Sea kayak önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adventure41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,269
Ynt: Sea kayak önerisi

jagadam' Alıntı:
Selamlar. Ben de şişme bir şeyler almak niyetindeyim. İki seçenek var aklımda. Biri kano: Sevylor Colorado. Fransız Ebay'inde hesaplı gönderen bir satıcı var.

Ötekisi kayak: West Marine Advanced Frame. Türkiye'de mevcut.

Merak ettiğim iki konu var. 1: Belli ki kanoda kayak küreği kullanmak mümkün. Fakat kayakta kano küreği kullanılabiliyor mu? "J Stroke" falan kayak usullerinden daha çok hoşuma gidiyor nedense.

2: Advanced Frame'i alıp çantasını sırtıma taktım, motosikletimle yakınlardaki bir göle gittim diyelim. Kaskımı, pantolonumu, ağır montumu, eldiven ve çizmelerimi kayağın bir yerlerine sıkıştırabilecek miyim? Su geçirmez bir şeylere koyduktan sonra tabii.

Yok, aslında üç konu varmış... 3: Herhalde kayak deniz için daha uygundur ama yukarıdaki kanoyu denizde kullanma imkanı kesinlikle yok mudur?

Kayağı aldım ama aksesuarlara kürek dahil değilmiş. Onun da siparişini verdim, ABD'den gelmesini bekliyorum. Gelene kadar da gemiciğimi evin içinde şişirip şişirip indiriyorum, ne yapayım?

kyksalon.jpg

hobi.jpg

Kendi sorularımdan ikisine iyi kötü cevap vermeye çalışayım:

2- Kayakta kargo için bol bol yer mevcut ama 26 kilo hiç de hafif bir yük değil. Motosikletle taşımayı hiç denemedim. Omzuma takıp ağırlığının bir kısmını seleye taşıtabilirsem olabilir diye düşünüyorum. Teslim aldıktan sonra eve kadar (2400 metre) bisikletle taşıdım ama omuzlarım koptu.

3- Aynı modeli Vancouver Adası'nda kullanan birinin blogunu ve Karayipler'de kullanan birinin yorumlarını okudum. "Sakin günlerinde Karadeniz'de kullanmak da mümkün olsa gerek" dedim içimden. Görecez artık.

Etiketler

camouflage' Alıntı:
Sayın jagadam size maliyeti nedir acaba?

Çok tuzluya geldi. West Marine Türkiye'de fiyatı 1090 dolardı. Beraberinde su pompası ve sugeçirmez çanta da sipariş edince 1800 lirayı geçti.

Aceleci davrandım aslında. Önce airkayaks.com'dan sipariş edecek oldum, kargo çok pahalı geldi: 200 küsür dolar. Toplam fiyat 800 doları geçecekti, üstüne gümrük vergisi, üstüne yurt dışına böyle yüksek bir meblağ ödemenin korkutucu tarafları derken Türkiye'den aldım.

Alternatiflerim neydi? Fransız Ebay'i olabilirdi mesela. Fransa'da fiyatlar nispeten yüksek ama kargo ücreti çok daha düşük. Bahsini ettiğim kano Sevylor Colorado haricinde Bic Yakkair kayak falan gördüğümü hatırlıyorum.

Veya http://www.airkayaks.com/categories/Demos%7B47%7DRefurbs/ adresindeki tanıtımda kullanılmış veya elden geçirilmiş ucuz kayaklardan sipariş edebilirdim belki.

Türkiye'den almayı tercih etmemin bir sebebi de sabırsızlığımdı. Bir an önce elimde olsun istedim ama kürek siparişini gene dışarıya verdim: Airkayaks.com'dan fiberglas Cannon Wave. 230 santimlik aldım. Gelsin bir deneyeyim bakalım. Kayak iki kişilik, ikinci bir kürek lazım olacak ve o küreği Cannon Wave tecrübeme göre belirleyeceğim: Karbon mu fiber mi; 230 santim mi 240 santim mi; Cannon mu Aquabond mu; palası gene geniş mi yoksa biraz darca mı vesaire.
Ama küreksiz kayak ancak hayal kuvvetiyle ve yalnız halının üstünde yüzüyor ;) Gene bekledik yani yurt dışından sipariş gelmesini.

