Samurai arazi şanzuman kilitlenmesi???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,350

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Arkadaşlar Samurai aracın arazi şanzumanı n konumunda takılı kaldı hiçbiryere hareket etmiyor ittiriyorum kaktırıyorum yürütüyorum ne yapsam geçmiyor. Yardım lütfen...

Etiketler

Ynt: Samurai arazi şanzuman kilitlenmesi???

vites halatından kaynaklanıyordur ... vites kolu kesinlikle oynamıyor benimde başıma geldi ... bir ihtimalde vites kolu üzerindeki kilitten kaynaklanıyor olabilir .

mirkan' Alıntı:
vites halatından kaynaklanıyordur ... vites kolu kesinlikle oynamıyor benimde başıma geldi ... bir ihtimalde vites kolu üzerindeki kilitten kaynaklanıyor olabilir .

Valla dıştan bir müdahale yapamadım... Şanzumanı indiricem açıcam yine. arızayı paylaşırım buradan..

Selam,
aynı problem benim samuraide de olmuştu. Üstelik benimki 80000km de orjinal ve araziye girmemişti bile benden önce. Neyse, arazi vitesi "LOW" konumunda kilitlendi kaldı.... Vites kolunun altında küçücük bir yüzük var erimiş ve kola takılmıştı. Basit 1 problemdi ama olabiliyor.
Bilginize,

Aynı olay. Bende açtım ve ufacık bir parçayı değiştirip geri topladım şanzumanı... Değişen parça ufak ama uğraşması çok...

Selamlar benimde başıma geldi bu olay samurai 92 model aracım şu an evin önünde ayağım debriyajdan kayınca araziden çıkartırken nötr de takılı kaldı oynamıyor hiç bir tarafa araç boşta olduğu için yürümüyor kendi imkanlarımla ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz...Saygılar...

arazi vitesini sökün koruma lastiğini yukarı kaldırın ve yüksüğü saat yönünde çevirin bir tornovidayla kleperlerin boşluklarını aynı konuma getirin kolu bu ikiboşluğun arasına takıp toplayın yola devam :D

bir tavsiyede arazi vitesine geçip çıkmada elfrenini mutlaka çekin el freni direk şafta bağlı olduğu için bu sorunla karşılaşmazsınız 8)

Murad cok tesekkurler verdıgın bılgı cok net ve bılınclı.... bu sekılde yapıldı zaten kolaymıs fakat bılmeyınce cok zor...

Bu sorun genelde araç tam durmadan arazi vitesini değiştirmeye çalıştırmak oluşuyor. Çözümü çok basit. Arazi vitesinin oldugu plastik körüğü söküyoruz, vites kolunun çekince çıkmaması için yapılmış olan basit halka şeklindeki kilidi çıkarıp vites kolunu çıkarıyoruz ve düz tornavidayı yuvaya geçirip kitlendiği konumdan tornavidayla el gücüyle hareket ettiriyoruz. N de takılı kaldıysa herhangibir konuma getirip vites kolunu getirdiğimiz konuma göre takınca olay çözülüyor. Önemli olan getirdiğimiz konuma göre vites kolunu tekrar yerine yerlerştirip takıyoruz. Bence şanzımanı indirmeden önce mutlaka bu yöntemi denemelisiniz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR