Ramazan Bayramı Marmaris Çevresi Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,791
Ynt: Ramazan Bayramı Marmaris Çevresi Gezimiz

Evet en merak ettiğim yerlerden biri Bozburun,gördüğüm kadarıyla kıyıda kamp olanakları da var,Erden hocam sen Bozburunda mı kaldın ve nasıldı senin için Bozburun.

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Evet en merak ettiğim yerlerden biri Bozburun,gördüğüm kadarıyla kıyıda kamp olanakları da var,Erden hocam sen Bozburunda mı kaldın ve nasıldı senin için Bozburun.

Bülent zamanımız kısıtlı ve hedefimizde ,Datça,Bodrum,Didim olduğu için Bozburunda kalamadık. Ama kalmayı isterdim.
Bozburun küçük sakin,şirin bir koy. Mülemmel diyebilirim.Zaman ayırıp kalınabilecekler listesine ekledik.

Jandarmayla yaptığım muhabbette, kamping olmadığını, fakat karavanlar için restoranların da olduğu güvenli koyların olduğu bilgisini aldım.
Bozburunun içinde sahilde de kalınabilir.

Sn. Hüseyin "rüzgar" bey (Batı anadolu kamping rotaları) diye bulduğum bir yazısında, Bozburunda- Club Buena Vista yı kamp olarak önermiş.
http://www.vipcaravan.com/forum/default.aspx?g=posts&t=49

erdenbay' Alıntı:
Sn. Hüseyin "rüzgar" bey (Batı anadolu kamping rotaları) diye bulduğum bir yazısında, Bozburunda- Club Buena Vista yı kamp olarak önermiş.

Buena Vista Bozburun'un girişinden sağa devam edilip derenin diğer tarafına geçince hafif eğimli alanda kurulu küçük bir kamp alanı ağaç olmadığından
gölgelik alan sıkıntısı var, deniz manzaralı kamptan çıkıp 20 mt de denize ulaşılabilir. Çarşıya çok yakın yürüme mesafasinde.

Ben kullanmadım ancak önerilen bir diğer yer Çarşının içinden sola deniz kenarından devam edince ilköğretim okulunun otoparkının ücretli kullanılabildiğini
söylemişlerdi. Okul bahçesi gölge olarak iyi yolun karşısı deniz lakin Bozburun'un sol tarafı denize girmeye çok müsait değil pansiyonlar kendi küçük platformlarını
oluşturmuş ve merdiven koymuşlar.

Bozburun'un girişte sağa devam edince 3 km kuzey istikamette yolun sonunda ulaşacağınız Germe koyu görülmesi, birkaç karavan beraber iseniz kalınacak
harika bir balıkçı barınağıdır. Kuşburnu toplamaktan dönen birkaç balıkçı teknesiyle nadiren uğrayan mavi tur teknelerinin haricinde kimseyi göremezsiniz.

Erden hocam kusuruma bakmayın konu Bozburun yarımadası olunca anılarım canlandı. Bu güzel resim ve anlatımınız için teşekkürler.

güngör' Alıntı:
Erden hocam kusuruma bakmayın konu Bozburun yarımadası olunca anılarım canlandı. Bu güzel resim ve anlatımınız için teşekkürler.

Rica ederim Levent. Katkıda bulundun ne güzel. Ben de bilgilendim.

Bozburun lu burnumuzun dibindeymiş te haberimiz yok ,neredeyse ,bozburun dan çık 2,743 mt git,yol kıyısında ki 4. taşı kaldır altında ki kaibritle ateş yak diyecek arkadaş.

Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler.

Çok güzel yerler. İçim gitti fotograflara bakarken. Gerçekten fotograf çekim tekniğiniz çok güzel. Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler. En son 2005 yılında Bozburun'a gitmiştim. Hala bakir ve güzel di ama 20 sene önceki hali daha bir başkaydı. 1988-1989-1990 yazlarını orada geçirmiştim. Rahmetli eniştem yatçılık yapıyordu. Bütün gulet yatlarının imalatını Bozburun'da yaptırmıştı. Kışlık bakımlarını da orada yaptırıyordu. O yüzden Maramaris'te ve Bozburun'da evi vardı. Allah gani gani rahmet eylesin güleryüzle bizleri evinde ağırlardı. Bozburun'un hatıraları bende başkadır. O yıllarda şimdiki yol yoktu. Dağlık bölgeden Anıt Çınar'ın bulunduğu Bayırköy üzerinden bir yol vardı. Genelde tek tarafı uçurum, bir tarafı yüksek dağ, topraktan tek araç geçecek genişlikte bir yoldu. Karşıdan araç gelince diğer araç geri geri gider belli aralıklarla yapılmış cebe girerdi. İnanırmısınız o yolda marmaris bozburun arası 2.5 saat sürerdi. Çoğu zaman yağmur yolu bozar ulaşım imkansız olurdu. O yüzden nakliye amaçlı ulaşım genelde denizden yapılırdı. Ve o zamanlar kara yolu ile gelen yerli ve yabancı turist olmazdı. Sadece yatlarıyla gelen turistler vardı. O zamanlar Bozburun'da tek motel vardı. O da rahmetli İnönü'nün de kaldığı küçük ve salaş Akvaryum Moteldi. 2005 de gittiğimde gördüm ki bir sürü yeni otel açılmış. Bir de o dönemlerde Sabrina adında bir Alman Kadının yaptığı ve işlettiği karadan yolu olmayan tekneyle gidilen bir pansiyon vardı. 2005 de öğrendim ki Sabrina ölmüş çocukları orayı butik hotel haline getirip işletiyorlardı. 1990 lardaki hali gerçekten müthişti. Erden Abi eski anılarımı canlandırdığın için teşekkürler.

aslanahmet' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler. En son 2005 yılında Bozburun'a gitmiştim. Hala bakir ve güzel di ama 20 sene önceki hali daha bir başkaydı. 1988-1989-1990 yazlarını orada geçirmiştim. Rahmetli eniştem yatçılık yapıyordu. Bütün gulet yatlarının imalatını Bozburun'da yaptırmıştı. Kışlık bakımlarını da orada yaptırıyordu. O yüzden Maramaris'te ve Bozburun'da evi vardı. Allah gani gani rahmet eylesin güleryüzle bizleri evinde ağırlardı. Bozburun'un hatıraları bende başkadır. O yıllarda şimdiki yol yoktu. Dağlık bölgeden Anıt Çınar'ın bulunduğu Bayırköy üzerinden bir yol vardı. Genelde tek tarafı uçurum, bir tarafı yüksek dağ, topraktan tek araç geçecek genişlikte bir yoldu. Karşıdan araç gelince diğer araç geri geri gider belli aralıklarla yapılmış cebe girerdi. İnanırmısınız o yolda marmaris bozburun arası 2.5 saat sürerdi. Çoğu zaman yağmur yolu bozar ulaşım imkansız olurdu. O yüzden nakliye amaçlı ulaşım genelde denizden yapılırdı. Ve o zamanlar kara yolu ile gelen yerli ve yabancı turist olmazdı. Sadece yatlarıyla gelen turistler vardı. O zamanlar Bozburun'da tek motel vardı. O da rahmetli İnönü'nün de kaldığı küçük ve salaş Akvaryum Moteldi. 2005 de gittiğimde gördüm ki bir sürü yeni otel açılmış. Bir de o dönemlerde Sabrina adında bir Alman Kadının yaptığı ve işlettiği karadan yolu olmayan tekneyle gidilen bir pansiyon vardı. 2005 de öğrendim ki Sabrina ölmüş çocukları orayı butik hotel haline getirip işletiyorlardı. 1990 lardaki hali gerçekten müthişti. Erden Abi eski anılarımı canlandırdığın için teşekkürler.

Bu türden anımsatmalar, "nereden gelinip nereye gidildiğini göstermesi" açısından çok önemli ve değerlidir; hatta (varsa) fotoğraf(lar)la da desteklenebilirse, "kaymaklı ekmek kadayıfı"!... ;) :smiley: ;D Teşekkürler Hakan..

Cavid Sezen

Cavid Sezen

Bir daha düşününce tarihleri yanlış yazdığımı anladım. 1987-1988-1989 yılları olacaktı. 1990 yılında oraya gitmemiştim.

Cavid Abi, annemlere ve ablamlara gitttiğmde eski fotoğrafları bir kurcalayım. Bulursam scanerde taratıp eklerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR