Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan totipotent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,396

Etiketler

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

araçınız gerçekden çok güzel duruyor. acaba yakıt sarfiyatı konusunda bilgi verebilrmisiniz?
 

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

jarjarbinks' Alıntı:
araçınız gerçekden çok güzel duruyor. acaba yakıt sarfiyatı konusunda bilgi verebilrmisiniz?
Öncelikle araç 1.3 lt olduğu için muhtemelen en az tüketen arazi aracıdır diyebilirim. Bu özelliği hafif olması da destekleyerek onu arazide çok becerikli hale getiriyor. Tabii aynı motor hacmindeki binek otolardan fazla yaktığını söylemek gerekir. Çünki, hem lastikleri büyük (30 inch), hemde arazide kullandığınız zaman ister istemez devirli kullanmak gerekiyor. Benim ölçümlerime göre 27-30 krş arası yakıyor karışık kullanımda.
 

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

Araci neden satiyorsunuz sehir ici yol tutus vs sorun mu cikardi? Ben de bu araclari begeniyorum ama yol tutus konusunda suphelerim oldugu icin crossover tipi (toyota rav4) bir aracla yola devam ediyorum. Yolda iyi ama arazide fazla zorlayamiyorsunuz ama camura cakilip kaldigim da olmadi simdiye kadar. Tabi bazen keske bu alette arazi vitesi ve sabit akslar olsaydi dedigim oluyor ote yandan ankara kizilcahamam yolundaki yola bakmadan kendini yola ativeren (muhtemelen piknik donusu bol bol icip kafayi bulmus) soforleri de hatirlayinca yol tutus ta onemli deyip vazgeciyorum. Konuyu ilk elden tecube etmis arkadaslar fikirlerini yazarsa iyi olurdu aslinda ne derece iyidir jimny`nin yol tutusu? Bol bol spekulasyon var internette dolasan bilgiler de var ama ilk elden tecrubesini paylasan cok yok. Bu arada piyasada helezonlu sabit akslara sahip baska hangi araclar var? Jimny`nin tek alternatifi ancak 10-15 senelik modellerine para yetistirebildigimiz 8 silindirli jipler midir?
 



Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

her zaman yükseltilmiş ağırlık dengesi yukarıya alınmış araçlarda yol tutuş ve viraj stabilitesi problem olmuştur. Jimnyde de aynı problemler diğer araçlardan farklı değildir. Bu problem yükseltmeyi ve büyük ebatlı lastikleri taktıktan sonra viraj denge çubuğu ayarlanarak biraz dengelenebiliyor. Benim satma nedenim elbette 90-100 km üzerindeki hızlarda yeterince emniyetli olmaması ve arazi süspansiyonlarının şehir için sert olması yanı sıra madem şehirdesin niye arazi aracı kullanıyorsun diye kendime sormam kaynaklıdır.
 

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

Sizinki tam arazi aracı sınıfında. Sürekli şehir içinde kullanıyorsanız ve ara sıra gezi amaçlı bir 4x4 gerekiyorsa muhtemelen suv / crossover tipi bir araç daha uygun olur. Ben rav4'ü tipine bakıp jip zannedip almıştım ama sonuçta jip olmasa bile ihtiyacı karşıladığı ortaya çıktı. Süspansiyon ve aksları zorlu arazi şartlarına uygun değil ama 4x4 çekiş sistemi var. Bir de arazi vitesi olsa iyi olurdu ender de olsa bazen lazım olabiliyor. Benzerlerine de bakabilirsiniz, çok çeşit var bu sınıfta. Asıl azınlıkta olan arazi araçları ve gitgide sayıları daha da azalıyor.
 

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

ve bir tanesi de satılık :smiley: ama alıcısı yok henüz:(

Sevgili arkadaşlar ve potansiyel alıcılar aracı satıcam fiyatı siz belirleyin.
Nasıl iyi mi?
 

Ynt: Satılık 2004 Model Suzuki Jimny

totipotent' Alıntı:
ve bir tanesi de satılık :smiley: ama alıcısı yok henüz:(

Sevgili arkadaşlar ve potansiyel alıcılar aracı satıcam fiyatı siz belirleyin.
Nasıl iyi mi?

erdoğan bey aracınızı bir süredir takip ediyorum ve bir işaret de ben atmış durumdayım ;) memleketin yakın olması, gidip aracı görme, inceleme fırsatının olması ise ayrı bir avantaj. ( ben de osmaniyedeyim ;D ) ancak benim de sorunum elimdeki 93 model nivayı satıp üzerini tamamlayabilmek. kısmet, belki de bize nasip olur. ::smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,035
Kayıtlı Üye Sayımız
172,166
Kaydolan Son Üyemiz
8vykwt37

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst