MEfeCeylan
Kamp I
Yorumlarınız için sağolunTürkiyede daha sık bulunabilecek olan modele göre konuşuyorum. Sonuçta motor atılacaksa ve 200tdi da karar kılınırsa tr de bulunabilecek 200tdi modeli discolarda kullanılan model olur. Çünkü otokar 200tdi def üretmedi. Olsa olsa 1 2 tane yurt dışı girişli orjinal 200 def vardır diye tahmin ediyorum ki zaten şu zamana kadar denk geldiğim 200tdi defenderlar hep disco motorluydu. Varsa bomboş araca 50.000tl verebilecek durum o zaman tabiki 97/98 model orjinal 300tdi almak mantıklıdır. Fakat baştan toplanacaksa şimdiye kadar denediğim motorlar arasında 2,5 benzin , 3.9 v8 , 300tdi , 200tdi , oyum 200tdi dan yana olur (111hp olan) . Her yaz minimum 5000km kadar uluslar arası yol gidiyoruz 8-10 defender. Genelde her yıl katılımcılar ve doğal olarak araç çeşitliliği değişiyor. Ben de yan yana 5-6bin bazen 7bin km yaptığım araçların yol perfomanslarını inceleme fırsatı buluyorum 20 gün boyunca. puma , v8 , bd30 , td5 , 300tdi , 200tdi hatta hyundai h100 motorlu defender bile var aramızda Bende gözlemlerime dayanarak 300tdi / 200tdi / ve bd30 diyorum. Gerisi maliyet hesabı kime hangisi uygunsa artık. Buarada bizimle 3 yıldır gelen h100 motorlu defenderın daha arıza yaptığını da görmedim Bence hyundai motoruda değerlendirilmeli
Şöyleki 200-300 aasındaki fark yenilemede. Ses ve ve ufak işleyiş babında yenileme yapılmış temel olarak. Başta ingilizordusu olmak üzere 200 yerine halen düz dizel tercih edince demişler biz bunu bir elden geçirelim almışlar öyle kesmişler böyle bükmüşler şöyle yapıştırmışlar toplamda irili ufaklı 208 yerde değişiklik yapıp 200tdi motoru 300tdi olarak yeniden sunmuşlar ve yabancı ülkelerde tutmuş ve ordular tercih etmeye başlamış.
Takıldığım noktalardan biri 300tdida daha fazla hareketli parça olması. Ki üst yorumlarda ömrünün de az olduğu hakkında bir yorum geldi. Bundan olabilir diye düşünüyorum.
Karşılaştırmaya gelince alacağım araç büyük ihtimal düz dizelolacak ileride motor değiştiricem. Ülkemiz şartlarında olurda lazım olursa nereden bulacağım eğer bu motorlar az ise diye kafama takılmıyor değil. Sorun yaratmaz sağlam motor diyerekte işe bulaşmak istemiyorum açıkçası.
Puma çıkma motor aratınca pek birşey çıkmıyor karşıma,bakmayıda bilemiyor olabilirim Ancak tdiları denemedim bile.
Sonuç olarak halen daha kafamda deli sorular...