LWYR17
Ana Kamp
Yıllardır çadır kampı yapıyoruz. Çanakkale’de kendi ofisimizde Avukat olduğumuz İçin de bolca seyahat fırsatı doğuyor haliyle.
Ülkemizde doblo tarzı araçlara evvelce üyelerin de paylaştığı gibi mini karavan sistemi yapılmıştı. Ancak epeydir takip ettiğim kadarıyla yurtdışında Suvcamper olarak ifade edilen oldukça aktif bir kitle ve takipçisi var. Ancak bu konuda Türkçe bilgi eksikliği yahut çalışma olmamasına oldukça şaşırdım.
İşin özü ilk denemeyi geçtiğimiz hafta sonu (09.03.2019) Bozcaada da gerçekleştirdik.
Uzatmadan kısaca teknik konulara değineyim (ve tabi hedeflerimize )
Aracın ön koltukları geriye tam olarak katlanıyor. Arka koltuk sırt kısımları da oturma kısımlarına tam katlanınca araç göğüs kısmından bagaj kısmına kadar düz bir zemin haline geliyor. (Katlanmakta arka koltuk ile bagaj tabanı arasında bir yükselti kalıyor. Burası şimdilik yattığımızda eşyaların altınızda kalması anlamına geliyor ve zemin böylece düz oluyor)
Benim 179 cm ve 100 kg olduğumu düşündüğünüzde yattığımda ayak kısmında bagaj ile yaklaşık 30-40 cm, baş kısmım ile direksiyon arasında 20-30 cm mesafe kalıyor. Yan yana benim gibi iki kişinin rahatsız olmadan yatabileceğini sanıyorum.
Projemiz şuna amatörce deneme yanılmayla başladı. Henüz sadece şişme yatak ile kullandık. denize nazır güzel bir konaklama oldu. Aracın sunroof camını hava soğuk olsa da araladık ki havasız kalmayalım.
Ancak şişme yatak kalın oldu ve tavana fazla yaklaşınca biraz bunaltıcı oldu. O yüzden sitede yapıldığı gibi bagajdan katlanır şekilde tahta platform yaparak üzerine ince ve sağlam bir katlanır sünger uygulamak.
Akabinde aracın üzerine Port bagaj ve port bagajın üzerine de ufak bir güneş paneli yapacağız. Dokunmatik android Multimedia sistemi yeni bitirdik. Parça parça yaptıkça konuda resimlerle paylaşacağım.
Biraz uzadı ancak detaylı olarak yavaş yavaş yaşayan bir proje olarak paylaşmak istedim sizlerle.
Sağlıcakla ve doğayla kalın dostlar.