Rusya Mı Güvenli Ukrayna Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,208

turbolinea

Kamp II
Rusya mı güvenli ukrayna mı?

Transit ukrayna üzeri polonya düşünüyorum.

Özel aracımla gideceğim.

Polis rüşvet istiyormuş.Vermeyince karakola çekiyormuş ukrayna'da.öyle diyorlar.

Rüşvet vermemek için ne yapılabilir?

Etiketler
Ynt: Rusya Mı Güvenli Ukrayna Mı?

bizim insanımız ukrayna'yı kötü anlatıyor da onun için

mesela ben rusya'da pyatigorks bölgesinde benden rüşvet istemedi polis ama vladikavkaz da istiyorlardı.

Her ikisi de güvenli.Kurallara uyduğun sürece bir sorun olmaz.Temmuz ayında arabamla Türkiye'den gittim.Ukrayna'da bir köyde durduruldum.Rüşvet filan isteyen olmadı. Sankt-Petersburg'da resmen istemedi ama çok ima etti.Hata bizdeydi.İki delikanlı(Rus) sayesinde yırttık.Hata yaparsan burada da ceza kesiyorlar.

acem' Alıntı:
Her ikisi de güvenli.Kurallara uyduğun sürece bir sorun olmaz.Temmuz ayında arabamla Türkiye'den gittim.Ukrayna'da bir köyde durduruldum.Rüşvet filan isteyen olmadı. Sankt-Petersburg'da resmen istemedi ama çok ima etti.Hata bizdeydi.İki delikanlı(Rus) sayesinde yırttık.Hata yaparsan burada da ceza kesiyorlar.

rusya'da sadece vladikavkaz bölgesinde rüşvet istiyorlar...diğer yerlerde sorun yok gibi.

ukrayna daha güvenlii...ne polis durduruyor ne de rüşvet istiyor.

Rusya daha güvenli ve çok daha katı kuralları var (rüşvet daha sınırlı, ben denk gelmedim)

Ukrayna daha başına buyruk ama insanları çok daha medeni (rüşvet verdim ama hatalıydım)

ukrayna'ya gitmiş biri olarak...ukrayna daha güvenli...

medeni insanlar saldırmazlar...

ben ukrayna ya gittim...Rusya sınırından çıktım...Taaa polonya sınırına kadar bir kişi beni durdurup rüşvet istemedi.

Kimse beni araçtan indirip dövmek istemedi...

Ruslarla da bir sorunum olmadı. Giderken rus tarafında rüşvet istemiyorlar...Gürcistan a geri dönerken Nalcik ve Vladikavkaz bölgelerinde.Polis durduruyor para istiyor...

Param yok diye yalvarınca beni bırakıyor...

Hatta vladikavkaz da bir anımı anlatmak isterim....Ben arasıra Pyatigorsk a giderim...Otel var orada türkçe bilen rumların oteli var.1 gün kalır geri dönerim.Kışın gitmiştim...Yollar kapalı ve geçit vermiyor
Vladkikavkaza gelirken Gürcü tarafında yol 3 gün kapalı kaldı...Açan olmadı...

Ucuz otel ararken...rusun birini bana yardım etmesi için aramadım.otel falan aradık...sonra rus genç bilmediğim bir nedenden dolayı polisi aradı...Polis geldi...Beni karakola götürdü...1 saat anlaşmaya çalıştık..Sonra bıraktılar...

Ruslar temiz insanlar....Kötü değil...Polisi iyi niyetli...Kötü niyetli olsaydı beni öldürmeye çalışırlardı.

ben burada bir şey söylediğim zaman forumdan atılıyorum...Ruslar hakkaniyetli bir millettir..Ukraynalılar daha iyi niyetli oldukları söyleniyor.

Rusya daha güvensiz ama ruslar da iyi niyetli...kötü olsaydı kötü derdim...

Bi tırcı abimizle karşılaştık.Sürekli rusya ya ve ukrayna ya mal taşıyor...Burada başına kötü bir olay geldi mi diye sordum...Nedense bizim türkler olayları saptırıyor....Başına gelen kötü olay buymuş...Disco da sivil polis bunlardan para istemiş :smiley:)))

ama türkiye'de benim başıma gelen kötü olayları söyleyebilir miyim? Aracıma levye ile saldırıldı türkiye'de....paramı birine güvendiğim zaman sürekli yanlış yapıldı bana...ufak bir sözden dolayı o ona bunu dedi bu buna bunu dedi diye birileri beni dövmeye çalıştı kimi zaman dayak yedim küfür yedim.

türkiye'deki insanlar iyi niyetli değil...elbette iyi niyetli vardır...geçen bir ihaleye girecektim...tehdit edildim...ve şikayetçi oldum...şahit gösterdim...dava açıldı şu an...bu ülkede ancak savcılık kurumuna güvenilebilir...

ukrayna rusya avrupa kötü niyetli değil kötü olan gelişmemiş ülkeler.

bu kadar zamandı rusyadayım, akrabalarım rusya beyaz rusya ukraynada yaşadığından hepsini gezdim hepsin oldum. şimdi yazılanları okuyorum da bana şaka gibi geliyor kusura bakmayın. ilk olarak rus iyi xoxol (ukrayna yerl icamaati) kotu, xoxol iyi rus kötü diye bir şey. her milletin iyisi de kötüsü de oluyor. sen nereye gidersen git eğer haklısan haksın sorun yaşamazsın. yollarda rüşvet meselei şöyle. tanimadik araç ve ya siyah insan (rus olmayan) görünce durdurma olasılığı yüksek ama bu rüşvet anlamına gelmez. eğer yol kurallarını bozmamışsanız hiç bir şey olma. polis karakoluna gitmekten korkmayın. büyütülecek bir şey değil. ben nerdeyse her gün ordayım arkadaş olduk bazı polislerle bile. içkili rusların polise nasıl muamele etdiyini görseniz inanın dünyada en sabrlı polis rus polisi dersiniz. vladikavkaz belgesinde rüvet olayı eskinden oluyordu doğru. ama şimdi yok denecek sayda. bazen 100-200 ruble istiyor polis çay içmek için o da vermesiniz bile bir şey olmaz. kimse sizi yoldan alı koymaz. şimdilik ukraynada durumlar kötü. özellikle rusya sınır Donbask taraflardı. ukrayndan geçersiniz Kiyev, Xarkov, Odessaya gidin. Rusyada ise elinizi kolunuz sallayarak dolaşın. Çeçenistana gitmeyenler varsa gidin görün savaştan sonr nasıl yenilendi Grozniy. boş sözlerle kafa yormayın. gidin kendiniz görün derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri