Ynt: "Satmaktan Vazgeçtim" İlanı
Bağlantıdaki ilanda sizin yazdığınız gibi bir açıklama yok.
Ancak internet üzerinden özellikle mesaj yoluyla yapılan teklifler ki kendileri 20 milyar verip araba alabilecek durumları varken 50 kuruş verip telefon açamıyorlar.Piyasa değeri 18.000 TL ve durumuna göre üzerinde olan 2006 model Peugeot Partner Adventure serisinden özel üretim olan 2.0 HDI motorlu aracımı kilometresi fazla olduğu ve acil de satmak zorunda olduğum için 16.500 den ilana verdim.Kimileri arayıp neden bu kadar ucuzdan verdiğimi sordular paraya sıkıştığımı ve acil satmak zorunda kaldığımı, acilen aracı değiştirip büyük kapalı kasa bir araç almamız gerekiyordu anlattım.Fiyat düşük olduğu için adamları tatmin edemedim.Herhalde 18.000 diyip kafadan 16.500 inseydim adam hem arabayı alacak hem de indirttiği 1.500 lirayı kar sayacaktı.Bu işlerdede böyle bir psikoloji var.
Bunun dışında bana mesajla gelen teklifler ise kafayı yedirtti, adam mesaj atmış diyorki eğer araçta bahsettiğiniz gibi değişeni ve kazası yoksa 13.000 TL veririm.Kendisine çok güzel bir mesaj yazacaktım ama kaale almamaya karar verdim sonra.Başka bir ağa babası ise (araç Trabzonda) İstanbuldan arayıp aracı ayağına getirip getiremeyeceğimi sordu.
Bizim milletimiz gerçekten çok zeki yapacak bişey yok.Gelen saçma sapan teklifler 1 hafta içerisinde beni yeterince bunalttıktan sonra Trabzon içinde bir alıcı arabayı bakmak isteyip 8 de verdiği randevuya 12 de geldikten sonra (ki buluşup aracı servise ekspertize sokacaktık) bakmaya gerek kalmadı biz aracı gördük demesi, gider ayak yapıp fiyat kırmaya çalışması üzerine delirtti resmen satmıyorum kardeşim arabayı diyip baştan beri 0 araç alacak olduğum ford servisinin aracım için bana verdiği 15.500 lirayı kabul edip, 1000 TL daha fazla alabilmek için milletin ağız kokusunu çekmekten vazgeçtim ve 15.500 e aracı sattım (adamla buluşup adama arabayı satmıyorum dedikten tam 10dk sonra)
Bu 2. el pazarı insanı delirtebiliyor.Ancak gerçekten çook temiz ve az kilometreli aracınız varsada çok kolay istediğiniz paralara satılıyor, araç biraz yıpranıp da kilometre yapınca kefin soyucuların kucağına düşüyorsunuz.