Satılık TD5 Motor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,516
Ynt: Satılık TD5 Motor...

Yavv ben 1 aydır defender düz dizel motoru arıyorum bunun 2 katı fiyat çekiyorlar ne uğraşayın düz dizelle en azondan bunla uğraşırımda defender bir motor görüş olur ;D ;D
tabi bu ilanda nekadar gerçeklik payı vardır motorun durumu nedir sormak lazım

Etiketler

Arkadaşlar ..İngiltere'den sıfır motor ithal etmek konusunda ne düşünüyorsunuz ? Ben İngiliz bir firmayla yazışıyorum 2-3 gündür..İthalat Uzmanı olduğumdan gümrük kısmı sorun çıkartmaz..Vergisi ÖTV si var .. Konuştuğum arkadaş iki kez Arabistan'a motor yollamış..Tüm motora 850 Pound dedi ben de detay istedim motor hakkında..Hepsini toparlayıp sizinle paylaşacağım zaten..Konuştuğum motor TDI 300..LT77 şanzıman olduğu varsayımı ile muhabbete başladım..Buralara geldik..

Eğer dedikleri doğruysa 850 Pound + 1000 TL ( Fazla koydum gümrük harcamalarını ) = Çok çok uygun bir fiyat ( Burada 8-9 bin liralar konuşulurken )

Görüşlerinizi bekliyorum..

850 pound motorun fiyatıdır, gönderimi çok tutar... gümrükten sonra, o motoru trafiğe kaydettirmek lazım. her ne kadar motor TR'de kullanılan bir motor olsa da, TSE onayı vs gerekebilir... sıkıcı işler... en iyisi bir trafik müşaviri ile konuşmak... bir de eskiden 2. el motoru trafiğe kaydetmiyorlardı, acaba değişti mi?

Engin Bey ; bahsettiğim sıfır motor..Gümrük masraflarını fazla fazla koyarak hesapladım ve ancak 1000 TL tuttu..ÖTV yok ve G.V olarak % 4,2 görünüyor sistemde..İngiltereden karayolu ithalatım fazlaca olduğundan nakliye de çok ödemeyeceğim..Gümrükçümden gelen ek bilgilere göre de TSE'ye falan gitmiyor..Fakat trafiğe kayıt kısmıyla ilgili araştırma yapıyorum..Belki monte edeceğim aracın bilgilerini isteyebilirler..Dediğiniz çok doğru hala 2.el motoru hem buraya getirtemiyorsunuz hem de trafiğe kaydetmiyorlar..

TD5 motora atakan adındaki satıcısı tüm her şeyi dahil (turbo radyatörler intercool motor kulakları beyinler.... ) 14.000 tl istiyor. ;D ;D ;D ;D

Herkese merhabalar,
Ben Çetin BAYRAM konuyu tesadüfen gördüm. Bende 2001 Discovery td5 ve 1987 Defender 110 düz dizel kullanıcısıyım. Bende defender a turbo dizel bir motor arıyorum.Aracı 4 ay oldu alalı ama çok fazla kullanamadım. Ciddi bir modifikasyon düşünüyorum zamanla. Motorumun yatak sardığı söylendi. Erzurum'da ikamet ediyorum. Araştırdım yeni bir motor attırmak daha mantıklı geldi bana. Nissan bd 30 ve puma motordan bahsediliyor. Hesaplı bir motor arıyorum. Ustalarım yardımcı olabilirmisiniz bana acaba? İlanı gördüm ve fiyatın sembolik olduğunu görünce yine vazgeçtim. Bahsi geçen motorlrın fiyatları ve nerede bulabileceğim konusunda bilgisi olan dostlardan bilgi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

defender2007_engine-1.jpg

CIMG3021.jpg

CIMG3022.jpg

CIMG3023.jpg

CIMG3024.jpg

tra500060 bu aparat 6 speed MT-82 gear box (6 ileri şanzımanla )ile LT230 transferbox arasına konuluyor herşey okadar. Puma 2401 cc mekanik ponpalı tam turbo 130 ps 320nm/tork oluyor defenderiniz hem ucuz hem de kolay bir işlem unutulmaması gereken bir işlemde LT230 daki dişliyi 1.22 olarak değiştirmek olmalı

Onur bey kardeşim merhaba,

Attın ortaya bunları bende dahil bir sürü kişinin kafasını bulandırdın wallaaaa..... Nedir bu, nerden teminedilir, kaç kayme dir, bunlarıda yazarsan bizleri bilgilendirmiş ve sevindirmiş olursun...

Selamlar

Onur bey çok teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için. Benim başka bir sorum olacak, Defender için alternatif bir nissan motor buldum fakat başka bir 94 model bmc üzerinde aracın motorunu defender a aktarmak için gerekli işlemler hakkında bilginiz varmı. Trafikteki işlemleri yasal sorumluluğu bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Birde Onur bey bu aparatı eğer motoru değiştirirsem nissan motordada kullanabilirmiyim? herkese selamlar saygılar..

ÇETİN BAYRAM' Alıntı:
Onur bey çok teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için. Benim başka bir sorum olacak, Defender için alternatif bir nissan motor buldum fakat başka bir 94 model bmc üzerinde aracın motorunu defender a aktarmak için gerekli işlemler hakkında bilginiz varmı. Trafikteki işlemleri yasal sorumluluğu bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Birde Onur bey bu aparatı eğer motoru değiştirirsem nissan motordada kullanabilirmiyim? herkese selamlar saygılar..

motor uyumluluğu diye bir şey çıkardılar bu sıtandartlara uygun her motoru koyabiliyorsunuz konyada nissan motorlu bir defenderimiz var sahibi cok yaktığından yakınıyor ve devamlı araç bağırıyor. yalnız size tavsiyem fabrikaya sadık kalmanız ayrıca puma motor cok ucuz ve köy bakkallarından parca temin edecek kadarda yaygın ustasıda bol bulunmakta tabii ki tercih sizin

Onur bey,

Konyada Nissan motorlu def bilmem ama Döküm işi yapan mehmet bey deki ford motorlu defender hakikaten çok güzel ve çevik bir araç...

94 model bmc lerde olan motor bd 25 motorudur. 96 ve sonrası bmc lerde bd 30 vardır ve direct enjeksiyonludur. Fakat bu motoru ruhsata işlemeye izin vermiyorlar diye biliyorum

gokhanlro' Alıntı:
Onur bey,

Konyada Nissan motorlu def bilmem ama Döküm işi yapan mehmet bey deki ford motorlu defender hakikaten çok güzel ve çevik bir araç...

100 ps lik bir eski versiyon ford motor takılı araçta evet cok güzel bir araç

Onur bey çok teşekkür ederim yardımınız ve tavsiyeniz için.
Mehmet bey 94 model bd25 evet motor 2500 düz dizel defender da 2500 motorun atılması esnasında nelere dikkat etmeliyiz, Flanş felan yapılması gerekiyormu? Ayrıca ben bu motoru Erzurum da sanayide yaptıracağım daha önce böyle bir işlem yapmamış ama oldukça kabiliyetli ve meraklı bir ustam var. bi yola çıktık şimdi perşembe motoru görmeye gideceğim eğer sorun yoksa alıp geleceğim Erzurum a ve başlayacağız. Konu hakkında bilgisi olan dikkat edilmesi gereken hususları bilen dostlardan yardımlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.Hatta eğer varsa bilgi alabileceğim telefon numarası verebilirseniz menun olurum herkese selamlar sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR