var aklımda. Biri kano: Sevylor Colorado. Fransız Ebay'inde hesaplı gönderen bir satıcı var.
kayak.JPG

Ötekisi kayak: West Marine Advanced Frame. Türkiye'de mevcut.
7797285.jpg

Merak ettiğim iki konu var. 1: Belli ki kanoda kayak küreği kullanmak mümkün. Fakat kayakta kano küreği kullanılabiliyor mu? "J Stroke" falan kayak usullerinden daha çok hoşuma gidiyor nedense.

2: Advanced Frame'i alıp çantasını sırtıma taktım, motosikletimle yakınlardaki bir göle gittim diyelim. Kaskımı, pantolonumu, ağır montumu, eldiven ve çizmelerimi kayağın bir yerlerine sıkıştırabilecek miyim? Su geçirmez bir şeylere koyduktan sonra tabii.

Yok, aslında üç konu varmış... 3: Herhalde kayak deniz için daha uygundur ama yukarıdaki kanoyu denizde kullanma imkanı kesinlikle yok mudur?

Merhaba
Ahşap Kayaklar hakkında yorumlaınızı alabilimiyim.
Özellikle Sedir ağacından mobilya gibi olanlarını gördüm geçen sene fuarda.
Fiber - plastik v.b. kıyaslaması iyi olurdu ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri