Satılık Defenderler....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Beemer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,098

Beemer

Kamp I
Selamlar,

Linkte yer alan LR'ler için ne düşünüyorsunuz.Sizce bu araçlara çok masraf gider mi.Benim LR'den beklediğim Hard OffRoad değil.Arada bir uygun arazilere gidebileyim,hafta sonları düşük seviyede bir şeyler yapabileyim.Ama LR istememin asıl nedeni bir sıkıntı olduğunda,yolların kullanılamayacak duruma gelmesi sonucu,ya da her hangi bir olumsuzlukta otomobillerin yapamayacağı şeyleri onunla başarabileyim.Kısacası bir tehlikeli durumlarda bir tarafımı toplasın.Bu aracı ikinci araç olarak istiyorum ve linkteki fiyat uygun gibi.Kısacası başımıza iş alırmıyız değerli arkadaşlar??

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-sakaryada-land-satislarimiz-kisa-aradan-sonra-baslamistir-48582502/detay/

Etiketler
Ynt: Satılık Defenderler....

Selam Beemer,

Evet bu araçlardan ( bu hali ile ) satın aldığında başına epey iş alırsın. Kaporta - boya - motor - yüryen aksam - döşeme - elektrik tesisatı - plaka - ruhsat işleri seni bekler. 8.700TL fiyat konulmuş ( bu demek oluyor ki son fiyat 8.500TL :D ). Araçlar çekme belgeli olduğundan, Sakarya'dan heryere bu araç çekici üstünde gidecek demektir (+ Maliyet 1 ).

Defender'da, fotolarda görünen halden, düzgün yürür ve muayeneden geçer hale getirmek için harcanacak tüm masrafa ( kağıt üzerinde hesapladığına ( + Maliyet 2).
) + en az %25 görünmeyen masraflar ilave etmen gerekir ( Bu +'yı en sonda ekleyelim, çünkü: araç elden geçtikçe, sağlam görünen parçaların da aslında değişmek zorunda oldukları ortaya çıkacak :D :D :D )

Aracı düzgün yürür ve içine binilir hale getirdikten sonra: araç askeriyeden çıktığı için, projesi çizilecek, proje onaylatılacak ve tarfiğe gidilecek (+ Maliyet 3 ). Ruhsat plaka işleri haricinde muayeneden geçmesi gerekir ( + Maliyet 4 ). ( Maliyet 3 ve 4 ile ilgili Göktu ile irtibata geçebilirsin, şuan bu maddeleri tamamlıyor.)

Şahsi fikrim şudur: bu araçlardan birini 5000TL'ye satın alsan bile, planladığın kullanıma uygun hale getirmen ve kanuni zorunlulukları tamamlaman için en az ( fazla iyimser düşünerek söylüyorum ) aracı satın aldığın fiyat + 10.000TL tutacaktır. ( görünmeyen masraflar hariç. yani + 2.500 TL daha cepte gideceği zamana hazırlanmalı). Görünmeyen masrafların nedeni: bu ciddi bir sektör :D

Kendi adıma: ben hayatım boyunca ''Görünmeyen Masraflar''a karşı feci allerjisi olan biri olarak, derli - toplu / orta halli / tüm aksamları tam çalışan / gönyeli bir Defender satın almayı tercih ettim. Bu tamamen kişiden kişiye değişecek bir görüştür. Tamamen kendi düşüncelerimi aktardım.

Sonuçta, nihai karar senindir ve umarım en kısa zamanda hayalindeki Defender'a kavuşur, kazasız-belasız, güzel günlerde kullanırsın.

Barış

güzel özet ;)
bence basına iş alma arkadasım derli toplu arac al 15-20ye sonra keyfekeder işler sana kalır ;)saygılar

Barış Abi konuyu özetlemiş zaten , ha birde 8.700 o araç için çok. aynı aracı 5e bulursunuz..4e falan da bulursunuz ancak büyük ihtimalle benzinli olur 5ten aşağısı..
Saygılar ,

Barış Bey,
Gerçekten güzel özetlemişsiniz konuyu.Demekki sadece 8700 TL ile bitmeyecek bu iş...Satıcı arkadaşa mail attım bu gün oda ''Dilediğin gibi kullanabilirsin neyini istersen garanti veririm''demiş...Şimdi inanmalı mı?LR bildiğim bir araç değil.Araçlardan anlarım ancak LR'nin kendine has bazı hassas noktaları ayrıntıları var.Ancak ben onlar hakkında fazla bilgiye sahip değilim.E olayda zaten o ayrıntılarda gizli..
Tabii ekstralar olacaktır elbet ancak araç fiyatına + 10.000 TL oldukça düşündürücü....Hafiften heveslenmiştim doğrusu...
Aslında sahip olduktan sonra sadece boyasını değiştirecek(sanıyorum zorunlu)ve bir kaç tane sis farı ekleyeceğim.Onun haricinde hiç bir ekstra yapmayacağım Standart bir LR benim için fazlasıyla yeterli başlangıç olarak.
LR Defender sadece dış görünüm olarak dahi hayran oluncak bir araç bana göre.Yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bir düşüneyim bakalım...

Not:Eşime bu aracın fotosunu gösterdiğimde verdiği yanıt''İyi..Arka tarafa da silahları dolduralım Irak'a savaşa gidelim o zaman.O ne öyle heyulah gibi.Bana bak alıp gelme sakın vallaha binmem''...

Beemer' Alıntı:
Not:Eşime bu aracın fotosunu gösterdiğimde verdiği yanıt''İyi..Arka tarafa da silahları dolduralım Irak'a savaşa gidelim o zaman.O ne öyle heyulah gibi.Bana bak alıp gelme sakın vallaha binmem''...
:D :D :D Zamanla alışır emin olun.. Başta tüm hanımlar biraz yadırgıyor açıkçası , bunu sözlü olarak ifade etmeseler bile yüzlerinden anlaşılıyor.Bu normaldir bence defender tüm hatlarıyla bir erkek arabası , yani kadınlara hitap etmiyor.Ancak biz böylesine bağlandıkça bu merete onlarda zamanla saygı duymaya başlıyor olay bundan ibaret.. :D
Saygılar, Deniz.

Assasin' Alıntı:
:D :D :D Zamanla alışır emin olun.. Başta tüm hanımlar biraz yadırgıyor açıkçası , bunu sözlü olarak ifade etmeseler bile yüzlerinden anlaşılıyor.Bu normaldir bence defender tüm hatlarıyla bir erkek arabası , yani kadınlara hitap etmiyor.Ancak biz böylesine bağlandıkça bu merete onlarda zamanla saygı duymaya başlıyor olay bundan ibaret.. :D
Saygılar, Deniz.
vay beeee.ne analiz... hanımlar ne söylerse söylesin LRLRLRLRLRLRLRLRL..

LARALALLARALALLARALALLARALALLARALALLARALALLARALALLARALALLARALAL LAY LAY LOM...

ancak doğru LRLRLRLRLRLRLRLRL ...marifet malı almakdeğil... neyialdığın ile ilgili bilgi sahibi olmak... bu işuzun sürer arkadaş ;)
üstadları dinle ;D

barış bey "askeriyeden çıkma" araçların ahvalini detaylarıyla açıklamış :smiley: teşekkür ediyorum kendi adıma da...
defender konusunda henüz "beyin jimnastiği" yapan biri olarak, sizin aklınıza takılan soruları bende irdeledim. 15-20 bin liraya hazır defender almak mı, yoksa hurdayı toplamak mı? bu soruların cevabını aradım. kafamda "budur" diyebileceğim bi sonuca ulaşamadım henüz. zira, her iki şekilde de defender sahibi olan arkadaşlar/abiler mevcut. hepsinin de kendince mantıklı sebepleri var.
garaj kısmında örneklerine bolca rastlayabileceğiniz defender toplama çalışmaları (benim favorim göktuğ bey ;D) sanıyorum çoğumuzun hayali. tabi en büyük mesele maliyet kısmı. yada benim en büyük meselem ;D bu işin üstadlarının bulunduğu ortamda "çok bilmişlik" yapmak istemem. ancak ilanda görünen aracı seymende biraz inceleme fırsatı buldum. alınabilecek 2-3 araçtan biriydi kanımca. ancak, barış beyin de dediği gibi arabanın tamirat işleri hariç ek masrafları da var. bunun yanında sizin nasıl bi defender hayal ettiğiniz de çok önemli. örnek verirsem eğer, hayalimdeki defender için jant+lastik takımı (5 adet) 3000 lira civarında. buradan bakınca +10.000 lira gerçekten iyimser söylenmiş bir rakam.
inşallah sonunda güzel bi defender sahibi olursunuz/oluruz ;D. saygılarımla, ekrem...

Assasin' Alıntı:
Saygılar, Deniz.

söylediklerinde haklı olmakla birlikte işin içine kıskançlıkta giriyor .benim hanım enson bana ( bir kavga sırasında) bunu alacaktın da niye beni aldın diye sersenişte bulundu ;D ;D ne diyeceğimi bilemedim iki kuma geçinib gidiyorlar alıştılar alıştılar :smiley: :smiley:

ben size kendi fikrimi söyliym;
(MKE dan alınan araç için diyorum bu arada)
aracı alın,
kapıları atın,
koltuklar torpido vs onları da atın...
tavan döşeme ne halde olur bilemem ama yüzde 80 onu da atın,
kapı trimleri ne durumda bilemem onları da atın duruma göre,
camları filan da kötü durumda ve kadife midir nedir öyle fitilli oluyor onları da atın,

motor şanzıman kalsın şase üzerinde, bir de kapı hariç kupa kaldı, değil mi?
araç bu kadar.

geriye kalan herşeyin yapılması lazım 0 dan:smiley:

göktu' Alıntı:
ben size kendi fikrimi söyliym;
(MKE dan alınan araç için diyorum bu arada)
aracı alın,
kapıları atın,
koltuklar torpido vs onları da atın...
tavan döşeme ne halde olur bilemem ama yüzde 80 onu da atın,
kapı trimleri ne durumda bilemem onları da atın duruma göre,
camları filan da kötü durumda ve kadife midir nedir öyle fitilli oluyor onları da atın,

motor şanzıman kalsın şase üzerinde, bir de kapı hariç kupa kaldı, değil mi?
araç bu kadar.

geriye kalan herşeyin yapılması lazım 0 dan:smiley:

O kadar umutsuz bir durum o zaman.Söylediklerinizi yapmaya klakarsam bir LR kadar daha para harcamam gerekir...

Valla doğru söze ne demeli konuyu bence en iyi Göktuğ özetlemiş, harbisinden "Dost acı söyler"cinsinden olmuş ağzına sağlık sayın Göktuğ...

Göktuğ un arabası maşallah çok güzel, foruma girince birkez bi göz atıyorum, Ben bir telekom çıkması aldım 91 model 2,5 benzinli bakalım... köklü bir restorasyon yapma düşüncem şimdilik yok, kapıları ayaralıcaz, gıcırtıların bi kısmını kestikmi, bide boya yapıcam galiba... Feyz alacak o kadar araç varki, ellerinize sağlık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR