Ruhumdaki eGem..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PajeroCat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,676
Ynt: Ruhumdaki eGem..

gerçekten çok güzel fotograflar ve anlatımlar olmuş egeye dair
2 fotoda ben paylaşmak istedim

DSC04242.jpg

DSC04244.jpg

Etiketler

Sevgili medford; çok güzel kareler...
Ayvalık sahili...
Yazın dehşet kalabalık olur buralar ve tekne turları için müşteri kapmaya çalışan tekneciler..
Teşekkür ederim ziyaretinize ve paylaşımlarınıza:smiley:

Nette İzmir ile ilgili haberlere bakarken İzmir Reklamcılar Derneği tarafından
hazırlanan çok hoş bir video ile karşılaştım..
Seyre buyrun:smiley:

İNATLA İZMİR:smiley:
http://www.pausehaber.com/yasam/inatla-izmir-000004650.html

paylaşım için teşekürler.izmir evet ama sanki izmirden ziyade bir bira reklamı olmuş.Bir tanıtımcı olarak izmirden ziyade,sadece bir şehir kantin ni gibi olmuş.İzmirin değerleri unutulmuş.fazla bir şey demiyorum.buda birilerinin izmiri iyi seyirler.

freegraf' Alıntı:
paylaşım için teşekürler.izmir evet ama sanki izmirden ziyade bir bira reklamı olmuş.Bir tanıtımcı olarak izmirden ziyade,sadece bir şehir kantin ni gibi olmuş.İzmirin değerleri unutulmuş.fazla bir şey demiyorum.buda birilerinin izmiri iyi seyirler.

Evet daha kültürel, tarihi ve sosyal ağırlıklı bir tanıtım olabilirdi belkide..
Bununla birlikte eGe den, izmirden uzak yaşayan bir eGeli olarak, herhangi bir görsel tasarımın (Fotoğraf, sunu, video..vs)
bende hissettirdikleri çok ama çoook farklı içimdeki eGe özleminden dolayı..:smiley:

Ruhumdaki eGeme seslenmek istedim zirveden..
Ruhumun zirvesinden..
Bilmezler içimdeki eGe sevdasını..
Karadenizin soğuğunda
eGe min sıcaklığı..............................

Ufak bir de paylaşımım olsun .

http://www.youtube.com/watch?v=R5Dy5l2GtzY&feature=player_embedded#at=14

İzmir'in Kavakları

Yöre:Ödemiş

Çakıcı Efe Ege Bölgesinde halkın dilinde dilden dile efsaneleşen bir kahramandır. Osmanlı’nın son zamanlarında devlet iradesinin iyiden iyiye kaybolduğu yıllarda (1800-1900) halk kendi kahramanlarını, kendi kurtarıcılarını çıkarmıştır. Kimileri bu boşluktan yararlanarak zalimlikler yapmışlar kimileri de adalet dağıtan güçlü yürekli halk kahramanı olmuşlar. Bu devirde Ege Bölgesinde’de Efelik çok meşhurmuş. Çakıcı Efe de İzmir, Denizli, Aydın civarında hüküm sürmüş bir Efe’dir. O zamanlarda yaşadığı bölgede o kadar güçlenmiş ki Osmanlı ile egemen olduğu bölge konusunda resmi anlaşma yolları bile aramıştır. Çakıcı çoğu zaman dağlarda, kimi zamanda halkın yanına inerek zalimi durdurmuş, adalet dağıtmış, zenginden alıp fakir vermiştir. Bu sebeple halkın gönlünde de taht kurmuştur. Cesur hareketleriyle halkın gözüne girmiştir. Kimi zamanda düşmanla işbirliği yaptığı söylentisi çıkmışsa da halk onu hep sevmiş ona yapılan bu türküyle ismi ölümsüzleşmiştir.

Murat beyler nasıllar :smiley:) harika anlatmışsınız egeyi.. .. paylaşmak istedim ; arabamı aldım bazı ufak tefek işleri var onları halledip akşam face de paylaşacağım sizinle... huzur ve huşu içinde keyifli çalışmalar diliyorum size..

Sevgiler
Gen

zgenel' Alıntı:
Murat beyler nasıllar :smiley:) harika anlatmışsınız egeyi.. .. paylaşmak istedim ; arabamı aldım bazı ufak tefek işleri var onları halledip akşam face de paylaşacağım sizinle... huzur ve huşu içinde keyifli çalışmalar diliyorum size..

Sevgiler
Gen

Ziyaretiniz ve beğeniniz adına teşekkürler sevgili Gen:smiley:

tindersticks' Alıntı:
Söke Doğanbey Carina Lagünü

Sevgili Taner Bey,
Ruhunuza sağlık..:smiley:
Söke Bodrum yolu üzerindeki alışveriş ve outlet mağazalarının arka tarafındaki Milas yolunda da bu tarz doğal güzelliklere
şahit olmuştum defalarca:smiley: Söke ovası ve Milas yolu üzeri diyebilirim..
Teşekkürler ziyaretiniz ve emeğiniz adına...
Sevgilerimle eGe me ve sizlere...

PatrolCat' Alıntı:
Sevgili Taner Bey,
Ruhunuza sağlık..:smiley:
Söke Bodrum yolu üzerindeki alışveriş ve outlet mağazalarının arka tarafındaki Milas yolunda da bu tarz doğal güzelliklere
şahit olmuştum defalarca:smiley: Söke ovası ve Milas yolu üzeri diyebilirim..
Teşekkürler ziyaretiniz ve emeğiniz adına...
Sevgilerimle eGe me ve sizlere...

Carina Lagünü büyük menderes nehrinin binlerce yılda iç egeden söküp getirdiği alüvyonlarla oluşmuş söke ovasının denize teğet geçtiği bölge.... Bir taraftan güzel çamlı milli parkı ve mikele yarım adası diğer taraftan da miletosa kadar dayanıyor bu lagün.... Prieneyi Miletosu denizden kopardığı gibi bafayı da göl yapmış....

söke outletlere gelmeden küçük göbekten sağdaki priene yoluna giderseniz bu eşsiz coğrafyaya ulaşırsınız...
dikkat: her an önünüze pamuk yüklü römörk takmış bir traktör ya da başka dünyadan gelmiş canlılar gibi iri tarım makineleri çıkabilir....

Çok güzel bir başlık olmuş , baştan sona keyifle okudum yazılanları. Tüm paylaşım yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. :smiley: "Takip"

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR