Satılık TD5 Motor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,519
Ynt: Satılık TD5 Motor...

takılacak motoru iyi tanımak lazım bu motorun tork ps degerlerini bilmek lazım fiziksel olarak motorla sanzımanı birbirine bağlamak kolay. Muhtemelen lt230 da dişli degiştirmeniz geregecek işcilikle 800 tl de onu görün

Etiketler

gokhanlro' Alıntı:
Onur bey kardeşim merhaba,

Attın ortaya bunları bende dahil bir sürü kişinin kafasını bulandırdın wallaaaa..... Nedir bu, nerden teminedilir, kaç kayme dir, bunlarıda yazarsan bizleri bilgilendirmiş ve sevindirmiş olursun...

Selamlar

bu siteye bir bakın ben ingilteredeki bir arkadaşım sayesinde getitdim bu malzemeyi

http://www.lrseries.com/shop/product/listing/15081/2941/61/TRE500060-MT82-GEARBOX-CENTRE-HOUSING.html

motoru şanzımana akuple edebilmeniz için ara flanş yapılması gerekir. Ayrıca prizdirek te değişmesi yani debriyaj balatasındaki dişliye benzer parçaya uydurmak gerekiyor

dron' Alıntı:
100 ps lik bir eski versiyon ford motor takılı araçta evet cok güzel bir araç

Ewet doğrudur tanırmısınız Mehmet bey i...?? Ben Konya ya geldiğim zamanlarda uğrar bir çayını içer ve sohbet ederiz...Sizde Konya da mısınız?

dron' Alıntı:
bu siteye bir bakın ben ingilteredeki bir arkadaşım sayesinde getitdim bu malzemeyi

http://www.lrseries.com/shop/product/listing/15081/2941/61/TRE500060-MT82-GEARBOX-CENTRE-HOUSING.html

Onur bey hayırlı olsun..inşallah monte ettiğinizde görme şansımız olur ..Yalnız iki husus var

1.si 6 vites Duratork motorlar benim bildiğim kadarı ile elektronik motorlar ayrıca bazı tiplerde üretiliyor,bu şanzumanı motrla birlikte koymayı düşünüyorsanız elektronik motor ne kadar doğru bir seçim
2.si bu parçayı şu sıra ile kullanacaksanız (Motor+mt 82+bu parça+lt77 )yeterli yer konusunda sıkıntı olmazmı???

selamlar

gokhanlro' Alıntı:
Onur bey hayırlı olsun..inşallah monte ettiğinizde görme şansımız olur ..Yalnız iki husus var

1.si 6 vites Duratork motorlar benim bildiğim kadarı ile elektronik motorlar ayrıca bazı tiplerde üretiliyor,bu şanzumanı motrla birlikte koymayı düşünüyorsanız elektronik motor ne kadar doğru bir seçim
2.si bu parçayı şu sıra ile kullanacaksanız (Motor+mt 82+bu parça+lt77 )yeterli yer konusunda sıkıntı olmazmı???

selamlar

130PS puma motorunun mekanik versiyonunu bu MT-82 6-vites şanzımanla kullanabilirsiniz. bir sorun çıkmaz. Bahsi geçen parçayı da kullanmak lazım ama sıralama şu şekilde olacak: Motor + mt-82 + flanş + parça + LT77. bunun sebebi de TR'den alınacak çıkma MT-82'lerin arkadan itişli Transit'e göre hazırlanmış olmasıdır. Şanzımanın arkası birkaç cevap öncesinde konan resimdeki gibi düz değil; Transit'te kullanılmak üzere eğimli olarak hazırlanmasıdır. Araya flanş gerekecek. Yer konusunda sıkıntınız olmasın. Bahsi geçen içi boş kutu, LT77'nin ve R380'in aslında uzun şanzıman olmasından dolayı LT230'un yerini değiştirmemek için kullanılıyor.

Engin bey o zaman Şanzuman tünelinde sıkıntı olmazmı yani vitesin konumunda..???

gokhanlro' Alıntı:
Engin bey o zaman Şanzuman tünelinde sıkıntı olmazmı yani vitesin konumunda..???

Vites kolları 3-4cm kadar öne çıkabilir. Çıkma MT82'de arazi kolu için yuva olmadığından, arazi kolunun kule düzeneğini oturabilmek için bir yer hazırlamanız gerekecektir.

ford transit 350 ED ve 430 E de şu anda mekanik pompalı ve 6 ileri vitesli versiyonu kullanılıyor zaten motoru böyle tercih ettim şanzımanla birlikte 6000 tl

Gökhan abi,

Transit'te 6 ileri şanzıman sadece 130PS motorlu arkadan itişli araçlarda çıkıyor. 350 veya 430 olması farketmez, onlar kasasının kod numarası.

Onur bey bir de şunu sormak istiyorum .... 130 ps yi anlıyorum ama Neden 6 ileri vites ???

motorla şanzıman uyuşması yüzünden ingiliz arabalarının tamamına yakını birbirlerinden parca kullandıkları için birbirine uyumlu ama puma motor amerikan menşeyli bir motor onun için lt (leyland transmision) 77 ve yine aynı firmanın üretmiş olduğu r 380 gear box bu motorla uyuşmuyor bircok araparça ve kesme işleminden sonra birleştirebiliyorlar buda mt 82 gear box fiyatını aşıyor hem işlem kolaylaşmış oluyor hem 2007 den soraki lrd lergibi 6 ileri fitesli oluyor hemde yeni şanzıman yüsek torklara uygun lt 77 yi en fazla 240nm/tork a kadar kullanıla bilir r 380 ise bu torka uygun olmasına karşın motorla öpüşmüyor ve fiyatı 3500 -4000 tl gibi mt 82 nin fiyatı 2000 tl

nordic1903' Alıntı:
Arkadaşlar ..İngiltere'den sıfır motor ithal etmek konusunda ne düşünüyorsunuz ? Ben İngiliz bir firmayla yazışıyorum 2-3 gündür..İthalat Uzmanı olduğumdan gümrük kısmı sorun çıkartmaz..Vergisi ÖTV si var .. Konuştuğum arkadaş iki kez Arabistan'a motor yollamış..Tüm motora 850 Pound dedi ben de detay istedim motor hakkında..Hepsini toparlayıp sizinle paylaşacağım zaten..Konuştuğum motor TDI 300..LT77 şanzıman olduğu varsayımı ile muhabbete başladım..Buralara geldik..

Eğer dedikleri doğruysa 850 Pound + 1000 TL ( Fazla koydum gümrük harcamalarını ) = Çok çok uygun bir fiyat ( Burada 8-9 bin liralar konuşulurken )

Görüşlerinizi bekliyorum..

Nordic1903 Merhaba,

Söylenen rakamlar oldukça makul ancak bahsi geçen motorlar çıplakmı yoksa donanımlı mı ?Yani pompası,dinamoları ,boruları kabloları..vs mevcut haldemi? Birde 300tdi ile birlikte neden Lt77 konuşuyorsunuz,Rn380 varken.....

selamlar

dron' Alıntı:
motorla şanzıman uyuşması yüzünden ingiliz arabalarının tamamına yakını birbirlerinden parca kullandıkları için birbirine uyumlu ama puma motor amerikan menşeyli bir motor onun için lt (leyland transmision) 77 ve yine aynı firmanın üretmiş olduğu r 380 gear box bu motorla uyuşmuyor bircok araparça ve kesme işleminden sonra birleştirebiliyorlar buda mt 82 gear box fiyatını aşıyor hem işlem kolaylaşmış oluyor hem 2007 den soraki lrd lergibi 6 ileri fitesli oluyor hemde yeni şanzıman yüsek torklara uygun lt 77 yi en fazla 240nm/tork a kadar kullanıla bilir r 380 ise bu torka uygun olmasına karşın motorla öpüşmüyor ve fiyatı 3500 -4000 tl gibi mt 82 nin fiyatı 2000 tl

Onur bey merhaba,

Ben aslında neden 6 vites ? derken fiayta değilde performans açısından sormuştum Tabi bunu sorarken yeni def lerin 6 vites olduğunu hiç düşünmeden sordum.Şimdi Aslılında bir çok açıdan bu sorunun cevabını aldım.Bu arada 6 vites trnsit kullanan birinede sordum nedir ?nasıldır filan diye ... boşken genelde 2 vitesle kalktığını araç dolu iken 1 vitesle kalkış yaptıklarını aracın rampalarda çok mükemmel olduğundan düz yolda kapıştığı :smiley: araçları geçtiğinden filan bahsediyor..... yani oldukça memnun halinden... umarım sizde memnun kalırsınız ....

Onur bey bu hafta Konya ziyaretim olacak ,tanışmak ve bu konuda sohbet etmek isterim,Konya merkezde misiniz?

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR