Puma motor kullananlar ( yag cubugu . Yag gostergesi . Turbo basinc gostergesi )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahim_ipek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,771

ibrahim_ipek

Kamp II
Yer
istanbul/Başakşehir
Selamlar puma motor ile ilgili birkac soru soracaktim tecrubeli abilerime . Ilki yag cubugunu oyle sacma yapmislarki rahatca takip cikartamiyorum ve gecen cikartirken dibinden geldi . Altina yatip taktim fakat icim rahat etmedi . Derin suya girsem icine su alir gibi geldi ve borusunu cok egip kivirmislar motor kulaginin arasindan yukari cikarmislar . Sizler bu konuda nasil bir yol izlediniz . . .
Ikincisi yag basinci gostergesi calisiyormu calismiyormu bilmiyorum heralde yagi komple bosaltip bakmam gerekecek ;-) devir saati de calismiyor ki heralde bu motorla alakali degil . hizi oldugundan fazla gosteriyor bu sorunuda cozmek gerekecek .bunlari kendim yapabilirmiyim yatma kizagindan lokmasina kadar tamirhane gibi oldu ev . Bu araci bu kadar karmasik beklemiyordum keske daha basit olsa idi ;-)

ibrahim IPEK

Ynt: Puma Motor Kullananlar ( Yag Cubugu . Yag Gostergesi . Turbo Basinc Gostergesi )

4dk. içinde sorunun cevabını bekliyorsunuz:smiley:))))
Bir fotoğraf çekseniz?

Ynt: Puma Motor Kullananlar ( Yag Cubugu . Yag Gostergesi . Turbo Basinc Gostergesi )

ibrahim_ipek' Alıntı:
Yardim edecek yokmu ;-) yag cubugunun giris yerine sivi conta siksam tutarmi acaba

ibrahim IPEK
yağlı boruda sıvı conta tutmaz motorun içine akar. devirdaim, piston, turbo gezer durur yer motoru. yolunuzun üstü bir ford tamircisine uğrayıp gösterin bence.

Bence hassas bir konu muzdarip olmayalım ... Fotograf çekip koyacagım en yakın zamanda malum ay insanda aksama calısma isteği birakmıyor

Açıklama
Kodu D4FA
Ateşleme düzeni 1-3-4-2
Delik çapı 89.9 mm
İnme 94.6 mm
Deplasman cc 2402
Sıkıştırma oranı 19:1
Güç çıkışı 4000 devir 88 kW (120 PS)
Tork : 2300 d / dak'da 240 Nm
Rölanti hızı 800 devir
Müsaade edilen maksimum motor hızı - sürekli 4900 rpm
Müsaade edilen maksimum motor hızı - aralıklı 4900 rpm
En yüksek yağ tüketimi 0.1L / 1000 Km

Motor Data - 120 PS olmadan EGR

Açıklama
Kodu HFFA
Ateşleme düzeni 1-3-4-2
Delik çapı 89.9 mm
İnme 94.6 mm
Deplasman cc 2402
Sıkıştırma oranı 19:1
Güç çıkışı 4000 devir 88 kW (120 PS)
1800 rpm tork 245 Nm
Rölanti hızı 850 rpm
Müsaade edilen maksimum motor hızı - sürekli 4600 rpm
Müsaade edilen maksimum motor hızı - aralıklı 4600 rpm
En yüksek yağ tüketimi 0.1L / 1000 Km

transit ile ilğili forumları gezerken bizim kullandıgımız 120 hp motor ile ilğili egr iptalınde maksimum torkun daha düşük devirde alınma durumu var sizce fayda sağlarmı

Mekanik pompalı olanlarda EGR varmı?

Ynt: Puma motor kullananlar ( yag cubugu . Yag gostergesi . Turbo basinc gostergesi )

Bende tam olarak bilmiyorum yukaridaki motor bizim kullandigimiz motor egr varmi bilmiyorum 2005 model bi araca uygulamis vatandas baya etki ettigini yazmis .

ibrahim IPEK

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,910
Kayıtlı Üye Sayımız
166,710
Kaydolan Son Üyemiz
HANLİFE

SON KONULAR

Geri