ertunk
Kamp II
Öncelikle O2 Römork Karavanınıza aldığınız etiketi iptal edin, HGS çeken araca aittir çekilen araç HGS kapsamına alınamaz (TIR) Dorsesi dahil. Çeken aracın sınıfı 2 akslıdır + 3 akslı dorseniz ekliyse sistem sizi otomatik 5 akslı araç kategorisinde değerlendirir ve ona uygun ücret tahakkuk eder. 40 ayak tabir edilen 5 akslı araç boşken 2 aksı kaldırır ve sistem 3 aksı okur dolayısıyla 3 akslı araç ücreti alır. Şayet dorse yüklüyse ve diğer 2 aks yere temas ediyorsa sistem 5 akslı geçiş ücreti alır. Çeken araç aks aralığı araç sınıfını belirler (otomobil, kamyonet, kamyon vb) Binek aracınız boşken otomobil kayegorisinden ücretlendirilir, O2 römorkunuzu takınca kaç aksı varsa + ücret tahakkuk eder ve size toplu ücret yansıtılır. Test etmek isterseniz özel otoyol işletmesinde nakit gişeye gidin, HGS'den para çekerse iptal ettirin kartla ödeme yapmakO2 Belgeli bir karavanım var. Geçenlerde karavan plakaya kaçak geçiş ücreti yansıtıldığını fark ettim. Şimdi ona da 1. Sınıf HGS etiketi aldım. Bu arada karavanımla seyahat ettiğim süreçte Kia Ceed marka otomobilimden hep 1. sınıf araç ücreti kesildi. Hiç öyle karavanı algılama ve 3. sınıf araç ücreti kesme durumu yaşamadım. Bu konuda KGM'nin bir çözümünün olmaması çok saçma.
Mevcut durumda karavanın plakasını söksem hiçbir ek ücret ödemeyeceğimi düşünüyorum. Bu işin genel geçer bit çözümü olmalı. KGM uzmanları ne iş yapıyorlar?
Yanlış uygulamaya tabi olmuşsunuz. Hemen römorkun HGS'sini iptal edin. Çeken araca HGS tahsis edilir. 3 akslı TIR çekicisi boşken 3 akslı araç bedeli öder. 4 akslı dorse çekerken 7 akslı araç bedeli tahsil edilir. Dorse boşken tek aks yere değiyorsa 3+1 = 4 akslı araç bedeli öder.O2 Belgeli bir karavanım var. Geçenlerde karavan plakaya kaçak geçiş ücreti yansıtıldığını fark ettim. Şimdi ona da 1. Sınıf HGS etiketi aldım. Bu arada karavanımla seyahat ettiğim süreçte Kia Ceed marka otomobilimden hep 1. sınıf araç ücreti kesildi. Hiç öyle karavanı algılama ve 3. sınıf araç ücreti kesme durumu yaşamadım. Bu konuda KGM'nin bir çözümünün olmaması çok saçma.
Mevcut durumda karavanın plakasını söksem hiçbir ek ücret ödemeyeceğimi düşünüyorum. Bu işin genel geçer bit çözümü olmalı. KGM uzmanları ne iş yapıyorlar?
Test etmek isterseniz paralı otoyolda nakit gişeyi kullanın, gişeye girince otomatik hgs tahsilat yapar, gişe memuruna hgs tahsilatı iptal ettirin kartla ödeyin. Aynı araçla römorksuz aynı şekilde nakit gişeden geçin kartla ödeyin böylelikle araçla ve römorkla nasıl bir ücret tahakkuk ettirildiğini görürsünüz.
Geçişlerinizi mutlaka internetten sisteme girip kontrol ediniz.