RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,230
Ynt: RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg)

Benzin fiyatlari komik rakamlar bize gore ...

DSC_1012up.JPG

DSC_1025up.JPG

Etiketler

Trenle gezmeyi düşünenler için , Tobolsk ; Trans-Sibirya hattı üzerinde değil , en yakın Tyumen den (270km)

Tyumen de yerel şirketlerin düzenlediği Tobolsk turları var. Fiyatlar sanırım 1500 ruble civarıydı . Biz kendimiz , arkadaşlarımızın aracıyla gittik . Bunun dışında yine Tyumen den Tobolsk a çok sayıda otobüs gidiyor. Bu şekilde daha ekonomik bir gezide yapılabilir.

Tobolsk Kazaklar tarafından 1500lu yıllarda kurulmuş bir şehir .

Tarihde bir sürgün şehri Tobolsk , son çar II. Nıkolai hayatının son dönemlerini ailesiyle bu şehirde geçirmiş , burdan sonrada zaten Yekaterinburg a geçer ve orda öldürülür .

Yine , Dostayevski 8 yıl cezasını Tobolsk da çekmiş ...

Tobolsk u gezip görmek isteyenler için en buyuk onemi , bu şehrin Rusya da çok çok kutsal sayılması . Ozellikle Sibirya da ki en önemli hac yeri . Ortodoks mezhebi için çok önemli sayılan kiliseler var .

Bunların en önemllisi Tobolsk un 15 km dışında kalan , Irtysh nehri kenarındaki Kutsal Abalak Erkek Manastırı , buraya gelen hastalara manastırın şifa verdiğine inanılıyor.

Tobolsk daki Kremlin ( kale ) de en önemli görülmesi gereken harika bir yer . Şehrin tepesine inşa edilen kalenin muhteşem bir manzarası var. Kremlin in içinde yine Sofiski-Uspenski Katedrali çok gösterişli

Tobolsk a gidilirse eğer Kutsal Abalak Manastırı nın hemen yaklaşık 1km yakınında wooden village adında bir konaklama yeri var , daha çok çocuklara hitap eden bir küçük köy konsepti , çocuk oyun alanı ve harika yemekler yapan bir restaurantı var . Buraya mutlaka ugrayın , pas geçerseniz eğer çok şey kaçırmış olursunuz , fotograflarını paylaşıcam ...

Tobolsk , Tyumen deyken günübirlik mutlaka gidilip görülmesi gereken bir şehir , Tyumen de değilseniz ve ortodoks değilseniz başka bir yerden Tobolsk a gitmeye değmez , unutun .

Manastirdaki onemli faaliyetler ve eski goruntulerinden olusan fotograflar manastir girisinde buyuk bir levhada biraraya getirilmis ...

DSC_0136up.JPG

DSC_0137up.JPG

Kiliseye cok yakin olan , bahsettigim wooden village , ayrica eylul ayinda kar , ilk defa burada gormus oldum ...

DSC_0174up.JPG

DSC_0186up.JPG

DSC_0209.JPG

DSC_0212up.JPG

DSC_0217up.JPG

Tobolsk Kalesi nin icindeki kilise , burasi da cok kutsal ortodokslar icin , gelen cok ziyaretcisi var ...

DSC_0356up.JPG

DSC_0375up.JPG

Bundan sonraki rotamiz , benim icin bu gezideki en guzel yer ; Ural Bolgesi ve Yekaterinburg , ozellikle Ural Ormanlari nda hayatimizdaki butun dert,tasa,telas herseyi unuttuk .
Ural Ormanlari = %0 stres

Tyumen - Yekaterinburg yolculugu nda Siberian Express den fotgraflar ...

DSC_0515up.JPG

DSC_0525up.JPG

DSC_0526up.JPG

DSC_0530up.JPG

DSC_0534up.JPG

Farklı bir Dünya'da geziyor gibi :smiley:
Vizeler bitmeden Rusya'nın tadını çıkartmak gerekiyor. Benim hayalim de Kazan-Vladivostok arasını trenle gezmek.

bartek' Alıntı:
Farklı bir Dünya'da geziyor gibi :smiley:
Vizeler bitmeden Rusya'nın tadını çıkartmak gerekiyor. Benim hayalim de Kazan-Vladivostok arasını trenle gezmek.
Evet çok farklı , ne avrupa gibi ne de asya . Ama Rusya da gezebilmek için rusça olmalı , yada yanınızda bir rusça bilen . Yoksa anlaşmak, derdini anlatma açısından çok sıkıntılar çıkar , çok yorulursun. Benim kız arkadaşım Rus olduğu için o konuda şanslıydım. yazılarda heryerde kiril alfabesi olduğu için ( öğrendim gerçi ben ) o da ayrı bir dert . He bunlar olmadan gidilmezmi , yine gidilir ama zorluklara çok hazır olmak lazım . Moscow a dan doğuya geçtikten sonra ingilizce bilen insan sayısı çok az

Dediğiniz rota benimde kafamda var . ( Kazan-Novosibirsk-Tomsk-Altai bölgesi-Baikal-İrkutsk-Yakutsk-Vladivostok) hepsi ayrı çok özel güzel bölgeler , ayrıca Kamchatka da yolun sonu , o en özeli , mutlaka gidin fırsat bulunca , pişman olmazsınız . Rusya yı gezdikçe daha fazla gördükçe daha çokda seviyorum .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR