Samurai Uzun Yol İçin Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanmehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,691

serkanmehmet

Ana Kamp
Merhaba değerli gezenbilir üyeleri,
Aslında uzun zamandır forumunuzu misafir kullanıcı olarak takip etmekteydim.Ama artık ben de aktif bir kullanıcı olmaya karar verdim.İsmim Serkan ve İstanbul'danım.
İki hafta öncesine kadar bir amerikan grand chorokee 5.9 ZJ sahibiydim.Aracım standart donanımda bir araçtı.Çok keyifli bir araçtı ama offroad donanınımı bir hayli yüksek maliyetlere geliyordu.Bu yüzden bir U dönüşü yaparak aracımı sattım ve suziki samurai almaya karar verdim.Bazılarımız aman ne uğraşacağım yapılmışını alayım bineyim der.bazılarımızda sıfırdan ben toplayacağım der.Ben sıfırdan toplama düşüncesine sahip biri olarak artık yollardan çekilme zamanı gelmiş üzerindeki arazi şanzumanı sökülmüş keyfe keder kaporta ve lastik ihtiyacı olan bir araç buldum ve almaya karar verdim.Araç rent a car aracıymış önceden kimbilir ne asfatlar dağlar taşlar görümüştür hayal bile edemiyorum(gerçekci olmak lazım)Gerekli görüşmelerimi yapıp aracı almaya karar verdim.Allah kısmet ederse pazartesi gidip aracı muğladan alacağım.Şimdi gelelim soruma araç çalışır yürür ve satan kişinin söylediğine göre bir sıkıntısı yok.ama ben araca 700 küsür km yol yaptıracağım.Şimdi siz değerli tecrübelerinizden beni istifade ettirmenizi bekliyorum.Aracı aldığım yerden bildiğim tanıdığım hiçbir usta olmamakla beraber araca genel bir bakım yaptırarak yola çıkmayı planlıyorum.
Sizlerin özellikle dikkat etmek gereken suziki samuraiyle uzun yola çıkarken olmazsa olmaz alınması gereken tedbir ve önerilerine kulak vermek istiyorum.

Etiketler
Ynt: Samurai Uzun Yol İçin Önerileriniz

arazi şanzımanı sökülmüş arabayı niye alıyorsunuz ki muadilini -makul ya da makul olmayan bir fiyatla:smiley: - bulacağınızın garantisi var mı?

sakyuz' Alıntı:
arazi şanzımanı sökülmüş arabayı niye alıyorsunuz ki muadilini -makul ya da makul olmayan bir fiyatla:smiley: - bulacağınızın garantisi var mı?
Açıkcası bir iki yerle görüştüm var olduğu bilgisine vakıf olduğum için alıyorum.

sakyuz' Alıntı:
Hayırlısı diyelim o zaman..
Teşekkürler benim için şuan önemli olan onu istanbula sorunsuz getirmek araziyi burada hallederiz.Varmıdır bi tavsiyeniz öneriniz dikkat çekmek istediğiniz birşey?

Merhaba,önce hayırlı olsun diyelim.
Araç kullanan biri olarak zaten yola çıkmadan bakım yaptıracağım demişsiniz.
Bu esnada aracın altında yağ,su kaçağı gibi olumsuzluk var mı bakın.

Yolda da kulağınız tetikte olsun,motoru,şanzımanı,alt takımı dinleyerek gidin.
Sinyal,far,korna,fren vs.Hem emniyetiniz hem trafik güvenliği için malum.
Başka da elinizden bir şey gelmez.Gerisi Allah'a emanet artık.
Amaç yatak sarmadan,alt takımda parça kırmadan,şanzıman dağıtmadan hedefe varmak.

Zamanınızı iyi ayarlayın,acele edip motoru sıkıştırmayın.
Göstergelerin sağlıklı olup olmadığına da bir baktırın.(hararet özellikle)
Tahminim bunları zaten biliyorsunuzdur ama bir kere de ben yazayım dedim.
İyi günlerde keyifle kullanınız.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,önce hayırlı olsun diyelim.
Araç kullanan biri olarak zaten yola çıkmadan bakım yaptıracağım demişsiniz.
Bu esnada aracın altında yağ,su kaçağı gibi olumsuzluk var mı bakın.

Yolda da kulağınız tetikte olsun,motoru,şanzımanı,alt takımı dinleyerek gidin.
Sinyal,far,korna,fren vs.Hem emniyetiniz hem trafik güvenliği için malum.
Başka da elinizden bir şey gelmez.Gerisi Allah'a emanet artık.
Amaç yatak sarmadan,alt takımda parça kırmadan,şanzıman dağıtmadan hedefe varmak.

Zamanınızı iyi ayarlayın,acele edip motoru sıkıştırmayın.
Göstergelerin sağlıklı olup olmadığına da bir baktırın.(hararet özellikle)
Tahminim bunları zaten biliyorsunuzdur ama bir kere de ben yazayım dedim.
İyi günlerde keyifle kullanınız.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve iyi temennileriniz için.Aslında uzun yol tecrübem çok.Bayram trafiklerinde az memleket yolu tutmadık.Ama bu denli yaşlı bir araç daha önce kullanmadım.En eski aracım 1998 model Grand Chorokee idi.Ondaki donanım ise zaten mükemmel;konfor derseniz yine aynı şekilde.Samurainin ise forumlardan okuduğum kadarıyla asfalt için hep olumsuz yorumların girilmiş olması bendeki beklentiyi bir hayli düşürdü.Yani tabiri caizse traktör gibi birşeyle karşılacağımı hayal eder oldum:smiley:
Ben yola çıkmadan yaptırmayı düşündüğüm bakımı sıralıyayım bunların dışında eksik birşey varsa sizler ekleme yapın;
-Genel bir ekpertiz;
-Hayati önem taşıyan parçalarda varsa arızalı olan parça değişimi(bozuk bir yağ pompası,bozuk bir benzin pompası,bitmiş bir akü,hararet müşürü,çatlak bir radyatör,bozuk bir fan vs. )
-Yağ değişimi su değişimi,buji,buji kablosu gerekirse bobin değişimi filtre değişimleri
-Lastiklerin durum kontrolü, havaları ve rot balansı.
-Şarj ve marş dinamolarının kontrolü
-Frenlerin kotrolü ve varsa gerekli değişimlerin yapılması,
-Baskı balata durumunun kontrolü varsa gerekli değişim yapılması,
-Varolan yağ kaçaklarının mümkün mertebe en aza indirgenmesi hatta ortadan kaldırılması,
-Minimum 10 litrelik yedek benzin temini,

Varsa unuttuğum birşey yada samurailerde kronik bir sıkıntı lütfen sizler ekleyin...

Merhaba serkan bey bende x şehirden 1100 km yaparak samurai aracı istanbula getirdim. Size bakım hakkında bir şey yazmayacagım siz zaten herşeyi yazmışsınız. Ben aracı çok iyi bildiğimden şunu söylemek isterim. Eğer tenteli ise bagaj tarafında yırtık varsa orayı bir şekilde kapatın egzoz komple aracın içinde oluyor, ben gözlerimden yaşlar ile geldim Bolu da benzincide araçtan inince kendime geldim. :smiley:. Bir de iki tekerlek arası çok kısa olduğundan tümseklerden yavaş geçin yoksa bol bol hoplarsınız, atom farları çok güçsüz yanıyor gece dikkat edin kolay gelsin.

tolga1453' Alıntı:
Merhaba serkan bey bende x şehirden 1100 km yaparak samurai aracı istanbula getirdim. Size bakım hakkında bir şey yazmayacagım siz zaten herşeyi yazmışsınız. Ben aracı çok iyi bildiğimden şunu söylemek isterim. Eğer tenteli ise bagaj tarafında yırtık varsa orayı bir şekilde kapatın egzoz komple aracın içinde oluyor, ben gözlerimden yaşlar ile geldim Bolu da benzincide araçtan inince kendime geldim. :smiley:. Bir de iki tekerlek arası çok kısa olduğundan tümseklerden yavaş geçin yoksa bol bol hoplarsınız, atom farları çok güçsüz yanıyor gece dikkat edin kolay gelsin.
Tolga Bey Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim.Açıkcası tek başıma ve bilmediğim bir araçla bu denli uzun yol mesafesini yapmayı gözüm kesmedi.aracım çekici üzerinde geldi maliyet 3 aşağı 5 yukarı aynı oldu.

serkanmehmet' Alıntı:
aracım çekici üzerinde geldi

En doğru olanı yapmışsınız, ben de tam o tavsiyeyi verecektim.

Umarım tamir ve donatma işlerinde büyük problemler karşılaşmazsınız ve bitince güle güle kullanırsınız.

Samurai kaç model yazmamışsınız 1996 üzeriyse ön akıs başlarını boş konumuna alın arazi olmadığı için km saatide çalışmayacaktır dikkat edin 2 veya üç kere benzin alabilirsiniz deposu 35 litredir sağdan gidin sollamalarda atak değildir zor durumlarda kalabilirsiniz aracı kasise sokmayın şaft kasaya vurup hasar görebilir enjektörlü ise bir temizleyici atın depoya camları açmazsanız eksoz gazı içeri girmez sabuncu beli rampasında gözünüzü hararetten ayırmayın sol arka tekerden hidrolik havası aldırın sol arka tekerin fren tuttuğundan emin olun sj 410 arazi janzımanı takmanızı öneririm cefakar bir arabadır yıllarca sorun çıkarmaz bakımlısı !!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri