Ynt: Sakarya'da Yeni Kamping Açıldı
Koru Cafe Bar Sapanca'nın bir kamp alanını hizmete sokmuş olmasından mutlu oldum. Daha önce Sapanca kıyısında kamp alanı arayıp, derme çatma alanlarda kalmış biri olarak
düzenli bir tesisin açılmış olması sevindirici.
Bu vesile ile size bir anımı anlatayım, Haldun dostla birlikte çıktığımız Batı Karadeniz seyahatinde Sapanca'da da mola verdik. Dediğim gibi kamp alanı olmayan ama gölün kıyısında olan bir çay bahçesine geçen yıl kış sezonunda 25 TL vermek durumunda kaldık. Ne duş WC vardı ne doğru dürüst bir elektrik tesisatı, işletmecisi bayan öyle alışmış ki hiç umrunda değildi, isterseniz kalın modunda, neyse akşam şöyle gölün kenarında sakin bir balık ziyafeti çekelim diye düşündük. İncelediğimiz restaurantların büyük çoğunluğu bizi pek tatmin etmedi, şöyle göl kenarında sakin bir yemek yemek istiyorduk, bize göre salaş diyebileceğimiz ( ya da sade) bir restaurant bulup oturduk, adını hatırlamıyorum. İlk dublemizi içmiştik ki
garson ile yanımızdaki masanın konuşmasını duyduk, program ne zaman başlıyor diye. İçimden hadi canım dedim, burada da yoktur herhalde. Biraz sonra elinde mikrofon bir hanım kızmız dekolte kıyafetler içine kırmuzu güüüll demet demet diye ortaya çıktı. Kış sezonu olduğu için zaten az olan masa sayısı nedeni ile tabii ki bizim masayı da ziyaret etti ve hoş gelmişsiniz sefalar getirmişsiniz efendim hangi şarkıyı istersiniz dedi. Bir elimde çatal, balığın tadına varmak isterken içimden de saymaya başladım tabi
. Kalksan kalkılmaz bir durum. Yol kenarında olduğumuz için sahilde insanlar çoluk çocuk yürüyüş yapıyor, pavyondan bozma restaurantlara Sapanca halkının neden tepki gösterdiğini daha iyi anlıyorsunuz.
Böyle bi anı işte. Umarım hiç gitme fırsatı bulamadığım Koru Cafe Bar bu anlattığım ortamdan farklı, nezih bir ortamdır.
Saygıyla
Oğuz