Ranger'a Ne Yapmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleimana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,900

suleimana

dengeli ol ki var olasin...
FORD RANGER XLT YI ARAZIDE EN VERIMLI SEKILDE KULLANMAK ICIN NE YAPMAK GEREKIR? ISIN UZMANLARINDAN BILGILER, ADRESLER, NUMARALAR VS. GENIS ACILIMLAR BEKLIYORUZ. SITEDEKI TECRUBELI ABILERIMIZ YARDIMCI OLURSA, SITEDEKI RANGER SAHIPLERI COK MEMNUN OLACAKTIR.

YAZILARINIZI ARACLAR BOLUMUNDEKI FORD KISMINADA YAZABILIRSINIZ... HERKESE SAYGILAR, HURMETLER...

Etiketler
Ynt: Ranger'a Ne Yapmalı?

ford ranger arazi'de kullamak istiyorsan önce yükseltmek gerekiyor.Lastik her arabada olduğu gibi en önemli unsur. Birde vinç takıldımı başka bir şeye gerek yok ranger geri kalan işi halleder.

Öncelikle Ford Ranger arazide kullanılacaksa "alınmadan önce" lift kit'i var mı bu aleti arazide kullanan var mı diye araştırılmalı(ben lift kiti görmedim ama vardır belki). Bence Hi-lux ve Navara bu konuda bir adım önde başlıyorlar. Bu arada ABD deki rangerın burdaki ile ortak yanı yok. Burdaki Mazdanın pickupnın ikizi.
Bunun dışında arazide ve asfaltta  ne şartlarda kullanmak istiyorsanız onun açılımını yapmanız lazım.  
Öne metal tampon, winch, biraz yukseltme ve çamur lastikleri ile iş görür. ERHAN (Erhanranger) arkadaşımızın aracını gezilerde görebilirsiniz. Benimde çok yakın dostumun Rangeri AT lastiklerle çamur içindeki tarladan 10ton domates yüklü traktor romorkunu (romork ağırlığı hariç) kopara kopara çıkarıyor ;D

erhanranger' Alıntı:
ford ranger arazi'de kullamak istiyorsan önce yükseltmek gerekiyor.Lastik her arabada olduğu gibi en önemli unsur. Birde vinç takıldımı başka bir şeye gerek yok ranger geri kalan işi halleder.
abicim senın araca yaptiklarin sadece yukseltme, lastik ve vincmi? cunku fotograflardan anlayabildigimiz kadariyla arazide jeeplerin landlerin yaninda hatri sayilir bir yer etmissin hatta hatta isin icine su girdimi diger araclardan bir adimda onde gorunuyosun. tabi fotolardaki tespitimiz bu : ) uzun lafin kisasi fena bir tercih yapmamisiz sizin aracinizi gorunce anladim. standart rangerlari sizinki gibi is gorur hale getirmek icin ne yapalim ve bize maliyeti ne olur
(marka model vs vs) ? verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim bizim icin epey bi aydinlatici oldu...

Bak kardeşim arabaya neler yaptım sana kısaca anlatayım.
1 - Tamponları arb tipi yatırdım (orhan usta sanayi mah )
2 - Defransiyel kilit çalişmıyordu (akif usta kartal sanaii )
3 - Araçı yükseltik (efendi mustafa sanko sanyi sitesi)
4 - Jant taktık m.tamson 12 ınch (efendi mustafa)
5 -lastik 33 x12.5 x15 (efendi mustafa)
6 - Amartisörl'ler değişti skyster ön ayarlı arkalar çıft ( orhan usta )
7 - Çamurlukar açıldı ( mevlüt usta sako sanayi sitesi)
8 - Port bagaj (orhan usta )
9 - sis farları orjınal hella (seçimi ve montajı kendime ait)
10- 800 kanal telsiz am fm
11- Snorkel özel el yapımı ( efendi mustafa )
12- Aliminyum alt koruma 8mm ( orhan usta )
13-Pompa ayarı (sanko sanai sitesi)
14- T-max vinç 12000 lb
Bütün bunların toplam fiyatı yaklaışık 16000 ytl bu işleri yapan arkadaşlarıma burdan tekrar
teşekür ederim hepsine bana çok yardimcı oldular.
Geriye bir tek ustalık kalıyor.

bu kadar sekilli fotolarin arkasindan boyle bi liste cikacagi belliydi: ) kismet ufak ufak baslariz artik...

Jant değişimi, çamurluk traşlanması eğer orijinal jantlara ortalama 235 tabanlı bir çamur lastiği takarsanız çok gerekmeyecektir.
Erhan Bey amortisör seçimi çok profesyonelce tebrikler. Snorkel imal eden Efendi Mustafa ve tampon imal eden Orhan Usta'nın telefonlarını yazabilirsiniz sadece Ranger değil diğer araçlara da off-road modifikasyonu yaptırmak isteyen kişiler içinde yol gösterici olacaktır.

orsa' Alıntı:
Jant değişimi, çamurluk traşlanması eğer orijinal jantlara ortalama 235 tabanlı bir çamur lastiği takarsanız çok gerekmeyecektir.
Erhan Bey amortisör seçimi çok profesyonelce tebrikler. Snorkel imal eden Efendi Mustafa ve tampon imal eden Orhan Usta'nın telefonlarını yazabilirsiniz sadece Ranger değil diğer araçlara da off-road modifikasyonu yaptırmak isteyen kişiler içinde yol gösterici olacaktır.
goodyear wrangler AT 265 70 15 suan takılı olanlar. ama forumda ki yorumlarda goodyear işe yaramaz demisler? bizde sevindik arazi lastiki almicaz diye ama forum da iş gormez raporu vermişler . siz ne dersiniz is gorur mu?

Goodyear ATR %50 yol kullanımlı bir lastik. Yazın iş görebilir. AT tarzı yarı yol, yarı şehir kullanımında en iyi sonucu BF Goodrich TA verir gözlemlerime göre.
Goodyear MT kullanıyorum. Lastik Maxxis, Cooper, BF Goodrich ve Kumho MT'lerden daha az diş açıklığı olan yani daha yol kullanımına yakın bir lastik.
Şehirçi çok yol yapıyor h.sonu araziye giriyorsanız iki çözüm var ya iki jant, iki lastik sahibi olacaksınız ya da BF TA(bu lastiğin kopyası Insa Turbo'da var ama mal yok) takacaksınız. Kaliteli bir MT takıp otoban kullanımı ve ıslak asfalt dezavantajlarını göze alıp tek lastikte kullanabilirsiniz.
Bence ilk önce mevcut lastiklerle devam. Önümüz yaz. Daha sonra araziye girdikçe modifikasyon fikriniz ve lastik tercihiniz netleşecektir.

Ben yaz kış good year wrangler kullanıyorum ve çok memnunum.Asfalta biraz dikkat istiyor ama insan alışıyor

merhaba,
2008 ford ranger 4*2 XLT hi-rider aracımın üzerinde orjinal 245/70/16 jant ve lastikler var.
Arkada sınırlı kaydırmalı diferansiyel kilidi olmasına rağmen (%100 gibi olmasa da biraz işe yarar diyorum) üzerinde bulunan bridgestone dueler HT 840 lastikler nedeni ile ıslak çim , çamur vs de araç gücü yere aktaramıyor.
Sadece doğa gezilerinde vs kullanmak yaylalara kampa çıkmak için ok-144 benzeri uygun fiyatlı ikinci bir takım lastik daha düşünüyorum.
7,50*16 ok-144 takabilir miyim? sürtme problemi olur mu?
yada insa turbo vs. MT tipi uygun fiyatlı başka öneriniz var mı?

245/70/16 nın 7,50 *16 yada 7,00 *16 cinsinden yaklaşık karşılığı nedir?

ilginize şimdiden teşekkürler.

SANA TAVSİYEM 225/75R16 BRİDGESTONE DUELER M/T 673. BU LASTİĞİ TAK ARACINDAKİ DEĞİŞİKLERE SEN BİLE İNANAMAYACAKSIN. AYNI ARAÇTAN BENDEDE VAR 4X2 ÜZERİNDEKİ LASTİKLE DÜZ YOLDA BİLE GİTMEKTE ZORLUK ÇEKİYORSUN. ANCAK DEDİĞİM LASTİĞİ TAKTIKTAN SONRA 4X4 ARAÇLARIN GİRMEYE KORKTUĞU YERLERE GÖZÜMÜ KIRPMADAN GİRİYORUM BANAMISIN DEMİYOR. FİYATI TANESİ 220 YTL. BU PARAYI VEREBİLİRSEN ARACININ YAPABİLECEKLERİNE SEN BİLE İNANAMAYACAKSIN.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR