Sarajevo - Niş Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,927

alper55

Ana Kamp
Arkadaşlar Önumuzdeki yaz için gezi planlıyorum
Slovenya (Bled gölü), Stelvio Pass, Milano, Maranello (Ferrar Müzesi), Gardaland,Venedik,Mostar,Sarajevo ve istanbul.

Rotam üzerindeki harita olarak yoları Eart Üzerinden çıkardım Navigastonumda var. Yalnız beni endişelendiren bir yer var Sarajevo-Niş arasındaki yol. Sarajevodan çıkınca Canyon Praca. Paraça kasabasından sonra yol gidiş geliş olan yol tek şeride ve toprak yola dönüşüyor. Bir kaç yerden baktım hep aynı çıkıyor rota.
Aramızdan Sarajevo dan Niş veya Niş'den Sarajevo giden varsa bana nereden geçmemi söyleyebilirmi.
Alternatif rota çizdim ama yolu 50-70 km uzatıyor ve tırmanma var epey.Sarajevo - Ljubovija- Niş gibi.
Yol hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Sarajevo - Niş Yolu

Merhaba,
Ilk mesajimi size atmak kismetmis. Ben yaklasik 2 aydir Bosna'da gorev icin bulunuyorum ve buraya kendi arabam ile geldim. Gelirken kullandigim yolu kullanmanizi tavsiye ederim. Siz sanirim Bosna'dan Nis sehrine gideceksiniz. Bunun icin benim kullandigim ve tavsiye edebilecegim rota

Bosna Hersek-Visegrad-Uzice-Cacak-Kragujevac-Batocina

sonrasinda Sirbistan otobanina cikarsiniz ve orasi sizi direk Nis sehrine goturur. Bu en kisa ve en uygun yol. Diger yollarda trafik daha az ve cok ara yollar oluyor. Bu bahsettigim rotada, otobana kadar tum yollar gidis-gelis seklinde ve sehir iclerinde 40 km hiz limiti vardir. Herkes bu kurallara uyar, sizinde uymanizi tavsiye ederim. Yollar dar ve gidis-gelis olsada cok kafaniza takmayin, guzel ve hizli araba kullaniyorlar. Sadece sinyal olayini biraz gec veriyorlar dikkat etmenizi tavsiye ederim. Akliniza takilan baska sorular var ise, yardimci olmaktan mutluluk duyarim. Tesekkurler...

Genius' Alıntı:
Merhaba,
Ilk mesajimi size atmak kismetmis. Ben yaklasik 2 aydir Bosna'da gorev icin bulunuyorum ve buraya kendi arabam ile geldim. Gelirken kullandigim yolu kullanmanizi tavsiye ederim. Siz sanirim Bosna'dan Nis sehrine gideceksiniz. Bunun icin benim kullandigim ve tavsiye edebilecegim rota

Bosna Hersek-Visegrad-Uzice-Cacak-Kragujevac-Batocina

sonrasinda Sirbistan otobanina cikarsiniz ve orasi sizi direk Nis sehrine goturur. Bu en kisa ve en uygun yol. Diger yollarda trafik daha az ve cok ara yollar oluyor. Bu bahsettigim rotada, otobana kadar tum yollar gidis-gelis seklinde ve sehir iclerinde 40 km hiz limiti vardir. Herkes bu kurallara uyar, sizinde uymanizi tavsiye ederim. Yollar dar ve gidis-gelis olsada cok kafaniza takmayin, guzel ve hizli araba kullaniyorlar. Sadece sinyal olayini biraz gec veriyorlar dikkat etmenizi tavsiye ederim. Akliniza takilan baska sorular var ise, yardimci olmaktan mutluluk duyarim. Tesekkurler...

Sarajevodan - Visegrad arasında geçtiğiniz kasabaları yazabilirmisiniz. Benim derdim bu yol.

Genius' Alıntı:
Bulozi-Pale-Sjetlina-Podgrab-Ustipraca-Brodur-Orahavci

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok işime yaradı. Bulozi-Pale-Sjetlina-Podgrab-Ustipraca-Brodur-Orahavci yolu asfalt bir yol mu? Benim internete gördüğüm bazı yerler toprak gibi gözüküyorda.

selam, aynı yolu bende gittim saraybosna - niş arasını genius arkadaşımızın dediği rotayı kullandım. ben geçerken kıştı ve yollar aşırı karlı buzlu olmasına rağmen sıkıntı çekmedim. özellikle saraybosna - vişegrad arası abanta gittiyseniz eğer yol abantın yolu gibi diyebilirim. çok kafanıza takacak bir yol değil yani. o rotayı çok rahat kullanabilirsiniz.

alper55' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok işime yaradı. Bulozi-Pale-Sjetlina-Podgrab-Ustipraca-Brodur-Orahavci yolu asfalt bir yol mu? Benim internete gördüğüm bazı yerler toprak gibi gözüküyorda.

Stabilize bir yol değil asfalt ancak aşınmalardan ötürü epey yama göreceksiniz, sıkıntı çıkarmaz. Bu yolun olduğu bölüm Bosna Hersek Federasyonu'na bağlı Sırp Cumhuriyeti'ne aittir. Yolları mümkün olduğunca açık ve iyi durumda tutarlar...

Genius' Alıntı:
Stabilize bir yol değil asfalt ancak aşınmalardan ötürü epey yama göreceksiniz, sıkıntı çıkarmaz. Bu yolun olduğu bölüm Bosna Hersek Federasyonu'na bağlı Sırp Cumhuriyeti'ne aittir. Yolları mümkün olduğunca açık ve iyi durumda tutarlar...

Komutanım gezi yazını bekliyoruz... Öyle adres vermekle yol tarifiyle olmaz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR