Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Herkese merhaba,
Ailemle çıktığım son tatilde, gec saatde ulaştığımız ve üstelik aradığımız koşullarda yer bulamadığımız durumda arabada bir gece geçirince, sonraki tatillerimizde neden bunu karavanla yapmayalım deyip kendimi ilanlardan karavan ararken buldum. Bu arada sitenizde bir hayli gezinerek epeyce bilgi sahibi oldum, olmaya da devam ediyorum. Bu nedenle siteyi oluşturan ve değerli bilgilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Ben çekmeli bir karavanın bana uygun olacağını düşündüm, sizlerin de fikrini almak isterim. Öncelikle belirtmeliyim biz dört kişilik bir aileyiz.
Çekmeli karavan seçimimizin ilk nedeni, konaklama yaptığımız yerlerde çevreyi gezmeyi seviyoruz. Bu nedenle kamp yerinde karavanı bırakarak, serbest kalan aracımızla bunu gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.
İkinci sebebim, mevcut aracımın, Nissan-Qashqai 1500cc Diesel, çekmeye uygun olduğunu düşünüyorum. Bakımlarını düzgün olarak yaptırıyorum. Motokaravan alarak bir başka motorlu aracın bakım vb masrafına girmenin anlamsız olacağını sanıyorum. Ayrıca bu araclarda yürüten bölüm genellikle 5-6 yaş ve üzeri oluyor. Buda araca olan güvenimi azaltıyor. Daha genç olduğunda ise fiyat uçuyor.
Bu durumda 4-6 metre arası bir çekme karavan işimizi görecek gibi duruyor.
Avrupa bir karavan almak istiyorum. Haklımıyım, haksızmıyım bilmiyorum ama bunun sebebi, bir gün gelirde yurt dışına çıkabilirsem, standart dışı eksiklerle uğraşmama isteğimdir.
Fakat bu noktada da seçenekler hemen azalıveriyor. Sahibinden.com'da bulunan bir kaç 2.el avrupa çekme karavana baktım. Yurtdışı 2.el benzerleri ile karşılaştırdığımda, bana ederinden çok istedikleri izlenimini verdi. 2.el araç ithalatının olmaması sanırım fiyatları bu yüksek seviyelerde tutuyor.
Bir de linkini aşağıda verdiğim sitede yer alan ilandan "0", hiç kullanılmamış karavan edinmek mümkün gözüküyor. Ben irtibat kurdum, ithal ettiklerini belirttiler. Lütfen bilen arkadaşlar varsa bu karavan ile ilgili yorumlarını bilmeyi isterim.
Ayrıca sıfır olduklarından, sanırım standart aksesuar ile siparişiniz gelebildiği gibi, standartın dışına da çıkıp, ek isteklerde de, elbette bedeli karşılığı, bulunabiliyorsunuz. Bu noktadaki sorum da, bu karavan için orda gördüğünüz standartların dışında, orjinal olarak almak üzere ne eklemek uygun ve doğru olur, bu saptamayıda yaparsanız çok memnun olurum.
Uzun mesajımı taze karavancı olma isteğimden kaynaklanan heycanıma verin.
Saygılar,
Alpaslan Yarar
http://www.araba.com/5157234/Carado-Cekme-Karavan-C205#xxlresim