Ruhsatta 5 Koltuk Yazanlar Dıkkat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CKAYA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,707
Re: Ynt: Ruhsatta 5 Koltuk Yazanlar Dıkkat

prafa' Alıntı:
Önceki gün Ege Cansen Hürriyet gazetesindeki köşesinde bu konuya değinmişti. Özet olarak; koltuk sayısının üzerinde durmanın alemimi var diyordu.

Bugün vizeye gittim koltuk sayısıyla hiç ilgilenmediler ve sorunsuzca verdiler vizeyi.
(suzuki g.v. 3 kapı- ruhsatta 5 kişi yazıyor.)

Eger arka koltugunuzda 3 adet emniyet kemeri var ise 5 kisi gecer. Ama yok ise sanslisiniz cunku mumkun degil iki kapili modellerde ilk baktiklari sey koltuk sayisi emniyet kemeri.

ÇAGIN KAYA

Etiketler
Ynt: Ruhsatta 5 Koltuk Yazanlar Dıkkat

2009 da Jimny imi sifir almistim, ilk heves gezmeye giderken 5 kisi sikis tikis biner hayret ederdik, meger arac gercekten 4 kisilikmis. Ilk muayeneden gecememistim, memura itiraz ettigimde arkada 2 adet emniyet kemeri oldugunu soyleyince kendisine hak verdim. Aracimi sifir aldigim icin hemen aldigim acenteye ruhsatimi goturdum, orada artik nasil oluyorsa ruhsatta 5 yazan yeri 4 olarak duzeltmislerdi. Bir hafta icinde ayni istasyona duzeltilmis ruhsatimla gittigimde hemen TUV belgemi vermislerdi, ondan sonraki muayenelerde herhangi bir sorun da yasamadim.

Motor hacmine gelince bu araclar ne yazik ki 1328cc. ucu ucuna da olsa bir ust kategoriden vergi gurubuna giriyor. Motor hacmini kucuk gostermenin pek dogru bir davranis olacagini zannetmiyorum.

Kolay gelsin.

Aynı durumu ben de yaşadım malesef. Ruhsatta kişi sayısı 5 yazıyordu, geçen sene muayeneden sıkıntı olmadan geçmiştim ama bu sene geçemedim. Verdikleri kağıtla ruhsatı değiştirip tekrar muayeneye girdim ve hallettim.
Jimny sahibi olmak isteyenler bu detayı atlamasınlar..

ozann' Alıntı:
Aynı durumu ben de yaşadım malesef. Ruhsatta kişi sayısı 5 yazıyordu, geçen sene muayeneden sıkıntı olmadan geçmiştim ama bu sene geçemedim. Verdikleri kağıtla ruhsatı değiştirip tekrar muayeneye girdim ve hallettim.
Jimny sahibi olmak isteyenler bu detayı atlamasınlar..

Ozan Bey merhabalar,

Tam olarak işlem sırasını nasıl yaptınız? Sıra sıra açıklayabilir misiniz? Motor hacmini 1320'de bıraktınız değil mi?

srtmin' Alıntı:
Ozan Bey merhabalar,

Tam olarak işlem sırasını nasıl yaptınız? Sıra sıra açıklayabilir misiniz? Motor hacmini 1320'de bıraktınız değil mi?

Selamlar,
Muayeneden vize çıkmayınca trafik tescilden randevu alıp belirtilen saatte gidiyorsunuz, orda görevli polis memurları zaten yönlendiriyor sizi. Siz gerekli şeyleri söylemeyi unutmayın; koltuk sayısı vs.
Sonra size ruhsat yerine geçen bir kağıt veriyorlar. Bir iki gün içinde de gidip yeni ruhsatınızı alabilirsiniz.
İnternette bu işlem için gerekli evraklar diye bir şey var, ancak orada (EK-A ya da bunun gibi bişeydi) bir evrak getirmeniz yazılı, hiç boşuna doldurmayın ben boşu boşuna 10 TL verdim. İstemiyorlar o belgeyi. Belki şimdi düzeltmişlerdir bilemiyorum.
Ruhsatınızı aldıktan sonra da TUVTÜRK'ten muayene tekrarı için randevu alıp muayeneye gidiyorsunuz. Bunun için tekrar bir para vermiyorsunuz.
Motor hacmi vs. hiçbir değisiklik yapmadım. Sadece koltuk sayısı değişti.

Umarım anlatabilmişimdir.
Teşekkürler

merhaba
Madem 5 kişi yazıyor ve emniyet kemeri sayısına bakıyorlar ki bu da 4 tane,5.emniyet kemerini taktırmak bir çözüm müdür?

kafalık da 4 tane, onu da 5 yapmanız gerekir.

ruhsatı değiştirmek daha kolay

bugün bende koltuk sayısı yüzünden kaldım.5 yazıyo ,4 olması gerek dedi.arkadaşlar ayrıca sorum olucak sizlere.Araç kategorisi farklı yazıyo ağır suç olarak bende.ruhsatta M1 yazıyo.M1 yazısına G ekletmem gerekıyomuş.bu sorunla karşılaşan oldumu?diğer bi sorum çeki demiri işli değil diyo.bunları ruhsata işletmenin bir bedeli var mı?bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

çeki demiri için proje ve tuv muayenesi gerekiyor, 800tl yi bulur

diğer 2 si için size verilen kağıtla trafik şubeye gidip yeni ruhsatta düzeltilmiş olarak çıkartabilirsiniz.
tabi randevu alıcaksınız trafik sigortası tuv den verilen kağıt kimlik vs gerekecek.

m1g olması gerekir evet

arkadaşlar bende yeni yaptırdım.yapmanız gereken emniyette tescil bölümüne gidip dilekçe vermek(ruhsat sahibi kimse).dilekçede aracımın 4 koltuk yazılmasını ve sınıfının m1-G olarak düzeltimesini istiyorum diye yazıyorsunuz.peşindende 70 tl gibi bi ücret verdikten sonra yeni bir ruhsatınız oluyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri