Ynt: Rüzgarlı Havada Çekme Karavanlara Dikkat
Yerli karavan üreticilerine o kadar haksızlık etmemek lazım arkadaşlar. benim 2000 model can karavan yapımı bir çekme karavanım var. 2007 yılında aldım ve bu güne kadar Tokat-Erdek (2500 Km. Buras İnegöl üzerinden), Tokat-Marmaris (7000 Km. bütün ege gezisi Tokat-Ankara-Marmaris-Bodrum-Erdek bu arad bir sürü yer gezdik), Tokat-Abana (2800 Km. Tokat-Akkuş-Ünye üzerinden Sinop ve çevresinde Abana'ya Kadar) birçok yol yaptım çekme karavanla hemde çok zorlu yollar. Benim karavanımda orjinal İtalyan malı torsiyonlu dingil kullanılmış ve firen sistemi de yine kilitli sistem üstelik otomatik kafa (yani geri geri giderken inip karavandan kafayı fren yapmaması için kilitlemenize gerek yoktur) ve çeki topuzuna takılan çelik bir tel ile fren sisteminin karavanın araç çeki topuzundan çıkması halinde durdurmak amacıyla bir fren güvenlik sistemi de mevcuttur. Karavan çekerken en önemli husus rüzgar türbülansına dikkat etmektir. Aracınızın yanından geçen T.I.R. veya otobüs, kamyon gibi araçlar büyük bir rüzgar türbülansı oluşturur bu da karavanın etkilenmesini sağlar, denge hesapları iyi yapılarak yüklenmiş karavanda bu şekilde oluşacak türbülanslarda sorun yaşamazsınız. Her ne kadar eleştirsek de iyi yerli karavan yapan üreticilerde var.