Sakarya Hendek'ten Düzce Güzeldere Şelalesi ve Pürenli Yaylasına (26 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,634
Ynt: Sakarya Hendek'ten Düzce Güzeldere Şelalesi ve Pürenli Yaylasına (26 Eylül

dundaralp' Alıntı:
Dikmen yaylası nerde tam olarak..Aslında arakdaşın tarif çok da yanlış değil, Akyazı'nın Sultanpınar yaylasına çıktığınızda ordan Taraklı'ya inebiliyorsunuz yaklaşık 22 km Akyazı'dan daha yakın. Ama tarif edilen yeri ben de anlayamadım.

Bahsettiğiniz yolu yazın geçtim Acelle Sultanpınarı derken Taraklıdan çıktım.Fakat Göktepe benim bildiğim Adapazarında Taşkısığı köyü yakınında oda yüksek bir yer değil.Bu arada Dikmen yaylası Hendek te

Etiketler

serkan şen' Alıntı:
Bahsettiğiniz yolu yazın geçtim Acelle Sultanpınarı derken Taraklıdan çıktım.Fakat Göktepe benim bildiğim Adapazarında Taşkısığı köyü yakınında oda yüksek bir yer değil.Bu arada Dikmen yaylası Hendek te

Hımm anladım bi daha ki sultanpınara geldiğinizde bekliyorum hatta buyrun müsait olursak beraber çıkalım sultanpınara, sanırım bu hafta çıkarım :smiley:

göktepe karapürçek,taraklı ve göynüğün ortasında. bildiğim yol akyazı taşfırın köyünden benim kullandığım yol karapürçek ahmediye köyünden.oraya çıkarken muhakkak önüme yaban keçisi çıkar.bizim mekan eteklerinde.zirveye yakın zate durulmuyor.inş.oraya bi hafta sonu çıkarız.ziyafet benden.

buda dağın başında fırınımız.

IMG0089A.jpg

Ynt: Sakarya Hendek'ten Düzce Güzeldere Şelalesi ve Pürenli Yaylasına (26 Eylül 2009)

Karadeniz işte ne denilebilir ki :smiley: Teşekkürler güzel gezinizi bizlerle paylaştığınız için. Fahri Düzce'li olarak keyifle takip ettim.

Ynt: Sakarya Hendek'ten Düzce Güzeldere Şelalesi ve Pürenli Yaylasına (26 Eylül 2009)

Altı yere yakın taksı turu ve yuklu araçlar için yolu rısklıdır... yol sureklı orman idaresınce tomruk ındırmek için geryder traşlaması oluyor... taş-kayalar anıden çıkabılıyor... karterı bılader yedı bu yuzden... yoldan gözunu fazla ayırmıcanız yanı... yayla bizim köyün de kullandığı yayla bundan bılıyorum:smiley: gelenlerın temız bırakması ıyı olur tabıkı... bu yuzden fazla tanınması turıstık olması da rısklı bazı yerlerın :smiley: özellikle orman kaçkını bazı şehırden gelenlerın :smiley: slmsss..

dundaralp' Alıntı:
Hımm anladım bi daha ki sultanpınara geldiğinizde bekliyorum hatta buyrun müsait olursak beraber çıkalım sultanpınara, sanırım bu hafta çıkarım :smiley:

Bu hafta sonu İstanbulda olacağım.Bi değişiklik olursa oraya gelir seni bulurum.Herhalde bulabilirim,Sultanpınarında kaç kişide Blazer var ki? ;)

son_kral_54' Alıntı:
göktepe karapürçek,taraklı ve göynüğün ortasında. bildiğim yol akyazı taşfırın köyünden benim kullandığım yol karapürçek ahmediye köyünden.oraya çıkarken muhakkak önüme yaban keçisi çıkar.bizim mekan eteklerinde.zirveye yakın zate durulmuyor.inş.oraya bi hafta sonu çıkarız.ziyafet benden.

Şimdi anladım.Tarif ettiğin yeri.Gerçekten nefis yerler.Ziyafet teklifine teşekkür ederim.Uygun bi zamanda konuşup planlayalım.

34sel' Alıntı:
Karadeniz işte ne denilebilir ki :smiley: Teşekkürler güzel gezinizi bizlerle paylaştığınız için. Fahri Düzce'li olarak keyifle takip ettim.

İlginize ben teşekkür ederim.

bilalr' Alıntı:
Altı yere yakın taksı turu ve yuklu araçlar için yolu rısklıdır... yol sureklı orman idaresınce tomruk ındırmek için geryder traşlaması oluyor... taş-kayalar anıden çıkabılıyor... karterı bılader yedı bu yuzden... yoldan gözunu fazla ayırmıcanız yanı... yayla bizim köyün de kullandığı yayla bundan bılıyorum:smiley: gelenlerın temız bırakması ıyı olur tabıkı... bu yuzden fazla tanınması turıstık olması da rısklı bazı yerlerın :smiley: özellikle orman kaçkını bazı şehırden gelenlerın :smiley: slmsss..

Bazı yerlerin tanınması güzel ama dediğiniz gibi bazı riskler oraları(özellikle çöp sorunu) mahvediyor.Çaresi Saklamak yerine temiz bir çevre için herkesin üzerine düşeni yapıp halkı bilinçlendirmesi.Bizlerinde çevremize örnek olması.Buradaki yollar orman işletmesi tarafından açılan yollar olduğu için onların çalışmalarında kullanılmakta herzaman dikkatli olmakta fayda var.Yüklü bir Tomruk arabasıyla heran karşılaşılabilir.

mekanımızı bulduğumuz küçük bi düzlüğe kurduk. kışın oraya çıkar bikaç gün kalır kafa dinler birazda avlanırız.kulubeyi o yüzden yaptık.suyunu pınardan indirdik ve kepçe çıkarıp açtırdığımız gölete dökülür.haliyle balık ihtiyacımızı oradan görürüz.karadenizliyiz işte fırının tadını biliriz.fırın+ odun=lezzet.ayrıca dönüşte çöpleri toplayp fırında yakmak güzel bi temizlik demek.meyve ağaçlarıda diktik ama umudum yok.ayılar kıracaktır muhtemelen.yolu güzel yazın taksiylede çıkıyoruz.kışın ise 4 çekerde olsa karda gitmiyor yarı yolda bırakıyoruz.baharda bi plan yapalımda sizlere fırında tereyağlı alabalık ve kavurmanın tadı nasıl olurmuş bi görün.sonrasında zate ben demeden siz organize olursunuz :smiley:))

son_kral_54' Alıntı:
mekanımızı bulduğumuz küçük bi düzlüğe kurduk. kışın oraya çıkar bikaç gün kalır kafa dinler birazda avlanırız.kulubeyi o yüzden yaptık.suyunu pınardan indirdik ve kepçe çıkarıp açtırdığımız gölete dökülür.haliyle balık ihtiyacımızı oradan görürüz.karadenizliyiz işte fırının tadını biliriz.fırın+ odun=lezzet.ayrıca dönüşte çöpleri toplayp fırında yakmak güzel bi temizlik demek.meyve ağaçlarıda diktik ama umudum yok.ayılar kıracaktır muhtemelen.yolu güzel yazın taksiylede çıkıyoruz.kışın ise 4 çekerde olsa karda gitmiyor yarı yolda bırakıyoruz.baharda bi plan yapalımda sizlere fırında tereyağlı alabalık ve kavurmanın tadı nasıl olurmuş bi görün.sonrasında zate ben demeden siz organize olursunuz :smiley:))

Öyle güzel anlattın ki ''hadi hemen gidelim'' demek geldi içimden.Teklifine varım;bir bahar gelsin bakalım....

serkan bey maşallah bizim memleketi karış karış gezmişsiniz :smiley: (Gölyaka İlçesi Değirmendere,Hacısüleymanbey,Çayköy,Aksu,Bakacak,Yunusefendi,Çamlıbel ve Güzeldere Köyleri.Güzeldere Köyünde bulunan Güzeldere Şelalesi ) ben Gölyaka' lıyım ama sakarya merkezde oturuyorum.geziniz çok güzel olmuş fotolarda harika. 2 hafta önce kardüz yaylasındaydım.sık sık gidiyoruz.tanışmak nasip olursa buraya beraber gezi düzenleriz.

fatih81_81' Alıntı:
serkan bey maşallah bizim memleketi karış karış gezmişsiniz :smiley: (Gölyaka İlçesi Değirmendere,Hacısüleymanbey,Çayköy,Aksu,Bakacak,Yunusefendi,Çamlıbel ve Güzeldere Köyleri.Güzeldere Köyünde bulunan Güzeldere Şelalesi ) ben Gölyaka' lıyım ama sakarya merkezde oturuyorum.geziniz çok güzel olmuş fotolarda harika. 2 hafta önce kardüz yaylasındaydım.sık sık gidiyoruz.tanışmak nasip olursa buraya beraber gezi düzenleriz.

Sakarya Merkez ;ben de Adapazarında çalışıyorum.Büyükşehir Belediyesi Teknik Birimler Yağcılar mahallesinde 31 ocak 2010 pazar günü Sakarya Off road severler olarak yapacağımız bir gezimiz var,senide bekleriz,Sakarya :http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44848.0 görüşmek üzere...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR