Satılık Suzukı Buldum, Tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,295

ilyasfb

Kamp II
mrb.arkadaşlar 2 aydır 10-11bin tl arası çeki demirli tüplü olan bi suzukı bakıyorum ama hiç derli toplu bişey elime geçmiyo çıkanlarda ankara dışında oluyo ben yetişene kadar gidiyo zaten :smiley:dün sahibinden com bu ilan girdi bügünde bi arkadaşımla bakmaya gittim oda az çok anlıyo fazla olmasada araç (komple boyalı) ama arkadaşım çok macuun var bu arabada filan dedi yorgun gibi dedi soguttu beni biraz benim fikrimi sorarsanız da benimde içime %60 siindi sahibinde göremedik yoldaymış bi oto yıkamdaydı araba üstündede galeri var içerde 1-2 arabadaha satılık dedi bakan arakadaş galerimi diye sordum galeri degiliz dedi araç dayımın diye söyledi bu fiyatlara biraz zor zatan derli toplu bişey ama genede tüp çeki demiri 1.500tl alım satım sigorta desek 500tl araba zaten 11 geliyo sizce ne mantıklımı bu aracı almak yoksa azdaha ya sabırmı diyim ankarada olmas ıbenim için avantaj birde klimanın bi parçasını sokmuşler bagajda dedi bi ayakmı ne yapılcakmış motorda takılacagı yere oda kafamı kurcaladı ::smiley: sizinde bi fikrinizi alım dedim ona göre ustaya götürüyüm diyorum nedersiniz ??? arkadaşım diyokı kasa iyi olsun motoru önemli degil gene yaptırırsın bende öle düşünüyom ama bu modelde çok kasa düzgün olması önemli degil devrigi olmasın motoru iyi olsun yeter diyorum çünkü motor yaptırsak en az 2000-2500tl gider bence o yüzden sizlere sormak istedim sizce napim ;)

Etiketler
Ynt: Satılık Suzukı Buldum, Tavsiyeleriniz

son olarak sunu belirtim size yılbaşından sonramı almak mantıklı çünkü şuan hem vergisini ödücem 1 ay içinde hemde yılbaşından sonra noter satışına gerek kalmıyo buda 280tl satışından kazancam 40-50tl vergi vermemiş olcam araç bu:
http://www.sahibinden.com/160000_km_de1993model_vitara-45WQQaXQQ19212931WQQpXQQdisplayitem

Temiz ve kullanabileceğin arabayı bulduktan sonra vergi ve alım satımı dert etme bence kaçırmadan al derim.. ;)

aracın kac model oldugunu bılmıyorum ama eskı model aracların klıma gazı ozona zararlı oldugu ıcın yasaklanmıs
ve yenı tıp gaz doldurulabılmesı ıcın duzenegın degısmesı kafaların cıkması yenı contalar gibi teferruatlı birseyler gerekıyor
klımayla alakalı sorun ondan olabilir...
onun dısında ıyı bır ustaya goturursenız zaten aracın kazalı olup olmadıgını boya sebebını sıze bakarak bıle soyleyebilir...
onun dısında motor yaptırma malıyetı dedıgınız kadar tutacak ama kaporta malıyetı cok daha fazla tutacak
kaportasından emın olmadan girişmeyin derim.. çeki demiri ve tüp içinde
eger muameleciye yaptırmacayacaksanız parasını gectım emnıyettekı sıkıntı bıle benı caydırmaya yeter..

hayırlısı neyse o olsun diyelimm

arkadaşlar ilginize teşekür ederim valla bende arada kalıyom işte aslında arada kalmam da suzukı bulmanın bu kadar zor oldugunu düşünmemiştim valla hayır 3-5 seçenegim daha olsa onlara bakım dicem ama suzukı de ole bi şans yok bakıyosunuz 2 gün içinde satılıyo bende bu gazla yannış bişey yapmak istemiyorum :smiley:

hayırlısı olsun arkadasım
gordugum ve kafama takılan belkı sacma gelebılecek
ufak bır detayı soyleyecegim sana.. adam km sine 160.000 yazmıs.. bu araclarda km saati 5 haneli

yanı en fazla 99.000e kadar cıkıyor
adam bu konuda durustluk yapmıs olabılır sonucta 100.000 den sonra sıfırlanıyor olsa gerek..

dogru söylüyosunuz km baktıgımda 65bin yazıyodu olmazsa yarın ustamı götürüyüm bi baksın en azından içimde kalmaz tüpüde sonradan taktırmak daha iyi geldi bana en azından yıpranmamış diye düşündüm biraz işletmesi filan ugraştırıcak beni ama neyse artık

açıkcası biraz kullandıktan sonra tupe gerek duymayabılırsınız..
benımkıde 93 model.. bana benzın sarfıyatı cok fazla gelmıyor (unıversite ogrencısıyım)

km de sehırlerarası 279 kurus sehır ıcıde haftada 50 lıralık benzın bana yetıyor.. suzukı degısık bır arac cok gıtmeyın cok yakmasın prensıbıyle yapmıs japonlar sanırım..
ama açıkcası suda var keyfınden oturu ınsanın gezeside gelıyor oyle bır durumda tup ıyı bır cozum olabilir falan karburatorlu bır aracta tup performansı ne kadar dusurur bilemem onu tuplulere sormak lazım.. bide tup demek zaten az olan bagajdan (ben genelde koltukları one arkaya cekerek ıhtıyacıma gore ayarlıyorum) vazgecmek anlamına gelıyor gibi.. yanınıza yeterınce esya alamadan yola cıkmanın ne anlamı var?

yakıtı tahmin ettigim ölçülerde söylediniz ama ben çok kullanıyorum aracı o yüzden tüp şart bide bunlar karbüratörlü sanırım oyüzden düz sistem tüp takılmasıda ucuz benim diger araçlarımdada tüp vardı öle çok büyük bi çekiş düşüklügü olmuyo %10filan anca hele sıralı sistemde nerdeyse fark bile yok size tavsiye ederim çünkü haftada 50tl yakıyosanız ayda 200 eder 1 yılda 2.400tl eger tüplü olsa bu %50 karınız olcak yani 1.200tl siz tüpüde 500tl ortalama takarsınız bunuda 1200tl eklersek 1700tl eder buda sadece bu sene tüpü takmış artı 700tl de kara geçmiş olursunuz bide bunu sene bazında düşünseniz senede fazladan 1200tl ödüyosunuz 3 yılda 7200tl yerine 3600tl vericeksiniz degermi degmezmi orasıda sizin kararınız :smiley: yardımlarınız için tşkgörüşmek üzere

İlyas Bey sabredin sakın acele etmeyin mutlaka iyi ve orijinal bir araç denk gelecektir

araç antalya plaka muhtemelen resmi ya da gayrı resmi rent a car çıkmasıdır dikkat edin satın aldığınız kadar da tamire verir aldığınızın yarısına da satamazsınız

ilyas kardeşim selamlar. araçta 5 adet plastik jant göbeği eksik. 5x84 tl= 420 tl. sadece buraya masraf yapacaksın. bence bin tl fazla ver bunlarla uğraşma. geçenlerde 90 model bi vitarayla ilgileniyodun gezenbilirden bir arkadaştan. on numara araç derim ben ona. janta takılma. halledilir.

MİCOMİCO' Alıntı:
ilyas kardeşim selamlar. araçta 5 adet plastik jant göbeği eksik. 5x84 tl= 420 tl. sadece buraya masraf yapacaksın. bence bin tl fazla ver bunlarla uğraşma. geçenlerde 90 model bi vitarayla ilgileniyodun gezenbilirden bir arkadaştan. on numara araç derim ben ona. janta takılma. halledilir.
ahmet abim selamlar görüşemedik bayadır öncelikle geçmiş bayramını kutlarım valla bu araba işi artık canımı sıkıyo bekle bekle bi sonuç alamdım ahmet abi sen sitedeki koray beyin aracınımı düşün diyosun 10.500tl olan oda offroad amaçlı yapılmış yani o şekildede kulanılmış bi araç bana uygun olurmukı bide hiçbir özelligi yok tek iyligi sitede de tanılan bi arkadaş olması belki bu açıdan bana fiyat konusunda ve dürslük açısından yardımcı olur die düşünüyorum yani onamı bak diyosun ??? abi sen inat etme ver şu arabanı nişanlımıda alım gelim bide yemek yiyelim azda adanyı gezip dönelim ;D bizde duva ederiz sana temiz bi arabaya biniyoz die :smiley:

yaşar bey düşüncelerinizi ve dediklerinizi degerlendiricem ilginiz için teşekür ederim.

Selam kardeşim,
Arazi için suzukı iyi bir tercih. Ama senin düşündüğün araba çok cazip bir fiyat ve araba değil gibi.
Bende 5 kapılısı ve 2001 modeli var, 4 senedir kullanıyorum ve çok memnunum.
Bak burası çok önemli; ben arazi tipi bir aracı doktordan aldım, bakımlarını yapan servisle birebir kayıtlarınıda gördükten sonra aldım. (hani derler ya, doktordan satılık ya da bayandan satılık). Ama burada farklı bir doktordan alım var. Aracı alırken sordum ona; araziye nasıl takılıyor diye.. Dedi ki; ben hiç arazi vitesini kullanmadım. İşte burası çok hoşuma gitmişti.

Bahsettiğin araç madenciler tarafından şantiyelerde kullanıldıysa (ki, bunu sana söylemezler) sakın yaklaşma....
Rent a car olarak toroslarda kullanıldıysa da aynı yola çıkar. Kolay kolay parça eskitmez ama, parçası çok pahalıdır. Eğer km.si 160.000 ise önemli değil. Ama o km.yi hangi şartlarda yaptı bilemezsin.

İllaki bu araç diyeceksen çok güvendiğin iyi bir servise ya da jeep çiye göster ve istediğin gibi olana kadar kaç para masraf gider iyi hesap ettir. Sonradan üzülmek fayda etmez.

ha birde, tüp mutlaka önemli. 16-20 krş/km. yakar. Performansıda düşürmez. Temiz bir suzukı alabilirsen her yerde hem zevk hemde güvenle gezebilirsin.
hayırlısı olsun

Sayın madil bahsetiginiz konulara harfiyen katılıyorum ama bütçem biraz kısıtlı 15-16bintl verebilmiş olsam ozaman daha çok seçengim ve istegim olcak ama bütçe meselesi var ayriyettende suzukı bulmak heleki temizini bulmak zor iş çünkü bunu alan arkadaşlar zaten %90arazi ortamında kullanmak için alıyo hal böyle olunca ve bu modellerde bakıncada baya yıpranmış arabalar buluyosunuz bakalım hayırlısı artık beklicem bu arada dün gece bi cj 5 buldum int yok tesadüfen bi ara sokaktan geçerken gördüm satılıktı bi sorim dedim 12 bin istediler 10bin filan düşünürmüzünüz dedim baktım vericek gibi ama baş edemem diye korktum çünkü arkadaş nasıl motoru şu bu dedim ya arkadaşım ben bu araca tam 18bintl hatcadım haytımın en büyük hatası bu araca bu kadar para harcamak oldu dedi ama durumum kötü şuan bu fiyat isityom dedi ama bi görseniz o araçtakı çekicilik motor sesi görüntüsü kusursuz yaa bende arkadaşımda hasta olduk resmen aşık olduk arabaya valla :smiley: gerçi onları askeriyeden ihaleyle alıp toplayan bi arkadaşımın tanıdıgı çıktı onlada tanıştım en bulunmaz dicen parçayı bile 15 gün içinde getirtiriz demişti ama işte yakıtı parça sıkıntısı korkutuyo beni sonuçta orta gelirde bi insanım ama o cj5 görmenizi isterdim geçe olmasına ragmen o kadar güzel gözüküyoduki nikelajlar cantlar içi mükemmeldi neyse aklımı bulandırmayım ;D ben suzukı alcam ama şöle az birazdaha durumumu düzeltebilirsem ilerde kesin o araçtan bitane alırım ama 2.araba olması gerek günlük hayatta olmaz hepinize selamlar

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekürler bi usta arkadaşımı yolladım aracın motoru iyi çıktı fakat araç yana yatmış biye bilgi verdi bana hepinize tek tek teşekür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri