samurai makas

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozer kamalak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,806

ozer kamalak

Kamp I
samurai de bilindigi gibi makaslar dingillerin altında ben bunu dingillerin üzerine almak istiyorum daha önceden yapmış olan arkadaşlarımız varsa bilgilerini paylaşabilirlermi hangi kısımlarda tadilat yapılmalı hangi parçalar değişmeli
bilgileriniz için simdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: samurai makas

Makaslar dingi üstü olunca böyle oluyor :D

sj kupa.jpg

peki ustam bu samurai lere en uzun kac cm kupe takılabiliyor tadilat gerektirmeden
bayagı bi yuksek oluyormuş boyle allah korusun yolda takla ata ata gideriz :D

ozer kamalak' Alıntı:
peki ustam bu samurai lere en uzun kac cm kupe takılabiliyor tadilat gerektirmeden
bayagı bi yuksek oluyormuş boyle allah korusun yolda takla ata ata gideriz :D

Bu resimde jantlar standart halindeki jantlar araca dış ofset jant ve spacer takılarak dingil acıklıkları oldukca genişletildi küpeden yükseltmede 18CM ye kadar tek küpe takıla bilir amrtisör boylarıda uzatıldımı oldukca yükselir ayriyeten kupa takozlarınıdı biraz yükselttinizmi yeterli oranda yükseklik elde edersiniz

Dursun usta sizin samurai bitti mi? bittiyse son halinin fotograflarını paylaşırmısınız? bir arkadaş makasları dingilin üzerine aldı, oluşan boşluğu flanş la kapattı ancak bol bol şaft kırıyor nedeni nedir bunun? bu arada sizi kıbrıstan arayıp sürekli sürekli fikir danışan benim ;D ;D birde çift kat küpeler kullanıldıgında ve amrtisör boyu uzatıldıgında aracın esnemesi hatrı sayılır derecede artıyor mu

ustam aklıma takılan bi kac konu var yardımını istiyecektim
bu makasların yeri degiştiginde rot borusunun tadilata ihtiyacı olurmu
difransiyele belirli bi oranda eğim verilmesi gerekirmi (istavrozların rahat çalışması açısından)
gerekli ise aşşa yukarı bi derece verebilirmisin
birde direksiyon borusunu kime(tornacı . tamirci hangisi yardımcı olabilir) yaptırabilirim sanırım orjınali uymayacaktır
resimde göründügü gibi yaptırmak istiyorum

direksiyon borusu.jpg

direksiyon borusu1.jpg

seyyah01' Alıntı:
Dursun usta sizin samurai bitti mi? bittiyse son halinin fotograflarını paylaşırmısınız? bir arkadaş makasları dingilin üzerine aldı, oluşan boşluğu flanş la kapattı ancak bol bol şaft kırıyor nedeni nedir bunun? bu arada sizi kıbrıstan arayıp sürekli sürekli fikir danışan benim ;D ;D birde çift kat küpeler kullanıldıgında ve amrtisör boyu uzatıldıgında aracın esnemesi hatrı sayılır derecede artıyor mu

Benim Samu daha bitmedi zamansızlıktan ugraşamıyorum makas lar üste alındımı dingillere acı vermek gerekiyor ve şaftlarıda ona göre yeniden yaptırmak lazım flanşla şaft civatalarını cabuk kesiyor . ciftli küpede aracın esnemesi artıyor lakin makaslardaki boşluk yüzünden yol dengesi baya bozuluyor

Rot borusunun tadilatı gerekiyor iyibir tornacı rot borusunu ayarlıya bilir yada makas içine ala bilir

çiftli küpeleri nerden temin edebiliriz ve fiyatı nedir? max esneme anında bu küpenin boyu kaç cm oluyor peki 18 cm i geçiyor mu

seyyah01' Alıntı:
çiftli küpeleri nerden temin edebiliriz ve fiyatı nedir? max esneme anında bu küpenin boyu kaç cm oluyor peki 18 cm i geçiyor mu

Sadece akserasyonda küpeler acıldıgında küpe boyu normal küpe boyunun iki katı makası aşagı salar bu işlem için küpelerle birlikte uzun amartisörlerde kullanmak gerekir

sj 410 dan 413 e perfonmansı artması için hangi parçaları takabilirim?? arazi şanzımanının değişebilecegini biliyorum merak ettiğim 413e 410 arka ayna takılır mı? takılıyorsa performans artışı olur mu? 413 ün üzerinde 31 mt lastik var.

seyyah01' Alıntı:
sj 410 dan 413 e perfonmansı artması için hangi parçaları takabilirim?? arazi şanzımanının değişebilecegini biliyorum merak ettiğim 413e 410 arka ayna takılır mı? takılıyorsa performans artışı olur mu? 413 ün üzerinde 31 mt lastik var.

Dogrudur arazi şanzımanını kullana bilirsiniz difleride taka bilirsiniz aksları kullana mazsınız 413 e kısa gelir

Selam Dursun usta, arazi şanzımanından ziyade normal şanzımanıda kullanabilir miyim 413 için, 410 nun şanzımanı 5 vites, kullandığım takdirde artısı eksisi ne olur? diferansiyelleri direk değişebilir miyim yoksa bir tadilat gereklimidir. 413 ün aksları 410 un diflerine direk uyar mı. bu tür uygulamarı yapmak için hurda bir 410 aldım. verdiginiz bilgiler doğrultusunda uygulamalara başlıyacağım.

Dursun usta makasları yukarıya alırken dingile vereceğimiz açıyı neye göre ayarlıyoruz? birde şaftı yeniden yapılandırmak lazım dediniz bunu biraz açarmısınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR