Ramzey QM 200 GY İnceleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan torhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,130
Ynt: Ramzey QM 200 GY İnceleme

Murat bey 15-40 shell motor yağı koydum, bosch buji taktım bilmiyorum ne kadar doğru yaptım. Ama 120 kg yinede 2 kişi ediyor :smiley: . Bu arada 10-11-12 Temmuzda Motosiklet Fesivali Düzenledik müsait olan bütün arkadaşları bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için artvinmotosikletkulubu.com ...

Etiketler

wind08' Alıntı:
Murat bey 15-40 shell motor yağı koydum, bosch buji taktım bilmiyorum ne kadar doğru yaptım. Ama 120 kg yinede 2 kişi ediyor :smiley: . Bu arada 10-11-12 Temmuzda Motosiklet Fesivali Düzenledik müsait olan bütün arkadaşları bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için artvinmotosikletkulubu.com ...
Ramzey 200kros motor yağ numarası 10-40 yağ kapağının üstünde yazar, motosiklet tamircileri daha ucuz olduğu için birşey olmaz diyerek 15-40 koyuyorlar, 15-40 ile 10-40 arasında hisedeceğiniz şekilde fark var, 10-40 ile vites geçişleriniz rahatlıyor , hararet daha az, çalışması bile farkediyor

Hocam... herşey iyi güzel de 15-40 nerden aklına geldi.. rektifiye olmuş, eski motorlara konur benim bildiğim..

Biraz gez o yağla, sonra Petrol Ofisi'nin MaxiMOTO 10W-40 sentetik yağını koy motoruna. Motosikletinin sesi de değişeceki vites geçişleri ve gidişatı da.. Hareret yapmaz. Yanlış hatırlamıyorsam RAMZEY'in karteri 1 lt.

Kazasız belasız günler dilerim

Murat VURAL

Ramzey 200 ün fiyatları ne düzeyde?
Ben başlangıç için 2. el Honda XL200 almayı düşünmüştüm.
Ramzey ile kıyaslayabilirmisiniz?

Sedat Hocam.. Ben RAMZEY 200 almayı düşünüyordum. yapım gereği her türlü ıcığını-gıcığını araştırırım alacağım şeyin.

2004 Model Honda XL200 aldım, gayet memnunum. Temiz, araziye vurulmamış güzel bir Honda bulabilirsen al derim. İstersen Motoru aldığım kişi ile görüştürebilirm sizi, motosiklet alım-satımı yapan biri.

Murat bey,

İnternet üzerinden görüşme imkanımız olursa sevinirim, şu anda telefonun çekmediği bir yerdeyim. kısmetse 12 ağustosta Ankaraya döneceğim.
Uygun bir XL 200 olursa almak istiyorum. Bu konu uzun zamandır gündemimde, kışa girmeden alıp biraz tecrübe edineyim.

bana hsbasar@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz

Selamlar
Sedat

Sedat hocam, ben Kocaeli'de yaşıyorum, motoru aldığım kişi İstanbul Ümraniye'de Temiz baktığınız ve motoru kırmadığınız müddetçe ( ki inanıyorum ) uzun yıllar kullanabileceğiniz bir model XL200 Özellikle malzeme kalitesi ve motorunun sağlamlığı bir avattaj. Hiç eksik yanı yok mu? Tabiyki var ama bizim gibi kullanıcılar için sorun olmayacak ayrıntılar.

Sizi iyi tatiller dilerim,

Murat

Sayın hsbasar
xl200 ve ramzey200 bana göre aynı kalitede motorlar(bu benim kendi düşüncem) ramzey 3550tl civarında (sıfır) fiyatı var ikinci el kullanılmış xl200 de yaklaşık bu fiyatlara alabiliyorsunuz, xl200 de parça fiyatları yüksek olduğu için ve aldığınız ikinci el motorun geçmişini bilmediğiniz için arıza halinde size çok tuzluya gelebiliyor, geçmiş tecrübelerime dayanarak bende xl200 ile ramzey arasındaki tercihimi, sıfır hiç kimsenin kullanmadığı motordan yana kullanarak 2007 de ramzey 200 kros aldım ve tepe tepe kullanıyorum şuan 11000km.de, iki sene garantisi sırasında arıza yapan km saati ve konjektörüde garantiden değiştirdiler.
belki size fikir verir düşüncesiyle yazdım tabiki karar sizin, sevgiler saygılar

Paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.
Sizlerin edindiği tecrübeler benim için önemli.

mrtvural' Alıntı:
Hocam... herşey iyi güzel de 15-40 nerden aklına geldi.. rektifiye olmuş, eski motorlara konur benim bildiğim..

Biraz gez o yağla, sonra Petrol Ofisi'nin MaxiMOTO 10W-40 sentetik yağını koy motoruna. Motosikletinin sesi de değişeceki vites geçişleri ve gidişatı da.. Hareret yapmaz. Yanlış hatırlamıyorsam RAMZEY'in karteri 1 lt.

Kazasız belasız günler dilerim

Murat VURAL

Aynen Levent Hocamın dediği gibi motosiklet tamircisi acemi oluşumuzdan faydalanarak buralarda 15-40 daha iyi diye verdi. Muhtemelen 10-40 elinde yoktur. Ama şimdi yağ değişiminden sonra 800 km geçti yarın gidip 10-40 koyduracam.

15-40tan sonra dediğiniz gibi vites geçişleri sertleşti...

kocaeli de ıkamet eden arkadasım ısmını sımdık unuttum k.bakma bende ızmıtlıyım crosss yapmak ıstıyorumm ama hıc tecrubem yok ayrıca söle 1.0000 lıra gıbı fıyatla 2.el ramzey bulabılırmıyım bılmıyorumm ayrıca ben öle extreme cross dusunmuyorum dag bayır patıkalarda bıraz da camurda gezmek baska bıse dusunmuyorum bunun ıcın ramzey uygun sanırım genelde yorumlar gusell ayrıca bana yardımcı olabılırmısınız bu konu hakkında söle 1000 ile 1200 arası ramzey 200 cc bulabılırmıyım saygılar...

fatih_0033' Alıntı:
kocaeli de ıkamet eden arkadasım ısmını sımdık unuttum k.bakma bende ızmıtlıyım crosss yapmak ıstıyorumm ama hıc tecrubem yok ayrıca söle 1.0000 lıra gıbı fıyatla 2.el ramzey bulabılırmıyım bılmıyorumm ayrıca ben öle extreme cross dusunmuyorum dag bayır patıkalarda bıraz da camurda gezmek baska bıse dusunmuyorum bunun ıcın ramzey uygun sanırım genelde yorumlar gusell ayrıca bana yardımcı olabılırmısınız bu konu hakkında söle 1000 ile 1200 arası ramzey 200 cc bulabılırmıyım saygılar...

Fatih Arkadaşım, o bütçe ile 200cc Ramzey bulmak zor artık üretilmediği için kıymete bindi, bulsan bile artık ekmeği yenmiştir onun. kullar'da Eşref isminde bir arkadaşım var. Motosiklet tamir servisi var. Onunla konuş, ismimi ver sana yardımcı olur, cross motosiklet bulur.
Başerler Moto EŞREF : 0 541 836 14 51

tolga hocam verdiginiz bılgı ıcın cok tesekkur ederım benım cok cok ısıme yarıcagı kesın tam aradıgım özellıkler var bu motorda bilgi icin tesekkurler (BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR)

murat bey cok tesekkur ederım limiti yukselltım 2000 tl sanırım bulunur ramzey ? yardımlarınız ıcın tesekkur ederım en kısa surede halletcem bu işi sevgı ıle kalın.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.