Şişme kayak ve kanolar hakkında güzel bilgiler veren siteler buldum:

http://www.allinflatableboats.net/inflatable-kayak-comparison-chart-1.html

http://www.allinflatableboats.net/inflatable-kayak-comparison-chart-2.html

http://www.inflatablekayakworld.com/

http://www.paddling.net/Reviews/

http://www.advancedelements.com/phpBB2/index.php?sid=a429dc151df6b4e66e783178de2844b9

Şurada da Sevylor Colorado hakkında etraflı bilgi mevcut:
http://www.songofthepaddle.co.uk/forum/showthread.php?3566-Sevylor-Colorado

O da pek şirindi aslında. Nasip... :smiley:

İlginiz ve çabuk cevabınız için teşekkürler. Bir dönem bende bakınmıştım demekki ilgililerin hepsinin karşısına 3 aşağı 5 yukarı aynı siteler çıkıyor.
Ama http://www.airkayaks.com/categories/Demos%7B47%7DRefurbs/ bu ürünleri gözden kaçırmışım. Gerçekten ucuzmuş, acaba yahnisi yavan mı olur? diye aklımdan geçmedi değil :smiley:

Yahni fena değildir diye düşünüyorum ama iştah kaçıran gene kargo ücreti olur.

Bu arada, West Marine modellerinin asıl üreticisi Advanced Elements. Rengini ve bir iki ayrıntısını saymazsak benim halı kayağı, Advanced Elements Convertible'ın aynısı mesela.

jagadam' Alıntı:
Selamlar. Ben de şişme bir şeyler almak niyetindeyim. İki seçenek var aklımda. Biri kano: Sevylor Colorado. Fransız Ebay'inde hesaplı gönderen bir satıcı var.
kayak.JPG

Ötekisi kayak: West Marine Advanced Frame. Türkiye'de mevcut.
7797285.jpg

Merak ettiğim iki konu var. 1: Belli ki kanoda kayak küreği kullanmak mümkün. Fakat kayakta kano küreği kullanılabiliyor mu? "J Stroke" falan kayak usullerinden daha çok hoşuma gidiyor nedense.

2: Advanced Frame'i alıp çantasını sırtıma taktım, motosikletimle yakınlardaki bir göle gittim diyelim. Kaskımı, pantolonumu, ağır montumu, eldiven ve çizmelerimi kayağın bir yerlerine sıkıştırabilecek miyim? Su geçirmez bir şeylere koyduktan sonra tabii.

Yok, aslında üç konu varmış... 3: Herhalde kayak deniz için daha uygundur ama yukarıdaki kanoyu denizde kullanma imkanı kesinlikle yok mudur?

Merhaba Jagadam

Şişme kano denizde kullanılır, fakat içine dolan suyu ara sıra tahliye etmek gerekir.
Bu arada sürtünen yüzey çok fazla olduğu için çok iyi bir performans alınamaz.

Şişme kayak de normal kayaklara göre fazla sürtüme yüzünden çok hız yapmıyor, ama çok dengeliler.
Ayrıca kullanılmadığı zaman paket yapma avantajı var :smiley:
Mantıklı olan şey kanoda kano küreği, kayakta da kayak küreği kullanmaktır. Ama bunun tersi olamaz diye bir kaide yoktur.
Kayak uzun yol yapmak için daha mantıklı bir araçtır ve bu sebeple kayak küreği uzun yollar katetmek için daha mantıklı gibi geliyor.
Ama deneyip görebilirsiniz :smiley:

nejat ural' Alıntı:
Merhaba
Ahşap Kayaklar hakkında yorumlaınızı alabilimiyim.
Özellikle Sedir ağacından mobilya gibi olanlarını gördüm geçen sene fuarda.
Fiber - plastik v.b. kıyaslaması iyi olurdu ?

Nejat Abi
Karavan alanından arkadaşları da burada görmek ne güzel :smiley:
Ahşap kano ve kayaklar gerçekten çok güzeller.
En eski üretim teknolojisi olan ahşap günümüzde çok pahalı bir çözüm olarak kalıyor.
Yurt dışında dahi en pahalı kayaklar ahşap olanlardır ve genelde kişiye özel olarak üretilir.
Birkaç tanesini yakından inceledim, gerçekten çok güzeldi, yani Rolls Roys bir araç gibi :smiley:
Fakat bu kano / kayakların üstü epoksi son katla kaplandığı için çok itinalı kullanmak gerekiyor.
Oraya buraya sürtünmesine kıyamaz insan.

Eğer 4-5 Haziran tarihinde Riva'daki Kano Festivali'ne katılabilirseniz birçok kano firması katılıyor.
Bahsini ettiğimiz ahşap kano / kayaklar da festivalde olacak ;)

Sevgiler

jagadam' Alıntı:
Kayağı aldım ama aksesuarlara kürek dahil değilmiş. Onun da siparişini verdim, ABD'den gelmesini bekliyorum. Gelene kadar da gemiciğimi evin içinde şişirip şişirip indiriyorum, ne yapayım?

kyksalon.jpg

hobi.jpg

Kendi sorularımdan ikisine iyi kötü cevap vermeye çalışayım:

2- Kayakta kargo için bol bol yer mevcut ama 26 kilo hiç de hafif bir yük değil. Motosikletle taşımayı hiç denemedim. Omzuma takıp ağırlığının bir kısmını seleye taşıtabilirsem olabilir diye düşünüyorum. Teslim aldıktan sonra eve kadar (2400 metre) bisikletle taşıdım ama omuzlarım koptu.

3- Aynı modeli Vancouver Adası'nda kullanan birinin blogunu ve Karayipler'de kullanan birinin yorumlarını okudum. "Sakin günlerinde Karadeniz'de kullanmak da mümkün olsa gerek" dedim içimden. Görecez artık.

Sevgili Jagadam
Ben size cevap yazdım ama, siz kayağı almışsınız bile, pardon :smiley:
Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın.
Hemen hatırlatayım, 4-5 Haziran'da İstanbul Riva'da Kano Festivali organize ediyoruz. Mutlaka gelin, hem diğer kayak ve kanoları inceleyin, hem de yeni kayağınız hakkındaki yorumlarınızı dinleyelim.
www.kanofestivali.org

Küreğim yok demeyin, bizde kürek bolca var :smiley:

Sevgiler

orion' Alıntı:
Nejat Abi
Karavan alanından arkadaşları da burada görmek ne güzel :smiley:
Ahşap kano ve kayaklar gerçekten çok güzeller.
En eski üretim teknolojisi olan ahşap günümüzde çok pahalı bir çözüm olarak kalıyor.
Yurt dışında dahi en pahalı kayaklar ahşap olanlardır ve genelde kişiye özel olarak üretilir.
Birkaç tanesini yakından inceledim, gerçekten çok güzeldi, yani Rolls Roys bir araç gibi :smiley:
Fakat bu kano / kayakların üstü epoksi son katla kaplandığı için çok itinalı kullanmak gerekiyor.
Oraya buraya sürtünmesine kıyamaz insan.

Eğer 4-5 Haziran tarihinde Riva'daki Kano Festivali'ne katılabilirseniz birçok kano firması katılıyor.
Bahsini ettiğimiz ahşap kano / kayaklar da festivalde olacak ;)

Sevgiler

Çok teşekkürler.
Sizi burda da görmek harika.
İnşallah Pazar orada olacağım görüşürüz.
Bu arada, Evet ahşap-epoksi seakayaklara bayılıyorum.
Aslında sıkıntı orda da değil.
Motosiklet kazası sonrası kalçamda protez var (Ve femur kemiği yerine de XXL bir protez daha).
Kısaca tek korkum, içine binmek - inmek ve alabora olunca kayağa tekrar çıkabilmek !.
Sizin dernekteki eğitsel notlar - videolar v.b. bayağı gözümü korkuttu.
Bu sebeple en iyisi önce, pazar günü bir test drive yapmak sanırım.
Kendinize iyi bakın.
Sevgiler.

Nejat Abi
Göz korkutacak birşey yok.
Herkese uygun tip kano / kayak var.
Zaten festivalin amacı da bu.
Bu işe sportif gözle bakan kişiler olduğu gibi, yazlığında / tatillerde kullanmak için düşünenlerin de olması gayet normal.
Festivalde görüşmek üzere

Volkan

Teşekkür ederim Orion. Aslında festivale gelmeyi de çok isterim ama bu sene gelemiyorum. İnşallah gelecek sene ben İstanbul'a dönünce.

Küreklerim iki gün önce geldi ama ilk deneme yarın. Aslında mesai saati bitiminde vaktim oluyor ama ilk denememi cumartesi sabahı yapmak istedim, meraklı gözlerin seyrek olacağı erken bir saatte. İlk acemiliklerimi gözden ırak tutmak istiyorum. Evime yakın olan ve şekil itibarıyla nehri andıran Küçükboğaz Gölü'nü gözüme kestirdim. Öyle çat diye Karadeniz'e çıkacak cesaretim yok.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=kucukbogaz&aq=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=42.987658,89.560547&ie=UTF8&hq=&hnear=&ll=41.086144,30.745497&spn=0.020055,0.043731&t=h&z=15

Merhaba;

Kanoları araç üzerinde taşımak için yeni bir ürün getirdik Türkiye'ye. Avrupa'da oldukça yaygın olarak kullanılan, pratik ve ekonomik bir ürün olması nedeniyle reklam olarak algılamazsanız, sizleri bilgilendirmek istedim. Aşağıya resimleri ve web adresini ekliyorum, bilginize.

http://www.gezmuz.com

handirack-ana-tasiyici-sistem.jpg

handirack-ana-tasiyici-sistem.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR