Radyatör Temizliği, Hararet Problemi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MURAT SIMDIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,318

MURAT SIMDIM

Kamp I
herkese merhaba;

Daha önce hiç hararet problemi olmayan cj7 aracımda çalıştıktan sonra çok hızla ısınma,tahliyeden su verme ve 95 derecelerde seyreden bir hareret başladı.Öncelikle termeostat kapağı ve termostatı değiştirdim 74 derecelik taktım ama yine aynı.Nasıl bir işlem tavsiye edersiniz.Yardımınız çok önemli inanın Antalya da bu arabaların motor işleminden anlayan yokkkkk.

Sevgilerle

Etiketler

Ynt: Radyatör Temizliği, Hararet Problemi ?..

selam murat öncelikle radyatör temizleyici varsa orda bi onu dene cj lerde hararet ypması imkansız a yakındır demekki su dolaşımında bişe var bi radyatör temizleyici at çalıştır aracı sonra suyu boşalt hemen öktürüp şişletme

Radyatorun bu kadar hararet yaptirmasi zor gibi.
Bence aracin ust kapak contasinda sorun olabilir.
Yaga su karistiriyormu?
Radrator yedek su deposunda veya radyatorun ust kapagindan hava cikisi varmi?
Eksoz cikisinda bol miktarda su varmi?
O motorlar cok karisik ve anlasilmiyacak motorlar degil.
Yasi 40 uzerinde olan her ustaya goturebilirsiniz.

cj nin bu derece hızlı hararet yapıyorsa
devirdaim pompası ,kasnağı pervanesi bozuk yada verimli değil
termostat yada diğer borularda tıkanma var
önce bir boruyu söküp aracı çalışıtırp devir daimi test edin derim.

Ynt: Radyatör Temizli?i, Hararet Problemi ?..

Su devirdaimini boruyu sokmedende yapabilirsiniz. Termostatin acilacagi kadar hararet varsa boruyu elle sIkIstIrIn.
Basinc olan boru daha sert sIkIsacaktir. Motoru stop edin basicsiz borunun sertligiyle kiyaslayin.

Motor sibop kapağı yeni yapıldığından contalar değiştirildiğinden motora su kaçtığını sanmıyorum ama kaçağı nasıl anlayabilirim.Yani su varsa nasıl anlayabilirim?

sibob kapağı yeni sökülüp takıldıysa sorunu başka bir yerde aramayın derim. Ya silindir kapağının yüzeyi ya bloğun yüzeyinde yamukluk vardır. Yada üst kapak contasında üretim hatasıda olabilir. Üst kapak takılmadan kapakçıya gittimi ve basınç testi yapıldımı ?

yanlış yönlendirmek istemem ama benim şimdiye kadar kullandıgım tüm cj lerde hararet problemi yaşadım..en iy çözüm radyatörün önüne sıgacak bir elektrikli fan dışardanda hoş duracak şekilde tabii...birde senin yaşadıgın memleket düşünülürse bence şart....

tuncay sende yeni topladın aracını bence sende bi radyatörünü temizletmelisin radyatör temizlemek için kimyasal maddeler var aslında yaz başı tüm cj lerin bi radyatörlerindeki suyu değiştirip içinid e temizletmesi lazım damarda dolaşan kan gibidir su nihayetinde cok çüzzi masrafla koca yaz rahat etmeliyiz cünki

henüz işlerden vakit bulamadım bu sefer ustaların başında durmak istiyorum;sıkıntı çıkmasın kontrol edecem.Tüm parçalar değişiyor yine bir sorun çıkıyor uzaklarda düzgün araç yaptırmak çoook zorrrr

Eksozdan su damlaları geliyor iyi midir.birde araç çok çabuk ısınıyor;sanırım radyatörden su akışı sağlıklı değil.

Yeni taktığınız termostatı da dışarıda suyu ısıtıp bir kontrol edin derim, çünkü kimi zaman yeni alınan parça bile bozuk olabiliyor ( başıma gelmişti)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR