Aliciyida uyarmis en altta. Benden sonraki alicidan tadilat projesi isterlerse ben karismam diyerek. Bu araca kim 110 bin TL para verir. Bu araci ancak tanidik bir TUV tesisi bulursaniz muayeneden gecirirsiniz. TUV de projeye bakip, kampervan oldugunu ama aracin alkovenli oldugunu anlarlar yeni projeyi TSE den ve TUV den onaylatamayacaginiz icin 110 bin TL nizi cope atar ustune bir bardak soguk su icersiniz.
Mütevazi karavan diyerek insanlarla dalga geçiyorlar sanırım...Görüntü itibarıyla Türkiye'nin en iyi karavanlarından biri gibi duruyor Ancak 120000 €(343000 TL) değercek kadar iyi olduğunu sanmıyorum....
İnsaf diyorum başka bir şey demiyorum......?
Kesinlikle insanlarla dalga geçilmek için yapılan Cahil ve/veya Sonradan Görme birine ait bir ilan bence de... 50-60.000 euro belki veren çıkar... sadece bende böyle bir karavan var diye kendini tatmin için yapılmış bir ilanda olabilir... Her ne olursa olsun Mütevazi denmesi hiç hoş olmamış.... Renkler ve zevkler farklı farklıdır bir arkadaşıma ilanı gösterdiğimde Ne o ya Pavyon gibi dedi....
Benim fikrim ise... Araç kesinlikle boş ağırlık olarak 4200 kg lar civarındadır... Fiyat olması gerekenin 2 katından fazladır... Böyle bir karavanım olsa rahat edermiyim ASLA... Kedi erişemediği ete mındar der mi der der valla
tek kelimeyle anlatmak gerekirse ''berbat,, hiçbir karavancının istemeyeceği bişey olduğuna eminim.parklara girip çıkarken bile arkası kesin sürter ve dağa bayıra nasıl gideceğim ben böyle bir karavanla.ozaman ne anlamı kalıyor şehirde kalınca karavanın
Mütevazi karavan diyerek insanlarla dalga geçiyorlar sanırım...Görüntü itibarıyla Türkiye'nin en iyi karavanlarından biri gibi duruyor Ancak 120000 €(343000 TL) değercek kadar iyi olduğunu sanmıyorum....
İnsaf diyorum başka bir şey demiyorum......?
NEYE GÖRE 2 YE KATLAR DEDİNİZ BİLMİYORUM AMA İNANIN O PARANIN ALTINA GELİR... LÜTFEN BİLEN KONUŞSUN BİLMEYEN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇALIŞSIN...
1 - Hymer üretimi içinde 2 litrelik Fiat araçlar vardır bunların Türkiye ÖTV oranları %90 dır... %18 de kdv vardır... Aracı boş olarak alırsanız daha sonra bazı ekipmanı yaptırmak üzere size maliyeti 105.000-130.000 euro arasındadır modele göre...
2 - Gelelim %140 rakamınıza o rakamda %145 dir ve 2 litre üstü motorlar için geçerlidir. Eğer bu sınıf dolu dolu bir karavan alırsanız maliyetiniz maksimum 180.000-200.000 euro dur....
Ve dikkat bu araçlar 0 ( SIFIR ) km dir ve 2014 modeldir... Aslında grey market mercedes yerine karavan getirse köşe olmuştu çoktan ve ülkede süper karavanlar geziyordu... İlandaki araç 250.000 km ye yaklaşmış 2007-veya2008 model ticaride haşat olmuş dışı içi boyanmış süslenmiş...