R380 Şanzıman?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,998

Ynt: R380 Şanzıman?

Ben daha fazla duymuştum ama? Acaba diğer parçalarıyla ıvır zıvırıyla beraber mi fiyat artıyor?

İstanbulda da benzer parçaları temin edebileceğiniz yerler var.İkitelli Atatürk sanayi sitesi,Esenyurt Fatih sanayi sitesi gibi.Çobançeşme dağılınca hurdacıların büyük kısmı bu sitelere yerleştiler.Özellikle uzakdoğu menşeli araçlar için Atatatürk sanayi sitesini öneririm..

R380 yanilmiyorsam 94 sonrasi LR de kullanılmaya başlandı sağlamlığı, ve geliştirimiş dişli oranlarıyla sadece arazide değil düz yoldada daha iyi performans almamızı sağlıyor.

Piyasadaki defenderlerin %99.9 unda LT77 model şanzıman var. 94 sonrası Düz vites Discoverylerin hepsi R380 kullanıyor, Dizeller daha düşük devirli olduğundan içlerinde kamalı mil ve dişli farklılıkları görülebiliyor. Ayrıca dizellerin arazi şanzımanındaki grup dişlişi diş sayılarıda v8 ile alakasız.(torq ve devir oranları farklı olduğu için)

En önemli özelliği düz şanzıman olmasına rağmen otomatik şanzıman yağı kullanması ve yağ soğutma radyatörünün olması.

Bir diğer özelliğide son derece güvenilir problemsiz olmasının yanı sıra çok basit yapısı sebebiyle her ortamda kolayca tamir edilebilmesi.

Fiyat konusu : Yedek parçacılarda 4000-4500 ytl civarına sıfır olarak kasasında satılıyor,bunun altındaki sıfırlar Re-Cond. olarak ingiltereden geliyor. ikincielleri hurdacı ve çıkmacılarda 1500-1700 ytl civarında.

Dikkat edilecek Hususlar : LR markalı yedek parçalarını aramayın , üretimi 95 yılından beri LR tarafından yapılmıyor, LR tarafından başka bir şirkete devredilmiş , Bu üretimler OEM olarak geçiyor ve LR tarafındanda bu parçalar kullanılıyor. Bunun yanında İngiliz yan sanayileri ve Türkiye üretimi markalı yan sanayileri var , birde tehlikeli olan ostimde merdiven altı üretim tornacı elinden çıkmış ama serleştirme işlemine tabi olmamış parçalarından çok çok ucuz olsa bie uzak durun.

Senkromeçleri otokar ambalajında ama LR üretimi olarak alabilirsiniz ucuzlarından uzak durun .

Benim bildiklerim bunlar.

Saygılarımla.

Değerli arkadaşlar.mke hurdasan T.S.K nın peyder pey hizmet dışına çıkardığı land 110 taktik araçlarını,mkekhursan,tek adet bazında ihale usulü satıyor,bildiğim kadarıyla 40 yakın dizel ve benzinli tipe tenteli,kapalı kasa olarak satışa sunuluyor(model 86-92 arası)

Satış bedeli oldukça komik 2 milyar.....

Fiyatarının komik olmasının sebebi araçların gerçekten hurda olması, gören arkadaşlarım araçların gerçekten çok vahim durumda olduğunu söyledi onların yalancısıyım, aldığım bir duyuma göre 5000 ytl altındaki teklifler değerlendirmeye alınmıyormuş.

Selamlar

Bir kaç ay önce ankaradaki bir araca bakmıştım ben.fotolarıda vardı silmediysem evden yollarım akşam.ama gerçekten dökülüyorlardı. yalnız araç bazında değerlendirmek lazım ben kırıkkaleye gitmedim.o zaman orda daha çok araç vardı.ama iyyilerini zaten bildiğim kadarıyla kamu kurumlarına(belediye, kaymakamlık vs.) tahsis ediyorlar.
Dediğim gibi araç bazında bakılıp düşünülebilir...belki :-\

arkadaşlar merhaba. benim aracım 300 tdi. lt77 şanzuman var. ben rn 380 takmak istiyorum ama bulamadım. bildiğniz yerde varsa bana haber verirseniz memnun olurum.

alanya3365' Alıntı:
arkadaşlar merhaba. benim aracım 300 tdi. lt77 şanzuman var. ben rn 380 takmak istiyorum ama bulamadım. bildiğniz yerde varsa bana haber verirseniz memnun olurum.

edaghan adlı kulanıcımızda vardı ona bır danısın derım...

ayrıca sıfır almak ıstersenız

Özüpek Otomotiv
Halik Özüpek 0312 395 67 09-10-11
İvedik Organize Sanayi 35. cad. Altın Örnek koop. No:106 Ostim
mail: ozupek@ivedikosb.org.tr

Burdan istediğiniz parcayı temin edebilirsiniz ayrıca pahallı olan parcaları kendileri uretip daha ucuza satıyorlar bildigim kadarıyla devlet araclarınada ıhaleyle parca satımı yapıyyorlar ben cok alısverıs yaptım cok menunum kendılerınden..

alanya3365' Alıntı:

LT77'nin performansı iyidir. R380'e gecerek son süratinizdeki az bir artış haricinde fazla bir avantajınız olmayacak, cabası bir sürü para harcayacaksınız. Eğer arayışınız zaten yapılacak mecburi bir değişiklikten kaynaklanıyorsa durum değişir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.