RANGER MOTOR OMRU NE KADAR?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SabriARIKAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,740

SabriARIKAN

Diesel 2477cc, 136 HP, 314 NM, A/T
Duratorq 2.5 ve diesel olarak gecen mazda'da ise WLC kodlu motorlarinin omru ne kadardir.

2006 yilindan bu yana, su an kullanimda olan rangerlarin 2.5 143 beygir ve de 3.0 156 hp motor omurleri ne kadardir, 150 bin km'de bittigi soylenilmekte.

Etiketler
Ynt: RANGER MOTOR OMRU NE KADAR?

Merhaba arkadaşım,
Sizin sorduğunuz soruyu bana 2009 model (33000 km de ve ilk sahibiyim) rander'imi satınalmak için gelen bir vatandaş sordu hemde nasıl biliyormusunuz "bu arabanın motoru kaç km yapar ve kaç paraya tamir edilir" vatandaşı kovdum istediğim parayı verdiği halde ona arabamı satmadım.
Sizin sorunuza gelince, elinizdeki var olana (araba, at, meyva ağacı, sandal, uçak hiç farketmez) bakmasını bilirseniz ondan uzun süre hizmet alırsınız.Bu sadece ranger için değil herşey için aynıdır.Keçi'yi otlatmazsanız süt vermez.O nedenle ya sıfır km alın veya iyi bakılmışını alın.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Ancak birde fabrikadan gelen teknoloji var ornegin ISUZU 1,5 milyon rahat yapar diyor, aracta triger kayisi veya zinciri dahi kullanmamislar bunun icin hatta mitsubishi fuso canterlerin 3.9lt bir motoru var daha piyasada piston yatagini goren usta yok, fabrikadanda biseylerin gelmesi gerek kanaatimce.

Saygilarimla.

Arkadaşım dediklerin doğruda,
Bak Fiat SCUDO diye bir araç var ben bu aracı 10 sene bindim.Kullanım kitapcığında her 40.000 km de triger kayışını değiştirin diyor ve ben her 40.000 km de değiştirdim hiç idare etsin demedim ve o arabalarla en çok km yapanlardan birisi benim sattığım zaman arka balataları hala orjinal idi.
Sattığım kişi hala sorunsuz olarak kullanıyor.10 senede lastik, yağ, filtreler ve triger kayışından başka masrafım olmadı.Yaptığım onca km ye karşı motor saat gibi çalışıyordu.
O nedenle doğru bakarsan ömrü uzun olur.

sisdagili61' Alıntı:
Arkadaşım dediklerin doğruda,
Bak Fiat SCUDO diye bir araç var ben bu aracı 10 sene bindim.Kullanım kitapcığında her 40.000 km de triger kayışını değiştirin diyor ve ben her 40.000 km de değiştirdim hiç idare etsin demedim ve o arabalarla en çok km yapanlardan birisi benim sattığım zaman arka balataları hala orjinal idi.
Sattığım kişi hala sorunsuz olarak kullanıyor.10 senede lastik, yağ, filtreler ve triger kayışından başka masrafım olmadı.Yaptığım onca km ye karşı motor saat gibi çalışıyordu.
O nedenle doğru bakarsan ömrü uzun olur.

Dogru bizde de Fiat tipo vardi bizde aynen oyle kullandik, 11 sene dayandi hatta alanda cok memnundu, ancak arac ayni zamanda az kilometre yapmistida o da cok onemli, yaklasik olarak 84binde sattik. Ben fiat'tan acikcasi bu kadar saglam araba beklemiyordum, ancak bunda abimin cok temiz kullanisininda payi fazla normalde 250-275binde olmaliydi.

bence verilen rakamların hepsi palavra. istanbuldaysanız taksilere binin 3 şöför günde 3 vardiya çalışmaktadır. yani neredeyse 24 saat hiç durmadan çalışmaktalar. . çoğu 400.000 in üzerindedir. çoğu da lpglidir.taksicilere 400.000 km yapmış arabadan memnun olup olmadığını sorun. abi segman attırdık bişeyi yok diyeceklerdir. bindiklerimin içinde en berbat durumda olanları albealar yani fiat grubuydu. ikinci olarak clio logan grubuydu. üçüncü hyundailerdi. bir iki ford fusion a bindim fena değillerdir.en iyi durumda olanlar ise toyotalardı. bir tanesi 500.000 e yaklaşmış ve gerçekten çok iyi durumdaydı. genel olarak fordun dizeli iyi.ama öyle 1.5 milyon km falan onu geçin. 250.000 sorunsuz gidin o arabayı aynasından öpün.

günümüz teknolojisinde araçlar çok fazla elektronik donanıma sahip ve ülkemideki yakıt kalitesi de ortada. bence benzinliyi 70.000 dizeli 50.000 den sonra satmak lazım abuk subuk masraflar çıkarırlar.

Arkadaşlar ister inanın ister inanın ister inanmayın hiç kimseye birşey ispat etmek zorunda değilim.
Bu araba evin önünde durmadı ve benden başka sadece servisin tecrübe sürüşünü yapan arkadaş kullandı.
Bu arbayla işe gidiş geliş günlük 50 km X 5 gün=250 km sadece haftalık,işe gidiş geliş ayda 1000 km yapar.Ben bu arabayla haftasonları İstanbulda hiç durmadım öyle Şile-Ağva değil enyakın Bursa, Ankara, sedikal faliyetler içinTraka bölgesini nerdeyse köy köy gezdim o arabayla.
Size yemin ediyorum bu arabanın (ben sattığım vakit) egzosu hala çürüksüz ve orjinal di.
Yakıtmı sadece kırsal motorin kullandım depoyu hep fuller km yi sıfırlardım şehirler arası 1150 kmde ışık yanardı.İşte o nedenle ben hiç arabayı soğutmadımç
Hoşuma gitmeyen birisi istedi baktım epeyce ukala biri (2009 ocak sonu) 12.500 e ona vermedim, 10.000 e bir vatandaşa verdim güle güle kullansın.
Bunları niye yazdım, aracı kullanan kişi eğer o aracın ne olduğunu limitleri nelerdir biliyorsa ve gereken tamir ve bakımları zamanında orjinal parçalarla yapıyorsa hiçbir motorun ömrü kısa olmaz.Vatandaş yağa bakmaz, eksilirse üstüne ilave ederse, suyuna bakmazsa, kayışlarını kontrol etmezse sıfır aldığı aracın motoru 10000km yaparsa şaşarım yapmamalı diye düşünürüm.
Ben iddia ediyorumki aracımı sattığım arkadaş eğer benim gösterdiğim özeni göstersin o araba 1.000.000 km yi çok rahat yapar,
İşte o arabanın fotoğrafı,

117.jpg

savaskarauz' Alıntı:
bence verilen rakamların hepsi palavra. istanbuldaysanız taksilere binin 3 şöför günde 3 vardiya çalışmaktadır. yani neredeyse 24 saat hiç durmadan çalışmaktalar. . çoğu 400.000 in üzerindedir. çoğu da lpglidir.taksicilere 400.000 km yapmış arabadan memnun olup olmadığını sorun. abi segman attırdık bişeyi yok diyeceklerdir. bindiklerimin içinde en berbat durumda olanları albealar yani fiat grubuydu. ikinci olarak clio logan grubuydu. üçüncü hyundailerdi. bir iki ford fusion a bindim fena değillerdir.en iyi durumda olanlar ise toyotalardı. bir tanesi 500.000 e yaklaşmış ve gerçekten çok iyi durumdaydı. genel olarak fordun dizeli iyi.ama öyle 1.5 milyon km falan onu geçin. 250.000 sorunsuz gidin o arabayı aynasından öpün.

günümüz teknolojisinde araçlar çok fazla elektronik donanıma sahip ve ülkemideki yakıt kalitesi de ortada. bence benzinliyi 70.000 dizeli 50.000 den sonra satmak lazım abuk subuk masraflar çıkarırlar.

bindiğiniz bütün taksileri motor ustasına falan götürdünüz galiba ? bu adamlar burda o kadar km yaptım diye yalan söylüyor yani ?
1.000.000 km ömürlü motor imkansız yani öyle mi ? ayrıca kaçak mazot alıyorsanız haklısınız mazot kalitemiz çok kötü. . .
aracınıza adam gibi bakarsanız o da size olabildiğince hizmet eder. . . bunda palavra olan hiçbirşey yok. . .
saygılar. . .

n_y_c_b' Alıntı:
bindiğiniz bütün taksileri motor ustasına falan götürdünüz galiba ? bu adamlar burda o kadar km yaptım diye yalan söylüyor yani ?
1.000.000 km ömürlü motor imkansız yani öyle mi ? ayrıca kaçak mazot alıyorsanız haklısınız mazot kalitemiz çok kötü. . .
aracınıza adam gibi bakarsanız o da size olabildiğince hizmet eder. . . bunda palavra olan hiçbirşey yok. . .
saygılar. . .
aynen öyle yabancı bir sitede 1.000.000km de hiç üst kapak açmamış pajero 3.2DİD okumuştum

n_y_c_b' Alıntı:
saygılar. . .

gerekçemi anlatayım.

ülkemizde hava sıcaklığı almanyaya göre aşırı değişken. yazın + 45, kışın -30 u görüyoruz.motor parçalarının ömrü için berbat birşey.
arazilerimiz engebeli yokuş çok. yokuşun çok olması bana göre motor ömrünü etkiler. düz ülke hollanda değiliz.
yakıt standardı yok. insanımız orjinal parça da pek kullanmaz. bu şartlarda bizde dizel motorun 1.5 milyon dayanması bana göre palavra. 1.5 milyon yapmış dizel gören olduğunu sanmıyorum.1.5 milyon gider diyorlar bunu ülkemiz şartları için inandırıcı bulmuyorum,palavra söylemim yok artık daha neler anlamında.

Merhabalar;
Arkadaşımız doğru diyor "1,5milyon km olmaz" diyor ve bende doğru diyorum.
Araştırıp baksınlar MARATON otobüs kapak açmadan kaç km yaptı evet 1,5milyon yapmadı arkadaşımız haklı.Çünkü çok daha fazlasını yaptı.
Ben işte yukardaki arabayla ne yaptığım belli.Eğer aracınıza bakarsanız ondan hizmet alırsınız.Belki inanmayacaksınız ben o fotoğraftaki arabamı 27 temmuz 2000 de aldım, 02 şubat 2009 da sattım ve arabamın eksozu ve arka balataları hala orijinaldi.Size yemin olsun ben o arabaya çok rahat (yağ, su, triger set ) bakımıyla 1.milyon yaptırırdım.Hemde isitma rezinstasının sönmesini hiç beklemedim anahtarı sokup çalıştırıp yürüdüm.Ne koruyucu kullandım nede başkabirşey sadece her iki depoda yarım litre motor yağı koyardım mazotun içine.
Dediğim gibi Ranger doğru bakım ve kullanımla çok rahat 1.milyonu geçer.

savaskarauz' Alıntı:
gerekçemi anlatayım.

ülkemizde hava sıcaklığı almanyaya göre aşırı değişken. yazın + 45, kışın -30 u görüyoruz.motor parçalarının ömrü için berbat birşey.
arazilerimiz engebeli yokuş çok. yokuşun çok olması bana göre motor ömrünü etkiler. düz ülke hollanda değiliz.
yakıt standardı yok. insanımız orjinal parça da pek kullanmaz. bu şartlarda bizde dizel motorun 1.5 milyon dayanması bana göre palavra. 1.5 milyon yapmış dizel gören olduğunu sanmıyorum.1.5 milyon gider diyorlar bunu ülkemiz şartları için inandırıcı bulmuyorum,palavra söylemim yok artık daha neler anlamında.

tamam hemşerimde arabaya adam gibi bakarsan o kilometreleri yapar diyor zaten. . .
sıfır araba alıp yağını suyunu kayışını zincirini bilmemnesini kontrol etmeyip değiştirmezseniz o araba size bakmaz kul yapısı bu sonuçta yapan adam ne diyosa o . . . 10.000 de fitre degısccek degıstır bılmem kaç binde kayış değişcek değiştir her ne kadar pahalı olsada güzel mazot kullan bitti. . . olay bu. . . neden bu kadar önyargılısınız ki ? adamlar bu toyotaları landroverları afrikada arabistanda kullanıyorlar o sizin dediğiniz derece farkları bizde 6 ayda değişirken onlar günlük bu farkları yaşıyorlar o zaman o araçlar 1 senede pert olur elin almanı ingilizi yaptıkları aracı sadece kendi memleketlerinde kullanılacak diye tasarlamıyor sonuçta. . . hırpalanan araçlar yerine kullanma kılavuzuna uygun bakılan araçları baz almanızı öneririm bu konuda. . .

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşım,
Sizin sorduğunuz soruyu bana 2009 model (33000 km de ve ilk sahibiyim) rander'imi satınalmak için gelen bir vatandaş sordu hemde nasıl biliyormusunuz "bu arabanın motoru kaç km yapar ve kaç paraya tamir edilir" vatandaşı kovdum istediğim parayı verdiği halde ona arabamı satmadım.
Sizin sorunuza gelince, elinizdeki var olana (araba, at, meyva ağacı, sandal, uçak hiç farketmez) bakmasını bilirseniz ondan uzun süre hizmet alırsınız.Bu sadece ranger için değil herşey için aynıdır.Keçi'yi otlatmazsanız süt vermez.O nedenle ya sıfır km alın veya iyi bakılmışını alın.

Niyazi Bey'e katılıyorum. 2004 model Ranger 4x4 kullanıcısıyım. Aracın ikinci sahibiyim. Aracı üç yıldır kullanıyorum Ford Servisinin takmak istediği hiç bir parçayı veya değişikliği ertelemedim. Servise normal zamanından sürekli daha erken gittim. Araç 229.000 KM'de, performansı eminim bir çok yeni nesil hor kullanılmış Rangerlardan çok daha iyidir.

benim bildiğim 1.000.000 km isuzu npr kamyon yaptı araba sahibine fabrika ödül verdi diye duymuştum arabanın gömlekleri çelik digerleri 500.000 600.000 de motor yaptırmış.

ÜMRANİYE SANAYİDE FORD SERVİSİNDE ÇALIŞAN BİR ABİM VAR ÇOK NADİR GÖRÜŞÜRÜZ VE BİR SÜREDİR FORD RANGER FİKRİ KAFAMI YİĞİP BİTİRDİ BİR KAÇ HAFTA ÖNCE YİNE ABİMİ GÖRDÜM VE FORD RANGER İN NASIL BİR ARABA OLDUĞUNU SORDUM HİÇ DÜŞÜNME TEMİZİNİ BULURSAN HEMEN AL DEDİ NEDEN DİYE SORDUĞUMDA FORD UN YAPTIĞI EN İYİ ARABALARDAN BİR OLDUĞUNU BAKIMINI ADAM GİBİ YAPARSAN SENİ YOLDA BIRAKMAZ DEDİ BİR KAÇ TANE MÜŞTERİSİ VARMIŞ BİRİNİN ARABASININ KİLOMETRESİ 600000 DE OLDUĞUNU VE MOTORA TORNA VİDA DEYMEDIGINI SOYLEDİ BİR DİYERİ İSE 530000 DE İMİŞ O DA AYNI SEKİLDE SORUNSUZMUŞ İŞİN USTASI ÖYLE DİYOR UMARIM İŞİNİZE YARAMIŞTIR...

kısaca bende şunu ifade etmek isterim ki ''bakarsan bağ bakmazsan dağ olur,, sözünü unutmamamız gerekir.yada nekadar ekmek okadar köfte.benim aracım da vw t5 2004 model ve 215bin km de. hala orjınal baskı balata ve şükürler olsun motorda da sorun yok.saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR