Scooter'da A2 Ehliyet Şartı Kalkıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,258
Bu yasa değişikliği çerçevesinde ATV'lerin de 4 tekerlekli araç olmalarından dolayı B sınıfı ehliyete tabi olacağını duydum. Bilen bilmeyen?

Etiketler

mycamper' Alıntı:
Bence ağlanıp gülünecek bir durum yok; Avrupa'da böyle bir uygulama zaten mevcut. 50 cc'lerde ruhsat bile gerekmiyor.
Ben geç kalınmış bir yasa olduğunu düşünüyorum.

katılıyorum fakat avrupada şöyle de bir durum var. a2 ehliyetini aldın. bayiden içeri girip selamn hello dayı şurdan bana bi 1300 hayabusa diyemiyosun.

çoğu avrupa ülkesinde ilk sene max. 250 2. sene sonuna kadar da max 550 cc makina kullanabiliyosun.

zaten b sınıfı ehliyet verilirken teorik motosiklet eğitimide veriyolar, pratiği kapman için de 2 sene . :D

çok iyi bi araştırma sonucu böyle bi uygulama yapıldığı kanaatindeyim. mesela bugün hangi race motoru alırsanız alın user guide ın ilk sayfasında insan boyu harflerle "bu cihazı güvenle kullanabilmeniz için starter formatındaki makinalarla ortalama 20 000 km. yol tecrübesine sahip olmanız gerekmektedir" yazar.

Ynt: Scooter'da A2 Ehliyet Şartı Kalkıyor

peki arkadaşlar; bu yasa cıktı mı bilen var mı? scooter diye baslamıs ama 125 cc ve altı 40 tane chopper bıle var pıyaada su adna? bılgılendırırsenız sevınırım

ARKADAŞLAR A2 EHLİYET ŞARTI KALKTIMI YOKSA TRAFİKTE HALA SORULUYORMU KESİN BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA

açıkçası yıl sınırlamasının kontrolü pek mantıklı gelmedi bana. adam ehliyetini alaıp iki üç yıl hiç motorsiklet kullanmadan bir köşede tutabilir (ki benim başıma geldi) sonra da büyük motor hacimli bir motorsiklet aldı (ben öyle yapmadım- param yetseydi yapar mıydım bilmiyorum) . bu nasıl kontrol altında tutulabilir ki?
ayrıca B sınıfı ehliyeti olan herkesin ufal cc li motorsiklet kullanabilmesi de pek mantıklı gelmiyor. o kadar çok bisiklete binmeyi bile bilmeyen B sınıfı ehliyetli insan var ki... ve bazıları açıkçası motorsiklet almayı düşünüyor, iki tekerlekli taşıtın farkını anlatmaya çalıştığınızda da "ne var ki" diyebiliyor.

b
B sınıfı ehliyet 100cc ye kadar olan mot. kullanıp kullabnmadığıda belli değilki kimsenin tam bilgisi yok yada
TOPİĞİ TAKİP EDEN YOK GALİBA

Selam arkadaşlar,
Yasada son durum nedir? B sınıfı ile motorsiklet kullanabiliyormuyuz? Kullanabiliyorsak hangi tip ve özelliklerde motorsiklet kullanabiliyoruz? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bildiğim kadarıyla henüz bir değişiklik yok a2 ehliyetin yoksa hiçbirini kullanamıyorsun , hem ne diye öyle bir şey yapsınlar ki , her sene harçlara zam geliyor her ehiyet bir gelir kapısı 3-5 neyse öderiz katkıda bulunuruz bütçeye...! :smiley:

bu ehliyet olayıda şehir afsanesi oldu... benim sorduğum herkes yok öle bişi ehliyet şart diyor...

Bu efsaneye bende katılayım,arkadaşlar değişen bir şey varmı bence bunu 7 kişi alıntı yapıp cevaplarsa bu iş olur.

sanırım bu yasa yürürlüğe girmedi baksanıza 5 sene olmuş yaw :D

Harika çok sevindirici bir haber :smiley: :smiley: vay vay vay tey tey tey çok mutlu oldum :smiley:
Ama eksik.
1300cc nin altında binek otomabil kullanımı da bence lisans gerektirmemeli,
yeterince uzun değilse tırları da market kasiyerleri kullanmalı,
play station joysticik'ini yeterince iyi kullanabilenler bence çok kolaylıkla vinç de kullanbilirler,
12 yaşına kadar en az iki sene sokakta bilye oynayan erkek çocukları da 16 sından sonra tank operatörü olabilmeliler
bahçıvanlar, hekimlikl; baharatçılar eczacılık yapabilmeliler.

Bu böyle uzar gider benim memleketimde bunların hepsi birilerinin bir gece canının sıkılmasıyla mümkün olabilir.
Ne Acı, Yazık ! (Kadınım söyle sen mutlu oldun mu? ) :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri