"Satmaktan Vazgeçtim" İlanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan maliarslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,904

maliarslan

Kamp I
Yer
Hatay/İskenderun
"ZOR GÜNLERİMDE ARACIMI SATTIRMAYAN, SAÇMA SAPAN TEKLİFLERLE SATIŞA ÇIKARDIĞIMA PİŞMAN ETTİREN SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM. BÖYLE BİR ARAÇ ZOR BULUNUR. SAYENİZDE GÜZEL FRONTERAMA BİNMEYE DEVAM EDECEĞİM."

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-frontera-tank-sevene-satilik/detay

merhaba arkadaşlar, az önce malum siteye bakarken böyle bir ilanla karşılaştım ve çok garibime gitti. satan kişiyi gerçekten çileden mi çıkarttılar yoksa bu da değişik bir pazarlama stratejisi mi? siz ne dersiniz...

Etiketler
Ynt: "Satmaktan Vazgeçtim" İlanı

Çileden çıkarmış olabilirler..
Ben de Hilux'ımı satarken gerçekten "gerizekalıca" diyebileceğim şeyler duyuyordum arayan insanlardan..

geçmiş olsun hayırlısı olsun. Malınıza ve istediğiniz rakam konusunda bir lafım yok.
Ama piyasada gerçekten malına çok saçma fiyatlar isteyen insanlarda var. 1998 model araca 18bin tl isyen mi ararsınız? 2000 model direksion + 4 tekerden oluşan arabaya 13bin tl isteyen mi? İşin garibi bu araçlar bu fiyatlara satılıyor bunlara alan insanlar var hal böyle sahibi değerinden fazla para isteyince alıcıda değerine yakın bir fiyat tuttrmaya almaya çalışıyor. Ben eşime otomatik 10-12 bin tl civarı bir otomatik otomobil alayım dedim neler gördüm bende almaktan vazgeçtim papaz oluyoruz şimdi onunla. Sizin durumunuz bilinçli insanlardan ziyade terbiyesiz ölücü tabir edilen insanların saçma teklifleri gibi. Tekrar geçmiş olsun.

İnşallah hayırlısıyla satarsınız.

Valla benimde şu an 22500 km doblo premio ilanım var orjinal araç 23.500 istiyorum ve bana 19000 teklif edenler var üstelik galerici bile değiller normal biniciler, hani insanlarınmı gözü açıldı yoksa biz de mi kusur var anlayamadım neyse geçmiş olsun hakkınızda hayırlı olur inşallah.

1.5 yıl önce bir niva satıyordum satış fiyatı 3000tl alan kişiye noter parası kadar pazarlık payı bırakıyordum yani 2750tlye aracı satıyordum.
2750'den bir kuruş aşağıya vermiyecektim. Bir A4 kağıdına sığacak kadar açıklama yapmama rağmen Günde en az 5 kişi arıyordu.
Pazarlık için arayan cep telefonu leptop motorsikletle takas etmek isteyen bir sürü kişi. Bir kişi benle telefonla o kadar uğraşmıştıki
2750'ye tamam diyor tam konuşmma bitiyor. 2500'e anlaştık dimi diyor. dörtbeş kere aynı teklifi bana yapınca bende sinirlendim 5000 lirada versen sana aracı vermeyeceğim dedim. öyle karşılıklı küfürleşmelerle telefonu kapadım. Bazı kişilerle uğraşmak gerçekten zor Bu arkadaşta herhalde böyle bir olay yaşadı.

Bağlantıdaki ilanda sizin yazdığınız gibi bir açıklama yok.

Ancak internet üzerinden özellikle mesaj yoluyla yapılan teklifler ki kendileri 20 milyar verip araba alabilecek durumları varken 50 kuruş verip telefon açamıyorlar.Piyasa değeri 18.000 TL ve durumuna göre üzerinde olan 2006 model Peugeot Partner Adventure serisinden özel üretim olan 2.0 HDI motorlu aracımı kilometresi fazla olduğu ve acil de satmak zorunda olduğum için 16.500 den ilana verdim.Kimileri arayıp neden bu kadar ucuzdan verdiğimi sordular paraya sıkıştığımı ve acil satmak zorunda kaldığımı, acilen aracı değiştirip büyük kapalı kasa bir araç almamız gerekiyordu anlattım.Fiyat düşük olduğu için adamları tatmin edemedim.Herhalde 18.000 diyip kafadan 16.500 inseydim adam hem arabayı alacak hem de indirttiği 1.500 lirayı kar sayacaktı.Bu işlerdede böyle bir psikoloji var.

Bunun dışında bana mesajla gelen teklifler ise kafayı yedirtti, adam mesaj atmış diyorki eğer araçta bahsettiğiniz gibi değişeni ve kazası yoksa 13.000 TL veririm.Kendisine çok güzel bir mesaj yazacaktım ama kaale almamaya karar verdim sonra.Başka bir ağa babası ise (araç Trabzonda) İstanbuldan arayıp aracı ayağına getirip getiremeyeceğimi sordu.

Bizim milletimiz gerçekten çok zeki yapacak bişey yok.Gelen saçma sapan teklifler 1 hafta içerisinde beni yeterince bunalttıktan sonra Trabzon içinde bir alıcı arabayı bakmak isteyip 8 de verdiği randevuya 12 de geldikten sonra (ki buluşup aracı servise ekspertize sokacaktık) bakmaya gerek kalmadı biz aracı gördük demesi, gider ayak yapıp fiyat kırmaya çalışması üzerine delirtti resmen satmıyorum kardeşim arabayı diyip baştan beri 0 araç alacak olduğum ford servisinin aracım için bana verdiği 15.500 lirayı kabul edip, 1000 TL daha fazla alabilmek için milletin ağız kokusunu çekmekten vazgeçtim ve 15.500 e aracı sattım (adamla buluşup adama arabayı satmıyorum dedikten tam 10dk sonra)

Bu 2. el pazarı insanı delirtebiliyor.Ancak gerçekten çook temiz ve az kilometreli aracınız varsada çok kolay istediğiniz paralara satılıyor, araç biraz yıpranıp da kilometre yapınca kefin soyucuların kucağına düşüyorsunuz.

:smiley:
Bende bir yıl içinde iki araç sattım..ama satana dek meydanda ateşe veresim geldi tekliflerden mütevellit ;D
Yurdum insanında normal karşılamak gerekiyor;malum tüm uyanıklıklar bizim milletimizde ;D

moonwalker_arc' Alıntı:
Başka bir ağa babası ise (araç Trabzonda) İstanbuldan arayıp aracı ayağına getirip getiremeyeceğimi sordu.

Bu benim de başıma geldi, telefondaki arkadaş Adanaya aracı getirmem için pazarlık yapıyordu, daha fiyat falan konuşmadı bile..
Ben çünkü işsiz güçsüz boşgezenin boş kalfasıyım, o kadar yolu tamam diyip gelicem.. Masraflar da cabası...

Dediğiniz gibi, bizim memlekette herkes akıllı. Hertürlü sorunumuz buradan kaynaklanıyor..

Al benden de o kadar. Çıldırmıştır adamcağız. Ben de halen satılık olan aracım için gelen teklifleri buraya yazmyayım bile.
Kısaca isanla uğraşmak zor.
Alllah herkese sabır, bazılarına akıl, bir kısmına da güzel ahlak ihsan eylesin.( Amin )

2' haftadır internette Fiat brava 2001 model otomatik ilanı olan aracın fiyatı 13500Tl'den 12500 Tl' ye düşünce sahibini aradım ve aracı servisime götürmek istediğimi söyledim. Ama pazarlığı araba başında değil baştan yapmak istediğimi çünkü 4 haftadır beğenip servise götürdüğüm bütün araçların farklı bir sorunu olduğunu gördüm dedim.

Enson 1999 model bir astra 1,6gls için görüştüm sahibi sağ ön çamurluk değişik dede tamam dorun değil o yaş için normal dedim. Aracı life kaldırdılar hemen indirdiler. "Abi bu araba yaramaz kuleleri kaynaklı kabak çiçeği gibi açılmış dediler" Araç sahibi yanımda baktim adam kızardı benim bilgim yok ben 2. sahibiyim" dedi.

Sahibinde en son 500TL indirim yaptı bende servise götürdüm. Servis incelemesi sonunda araç yürüyeni iyi ancak işlem görmemiş 3 parçası kalmış ( boya değil) Aracın tavanda boya kalınlığı 1000 mikron. Yine araç sahibine döndüm oda "ben bilmiyorum" dedi.

Bizim milletimiz de herkes şahin olmuş herkes akıllı karşısında ki saf. Şimdi alıcı olarak ben ne yapayım?

Şu sahibindem ve diğer araba satış sitelerinde bir kişi yüksek fiyat yazdımı herkes onu baz alıyor yükseklerden uçuyor. Bakın 2002 model skoda fabia'ya 17500Tl yazılmış, başka bir satıcı 2005 modele 17500Tl yazmış şimdi hangisi doğrusunu istiyor?

Bende başımdan yeni geçen hikayemi anlatayım 2004 model jımny sattım malum siteye ilan verdim dısel binek araçla takas olur yazdım abiler arıyo 2004 model 206 150 binlerde piyası (nette istenen 15/15.5)ben yazmışım 17.500 adam msj atıyo (aramıyoda knt gidiyo sanırım)kafa kafaya değişelim mi ya arkadaş arada 2.000/2.500 tl fark var nasıl böyle rahat teklif ediyolar anlamadım kaç kişi ama delirttiler beni bende dısel binek alcam diye satıyorum ekonomi yapcam yani neyse teklifler hep böyle ama gece uyuyamıyom sinirden aradım acenteyi eksper yolladılar 15.500 araca verdiler bende aradım az dedim vur tut 16.250 ye verdim aracı takasta ,hani bunlarla uğraşmaktansa zarar edeyim adamlar netten msj bedava diye resmen şansını deniyo ve çok sinir bozucu bi durum emin olun sinirden deliriyorsunuzzzzzz

Bu illginç satış anılarına bir tanede benden.
Satışa çıkardığm araca tanıdık vasıtasıyla gelen müşteri ile fiyatta anlaştık yalnız işim gereği alcağım aracı alana kadar yaklaşık bir haftadan önce kendisine veremeyeceğimi söyledim (pazarlıktan önce) kabul etti kapora almadım. Bir hafta sonra kendisini aradım
alacağım aracı bulduğumu kaporasını verdiğimi gelip benim aracı alabileceğini söyledim. Sanki daha önce hiç birşey konuşmamışız gibi benle
tekrar pazarlık yapmaya kalktı kızdım satımaktan vazgeçtim. Aynı gün aracı ufak çaplı araç alım satım yapan kişiye 300 tl daha fazlasına
verdim. Daha sonra bu vatandaşla karşılaşınca benden arabayı almak için altın bozduğunu satış bozulunca zarar ettiğini söyleyip zeytin yağı
üste çikmaya kalktı.

ya aslında kimse alınmasın ama bu iş birazda konusmaya bakıyor ben daha 17 yaşındayım babamın ve onun arkadaşlarının bir cok arabasını sattım adım galericiye cıktı bu yaşta ilk satışımda bende sizin gibi yakınıodum sonradan çözdüm işi telefonu açtığında Efendim dersen karşındaki ile siz die konusursan adam sonuna kadar pazarlık yapıyor ( özellikle Galericiler ) telefonu actıgında artık ezberledim lafları sizede öneririm. :smiley:

Ben : Alo
Alıcı : Alo
Ben : Ne vardı ?
Alıcı : internetteki ilanınız için aramıştım ben.. ?
Ben : Hangisi ?? ( Sanki 10 milyon tane ilanınız varmış gibi davranın.. )
Alıcı : Toyota
Ben : Fiyatı kaç onun ?
Alıcı : Atıyorum 50.000
Ben : evet diyip özellikleri sayın muhtemelen en son ne olur dicek
Alıcı : En son ne olur ?
Ben : 44.500'den 1 kuruş aşağıya olmaz hadi geldiğinde senin yol paran olacak bide ruhsat masrafları 44 olsun ama bir kuruş daha aşağıya olmaz olacaksa hiç gelme diyorum gelipde yanınızda pazarlık yaparsa telefonda böyle konusmadık diyin yani kısacası sert olun kibarlık bizim insanımıza yaramıyor .. !

Bu tür durumlarla karşılaşmak oldukça kötü bir deneyim bu benimde vaktiyle başıma gelmişti.
Birde olayın bu boyutuda var bunuda gözden kacırmayalım.
Örneğin bu olay dikkatimi çekenlerden birisi, yakın bir tarihte bir araç satış ilanı veriliyor malum sitede ve araca 25.000 lira gibi bir para istiyor aracın sahibi, fiyatıda 3 aşşağı 5 yukarı o fiyatı çok rahat eder emsallerine göre.
Buraya kadar herşey normal
Bende araç arıyorum belki o kadar param olsa hiç düşünmeden alırdım o aracı, ve araçın fiyatı uygun olduğu içinde 2- 3 gün zarfında çok kısa bir zamanda o meblada yada ona yakın bir rakama satılıyor.
Aradan yine 2-3 gün geciyor ve aynı araç üzerinde hiç bir değişiklik olmadan görüntü itibari ile ki mekanik olarakta bir sorunu yoktu eminim ve herhan gibi bir ekleme yapılmadan bir galeri tarafından 34.000 tl rakamla satışa sunulmuş durumda, tabiki herkes malına istediği fiyatı sölemekte özgürdür buna saygı duyarım fakat birazda ticaret etiği de olmalı diye düşünüyorum ve tasavuru sizlere bırakıyorum.
Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri