Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,038
Ynt: Romantik Strasse Rotasındaki Gezimiz 2012

Bu seneki yolculuğumuzda bizi en çok rahat ettiren yenilik çekme karavanımıza taktırdığımız Truma mover oldu.Bu sayede kampa girmek çıkmak oldukça rahattı.Yine bu sene aldığım Thule tente güneş paneli ve yaşam aküsü sorunsuz bir gezi yapmamıza imkan verdi.

Etiketler

Bu gezinin bana kabaca maliyetine gelir isem:
Vizeler ,arabanın ve karavanın yeşil pasaportu ,uluslarası ehliyetin yenilenmesi ,yurt dışı çıkış harcı yaklaşık 1500 tl tuttu.
İgoumenitsa Venedik gidiş dönüş 1123€=2600 tl
Otobanlarda geçiş ve vinyet yaklaşık 150€=350
Yakıt 6297 km ortalama 10.9 dizel yaktım=2200 tl
Yirmi yedi gece kampta konakladım ortalamam günlük 45€dan=2800 tl
Toplam demirbaş maliyet=1500
2600
350
2200
2800
+-------
9450 siz buna yuvarlak hesap 10000 tl deyin
yeme içme alış veriş kişiden kişiye değişir ancak ortalama 5000 tl de buna diyelim.Toplam 15000 tl.Bir aylık yurt dışı gezinin maliyeti üç aşağı beş yukarı bu kadar.

Bu seneki gezimizin ana rotası romantik strasse ve Almanya oldu.Yinede Yunanistan'da altı İtalya'da iki İsviçre'de dört iki günde feribotta toplam on günü Almanya dışında geçirdik.
Yine Almanya'da dört, Yunanistan'da üç,İtalya'da bir,İsviçre'de bir olmak üzere toplam dört ayrı ülkede dokuz ayrı kamping'de kaldık.
Almanya'daki kamping standartları ve kalitelerine göre uygun fiatları ile diğerlerine göre farklı idi.

Yine ülke olarak Almanya diğer Avrupa ülkelerine göre gerek alt yapı standartları gerek şehir ve çevre düzeni gerekse insanların kurallara ve düzene uyma alışkanlıkları bakımından diğer gezdiğimiz ülkelere göre farklıydı. Bu fark Avrupa'nın en gelişmiş iki ülkesi Fransa Almanya arasında dahi göze batıyordu.

Hoşbulduk Halil gezimiz sorunsuz ve keyifli geçti.Bu sene memlekete yolculuk varmı?

Sn Ebru hanım ve Mustafa bey size cok ama o kadar cok kelimeler yazmak istiyorum ama bi türlü kafamı toparlayamıyorum nedense demicem cünki o kadar sevinç,liyimki.. İyi,ki varsın gezenbilir.İyi,ki varsınız kardeşlerim Sevgi ve Saygılarımla Tunay Demiral....Sayenizde yaklaşık 20 yıllık özlemim bitecek.. Ebru sağol

Bir önceki mesaj Tunay hanımın yetim ailesine özeli idi.. Evet Ebru hanım, Mustafa bey yazacak kelime yok Şahsım adına MİNNETDARIM, Sizlere

Tunay hanım ,
oraların havasını birazda olsa teneffüs ettirebilirsek çok mutlu olacağız .Biz 20 günde bile anılacak bir sürü hatıra biriktirmişken siz kimbilsin 20 yıla neler neler sığdırdınız .Rabbim eşinizle beraber gidip görmeyi nasip etsin inşallah..

Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

AMİİİNNNN....Kendine ve ailene iyi bak lütfen. Tunay.

Bu yıl ki gezimizde farklı olarak beş buluşma gerçekleştirdik .Öncelikle kampinglerde olmak üzere daha fazla insanla diyaloğa geçtik .Türk ,müslüman ve karavanlı bir aile olarak haliyle dikkat çektik ama bu meraklı ama asla rahatsız edici olmayan bakışlardı. Bizde hal ve tavırlarımızla yakınlaşma fırsatı tanıdık Öyleki Burano adasından dönerken 80'li yaşlarında bir çift ile ortak bildiğimiz bir dil olmadan muhabbet bile ettik.İstanbul'a seyehat etmişler daha önce .Ben telefondan fotoğraflar gösterdim .Yani insan yeterki anlaşmak anlamak ,öğrenmek istesin bir yol illaki buluyor Hele bir Kavala'dan uğurlanışımız varki ,gözlerimiz doldu .Ama baştan sonu anlatmayayım o anımızı da yazı dizisinin sonuna bırakalım .Bize gurbet ellerde ev sahipliği yapan ,vatanımızı arattırmayan değerli Efendi ailesine , Fatih abimiz ve saygıdeğer annesi teyzesi ve teyze kızına, Hüseyin abi ve sevgili eşine ,okul arkadaşım Aynur,eşi ve tatlı çocuklarına ve ve 12 yıldır sanal arkadaşlığımızı Heilbronn'da gerçeğe dönüştürdüğümüz Yasemin arkadaşıma tekrar çok teşekkür ediyorum .Bizler için çok güzel saatlerdi beraber olduğumuz saatler ve gezimize hepsi ayrı birer renk kattılar .
Çocuklara gelince ;geçen yıla göre zahmetleri daha azalmıştı .Daha çok yardımcı oldular .Ama sabır sınırlarını zorladıkları zamanlarda olmadı değil.Onlar içinde kolay bir yolculuk olmasa gerek .Rotamızda onlarında gönüllerini yapacak şekilde planlama da yaptık .Şanslarına havada güzeldi .Denizinde gölünde ,eğlence parklarınında tadını çıkardılar Hatta ne yapsak ne yapsak dediler ve abi küçüğe bari okumayı öğreteyim kardeşide bari okumayı öğreneyim dedi ve birinci sınıfa başlamadan okumayı söktü .Bilal'imin en merak ettiği şey ise seneye okulda İngilizce öğrenip hemen konuşabilirmiydi ?Daha bu yaşta bunun farkına varması ileride motivasyonu açısından çok iyi olacaktır eminim .Bu geziler hepimize birşeyler katıyor ,katmaya da devam edecek .işte farklı coğrafyalara uzanmanın bu yönünü de seviyorum .
Geçen yıl gezi anılarımızı yazarken birkaç kişi harici kimseyi tanımıyorduk.Bu bir yıl içinde buluşup tanıştıklarımız yada buluşamasak bile telefonla ,yazışarak buluşmuş kadar olduğumuz dostlarımız oldu .Şimdi onun verdiği rahatlıkla ve acaba bu gezimizi yazarken kimlerle daha tanışmaya vesile olacağına dair merakımız birbirine harmanlanmış bir şekilde rotayı burada sizlerle ikinci kere tamamlayacağız inşallah .

Bundan sonraki Avrupa gezilerinde gezebilir'den tanıştığımız İsviçre'den (gezgör) Ercan beyle,Almanya'dan (Halilo)Halil ve Fransa'dan Zentoz beyler ile sanal dünyada var olan tanışıklığımızı bu sene Almanya Turkheim'de ziyaret ettiğimiz Sevgili (Akdeniz45) Hüseyin abi gibi gerçeğe dönüştürmek bize büyük keyif verecektir.
Artık bu genişçe girizgahtan sonra yarından itibaren gezi rotamıza yavaş yavaş başlıyoruz. Herkese bu geceden selamlar....

Ebru Yetim' Alıntı:
Bu yıl ki gezimizde farklı olarak beş buluşma gerçekleştirdik .Öncelikle kampinglerde olmak üzere daha fazla insanla diyaloğa geçtik .Türk ,müslüman ve karavanlı bir aile olarak haliyle dikkat çektik ama bu meraklı ama asla rahatsız edici olmayan bakışlardı. Bizde hal ve tavırlarımızla yakınlaşma fırsatı tanıdık Öyleki Burano adasından dönerken 80'li yaşlarında bir çift ile ortak bildiğimiz bir dil olmadan muhabbet bile ettik.İstanbul'a seyehat etmişler daha önce .Ben telefondan fotoğraflar gösterdim .Yani insan yeterki anlaşmak anlamak ,öğrenmek istesin bir yol illaki buluyor Hele bir Kavala'dan uğurlanışımız varki ,gözlerimiz doldu .Ama baştan sonu anlatmayayım o anımızı da yazı dizisinin sonuna bırakalım .Bize gurbet ellerde ev sahipliği yapan ,vatanımızı arattırmayan değerli Efendi ailesine , Fatih abimiz ve saygıdeğer annesi teyzesi ve teyze kızına, Hüseyin abi ve sevgili eşine ,okul arkadaşım Aynur,eşi ve tatlı çocuklarına ve ve 12 yıldır sanal arkadaşlığımızı Heilbronn'da gerçeğe dönüştürdüğümüz Yasemin arkadaşıma tekrar çok teşekkür ediyorum .Bizler için çok güzel saatlerdi beraber olduğumuz saatler ve gezimize hepsi ayrı birer renk kattılar .
Çocuklara gelince ;geçen yıla göre zahmetleri daha azalmıştı .Daha çok yardımcı oldular .Ama sabır sınırlarını zorladıkları zamanlarda olmadı değil.Onlar içinde kolay bir yolculuk olmasa gerek .Rotamızda onlarında gönüllerini yapacak şekilde planlama da yaptık .Şanslarına havada güzeldi .Denizinde gölünde ,eğlence parklarınında tadını çıkardılar Hatta ne yapsak ne yapsak dediler ve abi küçüğe bari okumayı öğreteyim kardeşide bari okumayı öğreneyim dedi ve birinci sınıfa başlamadan okumayı söktü .Bilal'imin en merak ettiği şey ise seneye okulda İngilizce öğrenip hemen konuşabilirmiydi ?Daha bu yaşta bunun farkına varması ileride motivasyonu açısından çok iyi olacaktır eminim .Bu geziler hepimize birşeyler katıyor ,katmaya da devam edecek .işte farklı coğrafyalara uzanmanın bu yönünü de seviyorum .
Geçen yıl gezi anılarımızı yazarken birkaç kişi harici kimseyi tanımıyorduk.Bu bir yıl içinde buluşup tanıştıklarımız yada buluşamasak bile telefonla ,yazışarak buluşmuş kadar olduğumuz dostlarımız oldu .Şimdi onun verdiği rahatlıkla ve acaba bu gezimizi yazarken kimlerle daha tanışmaya vesile olacağına dair merakımız birbirine harmanlanmış bir şekilde rotayı burada sizlerle ikinci kere tamamlayacağız inşallah .

Ebru abla Camping Münstertal la bizde geliyorduk ama siz vaz gecince bizde gelemedik siz ordayken yakın yere durup size süpriz yapacakdık ama nasip değilmiş işallah birdahakı sefere

selamlar

mustafayetim' Alıntı:
Levent bizden de selamlar olsun.Davet etmene rağmen gezi dolayısı ile düğününe gelemedik tekrar hayırlı olsun diliyorum.

Mustafa bey Ebru hm gönüller bir :smiley:, çok teşekkürler, selamlar

Bütün hazırlıklar tamam artık yola çıkma zamanı.On iki haziran salı günü öğleye kadar muaynehanede son hastalarıma bakıyorum.Ebru´da evde son kontrolleri yapıyor.Saat bir buçuk gibi eve gitmek için iş yerinden çıkıyorum.

Bu gün hedefimiz yola çıkıp hava kararmadan mümkün olduğu kadar İpsala sınır kapısına yaklaşmak.Geceyi uygun bir park yerinde geçireceğiz.

Eve vardığımda her şey yolunda ve hazır beni bekliyor idi.Çocuklar dahil hepimizde heyecan had safhada nede olsa bir aylık uzun bir yolculuğa yelken açıyoruz.Karavanı bahçeden çıkarıp arabaya bağlıyorum.Önce vedalaşmak üzere baba evinin yolunu tutuyoruz.

IMG_1483.JPG

IMG_1482.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR