Sağ Ön Lastiğim Patladı

Mesajlar
28
Tepkime Puanı
0
Yer
Eskişehir
Tüm Duster kullanıcıları ve gezenbilir üyeleri hayırlı Ramazanlar
dün akşam iftar yemeğinden sonra ailecek şöyle çay bahçelerin olduğu park mekana gidelim hava alalım dedik, çayımızı içtik dondurmamızı yedik saat epeyce geç oldu, akşam serini de çıktı , dönüş yolunda Dusterumun sağ ön lastik bilinmeyen bir sebepten dolayı patladı. Allahtan hız felan yoktu , max 10 km/saat . hemen fakedip aracı durdurdum. sağ ön lastik malesef nakavt olmuş . neyse yedek lastik ile değiştirdim , seyir olduğum yol üzerinde bir araştırma yaptım,lastiğin patlamasına sebep olabilecek nesneye rastlamadım, yaklaşık 1 saatlik gecikmeyle evimize döndük . henüz patlak lastik lastikçiye götürülmedi,arabanın istepne yerinde patlak duruyor .
bunun ve buna benzer bir durum ile karşılaşan var ise, bundan sonrası için ne yapmam gerektiği hakkında bilgi rica edeceğim .
aracım 4 aylık ve 5000 km
vereceğiniz cevap ve yol gösterici fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
 

Etiketler

çok teşekkür ederim Monti bey, onu yapacağımda , hani araba garanti kapsamındaya ,veya kasko varya , bunlardan faydalanmak için bir prosüdür varmı amacında tecrübesi olanlardan fikir edinmek için problemimi paylaştım . cevabınız için tekrar teşkkür ederim
 

Bence lastik patlağını garantiye yada kaskoya sokmak mümkün değil ama yapabilirseniz paylaşınız. :-X :-X Hep beraber Sigorta şirketlerini yada araba distribütörlerini batıralım. ;D ;D ;D ;D
 




Benzer durum benimde başıma gelmişti..
Patlak lastik incelendiğinde ya taraftan yarılmış olduğu tespit edildi. Lastik kullanıcı hatası vs. sebepten dolayı değişim yapılmayacağı belirtildi.. Bir süre (2 ay kadar) ısrar ettikten sonra, lastik yenisi ile değiştirildi..

Sizinki ne olur bilemem... Ben sadece lastikleri yeni almıştım.. Sizinki gibi araç garantisi vs. konuları söz konusu değildi..

Eğer ufak bişeyse, 10 tl verip lastiği yaptırmak en temizi..
 

lastikçiye lastiği götürdüm,lastik yan taraftan 3cm kadar yarık , lastikçi tamir olmayacağını söyledi , nasip bakalım , aracı aldığım yetkili servise danışacağım,ilgilenen arkadaşlara teş.ederim
 


Lastik patlamalari kasko cercevesine yada garanti kapsamina girecegini dusunmuyorum. Fakat bizim burada Axa lastik sigortasi yapiyor. Lastikte herhangi bir delinme yada asinma var ise belirli bir zaman cercevesinde lastigi degistiyor. Bir arastirin isterseniz belki bu sekilde bir uygulama TR dede vardir ileriki bir zamanda yardimci olabilir.
Buarada gecmis olsun. Allah beterinden korusun
 

merhabalar arkadaşlar,
Cumartesi günü servise gittim, serviste yeterli ilgiyi gördüğümü söyleyemem , yarık teker incelendi. kaskodan karşılabileceği ifade edildi, fakat kasko hasarsızlık indiriminden olamayacağını ve kaskonun hasarsızlık delineceği söylendiğinden,işlemlere başlatmadım .
Condinentel lastik yetkili satış yerine giderek,lastik garanti durumu için danışacağım .
kısacası lastik yarılması-yırtılması garanti kapsamına alınmıyor, lastik firması hatayı kabul edip etmemesine bağlı
hayırlı Ramazanlar
 




Yeni lastik 200 tl
Hasarsızlık indirimi 100 tl

Hesap ortada... Tabiki garanti şartlarını zorlayın.. Sonuç alamazsanız sigortadan yaptırın derim.. İleride benzer bir olay daha olmayacağını kimse garanti edemez.
 

iyi bir sigortacınız varsa kaldırıma çarpma çukura düşme vb. sebeple kaskodan parasını alabilir. (ben almıştım daha önce) ama hasarsızlık indiriminizi nekadar etkiler bilemiyorum.
 


veteriner' Alıntı:
işin üç kağıdı yani .
İsin uckagidi değil sadece isbilen sigortaci marifeti. Küçük tamirler bölümünde cogu kasko firması bunu karsilayabilir.ancak bunu bilir ve üzerine giderseniz.benim gecen yılki axa policemde 2000 tlye kadar boya hasarsizlik disiydi.buna her yil oto kuafor icdis komple bakim ve pasta cila da dahildi.
 



dturan' Alıntı:
İsin uckagidi değil sadece isbilen sigortaci marifeti. Küçük tamirler bölümünde cogu kasko firması bunu karsilayabilir.ancak bunu bilir ve üzerine giderseniz.benim gecen yılki axa policemde 2000 tlye kadar boya hasarsizlik disiydi.buna her yil oto kuafor icdis komple bakim ve pasta cila da dahildi.
Kaldırıma çarpma veya çukura düşme olmadan hasar sebebini böyle göstermek?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Mesajlar
1,525,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst