BD 30 = Dayanıklı ötesi bir motor parça sıkıntısı yok kesinlikle ( BMC servisi sahibi eski bir usta 10 yıl önce aldığı parçaları motolar bozulmadığı için dahala elinde olduğundan şikayetci
) . En kötü hali 600.000 km gidiyor (saygı duyarım ) ortalama 800-900 bin km .
ağır şartlarda için kesinlikle kullanılmalı ama turbo uygulaması ömrünü azaltıyor !
Puma : Dünyanın heryerinde parça usta sıkıntısı yok ağır koşullarda çok sıkışırsa su koyu veriyor ama sıkıntısı çabuk ve uygun çözülüyor . 300 bin km genel ortalama
şehir içi performansı gayet iyi .
200 TDİ : Evsane L&R motoru bizim ülkemiz dışında her yerde full kullanılıyor burda ise parçası yok ve üvey evlat durumunda .Yurt dışında 400-600 bin km ler bahsedilen her yol koşulunda .
300TDİ : Başarılı , seri ,güçlü ama genelde uzun ömürlü değil (turbo Şehir içi kullanımda sıkıntı yaşatıyor ) .
300 bini geçerse süper iyi bakıyorsun demek .
2,5 Düz dizel : Çok iyi full çalışırken bir den biter ama tek silindire düşene kadar yürür birde yaokuşlar olmasa .
Kafasına göre yada doğrusu kullanımına göre 200-300 bin arası .
Yıllardır hiç kimsenin bakmadığı ilgilenmediği konu ama çok sorduğu şey nekadar dayanır bu motor .Ben her aracı (defender tabikide ) az çok kullandım servislerinden , sahiplerine kadar tanıdım ,takip ettim ne yaktılar ne kadar gazladılar vs gereğinden fazla söktüm taktım bakım yaptım motor olarak herkesle konuştum sonuç olarak bu yukarıda yazdıklarım çıktı he biri çıkar ben daha fazla yaptım der işte o sadece biri ikisi gerisi bu sonuçlarda