Saros Kamping

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,931
Ynt: Saros Kamping

Yurt dışı (Avrupa) gezilerinde sürprizlerle karşılaşmamak için konuya biraz açıklık getirmek istiyorum. Kaldığımız kampinglerin büyük bir kısmında resepsiyonda giriş formaliteleri sonucu verilen broşürlerde, kampingten en geç saat kaçta ayrılmak gerektiği yazılıydı. Hatta bazı kampinglerde konu özel olarak hatırlatıldı. Bu konuda kampinglerin değişik kuralları var. Bir kampingte bu saat 10.00 bir diğer kampingte saat 16.00 olabilir. Ama ödenen gecelik ücret 24 saat içindir diye bir kural yok.
Burada önemli olan nokta, kampingin gelen müşteriyi bilgilendirmesi. Bu kuralın amacı, yeni gelen müşteriler için yer açılması. Erken geldiğimiz bazı kampinglerde bir yerin boşalmasını beklediğimiz olmuştur.

Etiketler

Arkadaşlar,

Belki bir çok arkadaşımız bilmiyordur ama şu gerçeği vurgulamak istiyorum.

Ülkemizde artık kimse kamp yeri açmak istemiyor, açanlarda çadırla gelen kampçılara ilgi gösteriyor, zira onlardan para kazanbiliyor. Kamplar kapanırken yeni açılan bir kampı yerden yere veurmadan biraz beklemelidir.

Bu gerçekten hareketle, kamp yeri açan girişimcilere çok fazla haksızlık etmemek ve onlara saygı duymak gerekir diye düşünüyorum. Tamam, fiat politikaları yanlış olabilir, ücretleri pahalı olabilir ama unutmayalım ki fiat piyasada oluşur. Alıcısı veya gideni yoksa fiat düşer veya bu fiata uygun kalite seviyesi sağlanır. Kampa giren karavacı arkadaşlarımızı doğru bilgilendirmemiş ve yanıltmış olabilirler ama bu tenkitlerimizde daha yapıcı olmalıyız. Giden bir çok arkadaşımdan bilgi aldım, kamptan çok memnunlar, hatta bazı çok gezgin ve eski karavancılardan bir kısmı bugünlerde Saros kampa gideceklerini söylediler. İlave olarak Akdeniz bölgesinde kalan bazı arkadaşlarımız artık bu kampta uzun süreli kalmaya başlamışlar.

Kamping sahibi arkadaşımız (ben kendisini tanımıyorum) eminim ikazları dikkate alarak bu eksiklikleri en kısa sürede düzeltecektir.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Benim açımdan, kamp konaklama fiyatı, pahalı veya ucuzu sorunu değil. Kamp yönetiminin kesin fiyat açıklaması. Karavancıların, olası bir sürprizle karşı karşıya kalmaması. Kaldı ki sayıları oldukça az olan kamp yerlerinin ayakta kalmasına inanıyorum.

Merhabalar,

Cuma gece 9'dan Cumartesi gecesi 9'a 24 saat, Cumartesi gece 9'dan Pazar öğle 13'e kadar +24+16 saat ediyor. Yaptıkları hesap, yeni açıldıkları için nakit kazanma hırsı olmalı.

Biz, Saros Kamp'a Gebze'den yola çıkarak 13 aylık bebeğimizle gittik. Bunca yolu 2 gün için gidip, bir de üstüne saf muamelesi görmek insanın canını sıkıyor. 40 TL bizim için sorun değil, bizi fakir etmez.

Hem sıcak su var diye siteye yazacaklar, sonra da hazırlığını yapıp duşlara gittiğinde buz gibi suyla karşılaşacaksın. Sebebi de, sorun varmış ve usta bulmakta zorlanıyorlarmış. Fakat bize 3 günlük hesabın bedelini söylerken hiç zorlanılmıyor.

Gitmek isteyenler, kredi kartı ile ödeme yapmayı düşünüyorlarsa öncelik arayıp sorsunlar post makinaları düzelmiş mi diye. Bizden nakit talep ettiler.

Selamlar.

İlk mesajımda vurgulamaya çalıştığım gibi ,hata saat hesabıyla ücretlendirmeden kaynaklı,oysaki normal olan Sn.Hüseyin beyinde yazdığı gibi kamp terkediş saatinin belirtilmesi mantıklı çözümdür konaklamalarda.siz bir gün önce kaçta girmiş olursanız olun ertesi gün çıkış saatini geçirirseniz o günün ücretinide ödemek zorunda kalırsınız . Çıkış saatini geçirdikten sonra ister bir gece daha konaklar isterseniz geceden kampı terkedersiniz,önemli olan ertesi günkü çıkış saat limitini aşmamak.Bu karavan veya çadır sahibinin toparlanmasına yetecek bir zaman aralığı olmalıdır. Bence işletme sahibi bunu dikkate almalı.

kampingin internet sayfasında fiyatlandırma 50TL olarak ve kampı terkediş saati de 13 olarak belirtilmiş.

http://www.saroscamping.com/?page_id=62

peki biz ne yapacağız. yani Çadırlı konaklama mümkün değil diyor fakat benim aracımdaki çadır aracın üstünde. duş um var yemek yapabileceğim bir ocak ve diğer bir sürü ıvır zıvır.. Evet bir karavan değil. bu durumda konaklayamıyoruz demektir...

bir diğer yerde de üstünde çadır var diye karavan ücreti istenmişti.

demek ki arada bir yerdeyiz. ne ondan ne bundan ::smiley:

fsirin' Alıntı:
kampingin internet sayfasında fiyatlandırma 50TL olarak ve kampı terkediş saati de 13 olarak belirtilmiş.

http://www.saroscamping.com/?page_id=62
Konaklama ücreti bana göre yüksek,çıkış saati güzel.her nekadar kişi sınırsız,elektrik dahil ,çamaşır yıkama olsada.düşük sezon fiatı,sıcak sezonda uyardı bu şartlarda :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
...
bir diğer yerde de üstünde çadır var diye karavan ücreti istenmişti.
demek ki arada bir yerdeyiz. ne ondan ne bundan ::smiley:
;D
Aşağıdan bakınca karavan, yukarıdan bakınca çadır. Bakışa göre tarife değişebilir. ;)

Sizin çadıra bir şey diyeceklerini sanmam. Çadırdan kastettikleri yazlıkçı çadırlarıdır diye düşünüyorum. Orada konaklamayı düşünürseniz telefonla filan bir sormak lazım.

fsirin' Alıntı:
;D
Aşağıdan bakınca karavan, yukarıdan bakınca çadır. Bakışa göre tarife değişebilir. ;)

Sizin çadıra bir şey diyeceklerini sanmam. Çadırdan kastettikleri yazlıkçı çadırlarıdır diye düşünüyorum. Orada konaklamayı düşünürseniz telefonla filan bir sormak lazım.

bu sabah facebooktaki sayfalarında gördüm araç üstü çadırlı bir fotoğraf. demek ki bizleri de kabul ediyorlar ama hangi ücret tarifesinden sormak lazım dediğiniz gibi :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
bu sabah facebooktaki sayfalarında gördüm araç üstü çadırlı bir fotoğraf. demek ki bizleri de kabul ediyorlar ama hangi ücret tarifesinden sormak lazım dediğiniz gibi :smiley:

Telefonda bilgi almak gerekli bence sizin durumda :D Çadırdan sayılmaz sizinki ama karavanda sayılmaz ::smiley:
Çadırdan kasıtları bence de yazlıkçı çadırlarıdır.

Bayram tatilimiz 5 günle kısıtlanıp birde İstanbul trafiğini görünce rotayı Saros campinge çevirdik, bu başlıkta yazılanları
görme değerlendirme açıısından faydalıda oldu.
Önyargı ile girişte özellikle ücretlendirmeyi sorduk c.tesi saat 11.00 de giriş yaptık ve gecelik ücret 50 TL olarak görüşüp
alana girdik.
Kampı bölge ve konum olarak çok beğendik zira denizi, tesisin ortak kullanım alanları (Wc,duş,bulaşık yıkama üniteleri)
temiz ve kullanışlı, alanının yarıdan çok gölge olması avantajı değerlendirilmeli.
Tesis yiyecek,içecek konusunda hazırlıklı ayrıca restorant özelliği ilgilenenler için diğer özelliği

P7281498.JPG

Ekli dosyalar

• P7271406.JPG
    P7271406.JPG
    170.8 KB · Görüntüleme: 183

Türkiye´de kampinglerde karşılaştığımız, plaj için gelen günlük müşterilerin kampingi doldurmaları (otomobillerde kamping içinde parkediliyor), biz kampingçiler için hiç hoş olmayan bir durum (özellikle hafta sonlarında ve tatil günlerinde). Kamping sahipleri böylece gelirlerini
artırabilirler ama uzun vadede kampçıları kaybedebilirler.
Avrupa´da örneklerine pek rastlamadığımız bir durum bu. Normal olarak sadece kampingte kalanların misafirleri (ücret ödeyerek) kampinge girebilirler. Böylece kamping atmosferi bozulmamış oluyor.

Öncelikle tüm Gezenbilir camiasına merhaba diyerek başlamak istiyorum. Biz bütün karavancı dostlarımızla memnun vedalaştık diye düşünürken internet aramasında tesadüfen gördüğüm eleştiriler sonucu bir cevap hakkımız doğdu sanırız. Öncelikle, en son eleştri karavan alanına araç alındığı yönünde idi, onu yanıtlamalıyız. Kampingimizde kesin kural araçların karavan alanına alınmaması yönündedir. İçerideki araç sayısı en yoğun bayram gününde bile 5'i aşmamıştır, bu da maalesef ali cengiz oyunları ile içeri girip küçük bebek-eşya vs indirip çıkacağım deyip ortadan kaybolan müşteri araçlarına, kamping işletme ve ortak araçlarına ait araçlardır. Bu konudaki eleştiri için teşekkür ediyor, bundan böyle hiç araç alamama gayreti içinde olacağımızı belirtmekle beraber, sanki bütün müşteri araçları içerideymiş gibi bir eleştri yapılmasını haklı bulmadığımızı belirtmek istiyorum.

Diğer bir eleştri bayram misafirimiz Sayın Levent Güngör'den gelmiş, öncelikle eleştrisinin yanında olumlu izlenimlerini de aktarma inceliğini gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Özellikle bayramın 2. günü bizim de kontrol edemediğimiz bir kalabalık oluştu ve aktardığı gibi bazı günübirlikçiler karavan alanına da girip rahatsızlık yarattılar, hatta sn Güngöre ekleme yapayım tuvaletleri çok hor kullandılar, sadece karavacılara sunduğumuz sıcak su hizmetini kullandılar ve karavancı dostlara sıcak duş olanağı bırakmadılar. Ancak o akşam hemen tedbir aldık ve sıcak duş ve tuvaletleri paralı yapıp, karavancı dostlarımıza da birer kağıt dağıtarak onların ücretsiz girmelerini sağlayarak bayramın 3. gününe düzeni sağlamış olduk. Diğer taraftan beach club için bir uygulama değişikliği hazırladık ancak sezon ortası olduğu ve bayramın aşırı yoğunluğu geçtiği için uygulamayı önümüzdeki sezona bıraktık. Hemem hemen bayramda heryer hınca hınç doluydu ama Önümüzdeki sezon yoğunluğu daha kabul edilebilir şekilde yöneteceğimizi düşünüyor ve yine Güngör bey e baklava ikram etmek istiyoruz. Tekrar Bayram da bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyor ve yoğunluk kaynaklı aksaklıklardan dolayı özür diliyoruz. Son bir şey atlamışım. İhtiyaç karşılanması konusunda da haklılar ancak bu hafta sonundan itibaren akşamdan karavancı dostların gazete ekmek gibi temel ihtiyaçları sorulacak ve ertesi sabah kendilerine teslim edilecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR