Saatlerin Kalibrasyonu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kara_batu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,783

kara_batu

Yeni Üye
merhaba prg-110 saatim var ama büyük bi problemim var sanırım protrek kullananların çoğu bu durmu yaşıyor yükseklik ölçümünü barometre ölçere göre yaptığı içi için siz aynı yerde kalsanız dahi basınç değiştikçe sürekli yükseklik değşio bu saatleri nasıl kalibre etmek gerek sıcaklık pusula yükselik vs.. yardımcı olursanız çok sevinicem

Etiketler
Ynt: Saatlerin Kalibrasyonu Hakkında

Merhaba

Ben prt411 kullanıyorum. Tüm atmosferik altimetreler borametreye göre ölçüm yapar. Bu belirttiğiniz bir sorun yada hata değildir. Bu yüzden yapacağınız kalibre hava şartları ve irtifanıza göre sürekli değişiklik gösterecektir.

Ancak uydu ile altimetre ölçen cihazlar (gps) ile bu sorunu yaşamazsınız.

Paraşütçülerin kullandığı altimetreler atmosferik olup. uçağa binmeden önce o an sıfırlanır. (kalibre edilir)

Ynt: Saatlerin Kalibrasyonu Hakkında

bilgiler için teşşekür ettim :D anladım üzere sadece fikir almak için kullanıcaz saati

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

SON KONULAR

Geri