Ynt: Port Bagaj Tasarımı Sizin İçin
discovery-V8' Alıntı:
Ramazan eline sağlık, fakat bizim stepneler çok büyük ve ağır , asansör fikri çok güzel ama o ağırlığı hele ikitane tavanda taşıma fikri sorun çıkarabilir, aracın ağırlık merkezinin yukarı kayması, zaten oldukça yüksek olan aracın dönüşlerde ve yanal açılarda problem yaşamasına sebep olabilir.
Birde iki lastik yan yana enine konduğunda, örneğin ortalama bir ölçü 33 inch çapında bir lastik, yaklaşık 84 cm, aralarında hiç boşluk olmasa bile 168 cm gibi bir genişlik yapar, araçların tavan yapıları koniktir, yukarı doğru incelir, en geniş araçlarda bile tavan eni 150 cm yi çok zor geçer, bu durumda bunları yan yana koyarsan yanlardan taşma yapacaktır.
Fakat şekil ve fikir çok güzel, hevesin kırılmasın, lütfen çizmeye devam et. Aklıma gelen bir fikir; asansörün ortasına bir lastik sağına soluna çelik bidon gibi birşeyde çok güzel olabilir.
Selamlar
teşekkür ederim resimlerle anlatmayı çok isterdim ama izin bekliyorum
aslında sepet aracın tavanından geniş olacak mecbur
nekadar geniş olacak? konikliğin başladığı yer kadar geniş olacak
niye? çünkü 90 derece kalkan asansörün aşşagı inmesi için tavanın genişliğinde yaparsak asansör aşşagı inerken sizde hak veririsiniz ki 10cm sonra camlara camlara çarpar buda hiç bir işe yaramaz
ağırlıgı taşıma konusuda 33 inçh latigin jantl ağırlıgı nekadar dır bilmiyorum ama ona göre kalın malzebeyle destek lene bilir he bu neyeyol açar sepetin ağarlaşmasına buda araca ekstra yük demek he fikrinizi bende düşünmüştüm ama lasttik ortada değilde yine kenarda olacaktı asasör sistemi yine aynı fakat diğer lastigin yerinde asansörle akalası olmayan sabit duran bir sepet daha koymayı düşünüyordum onunda hemen resme döküp size göstericem diğer lastigin yerinede yedek benzin bidonu vesayre koyup aracın dengesini sağlamayı düşünüyordum.
rumelian' Alıntı:
Tez zamanda gönlündeki araca sahip olursun inşallah. Güzel çalışma olmuş... Kimbilir aracın da olsa neler yaratacaksın..
Reha abiye katılıyorum. stepneyi ve mekanizmasını port bagajın arkasına lsak. 2. stepne yerine halat vs.. ve benzin bidonu yeri yapılsa fena olmaz sanırım.
oda olabilir aklımdan geçmiyor degim ama yukarda sölediğim bigi o kısım sabit olur ancak.
Mürsel' Alıntı:
Emeğine sağlık. çok güzel gözüküyor. Hele ki yorumlar harika. Ben senin için işallah bir defender'in olur diye dua edeceğim.
Devam devam..
Selamlar Mürsel (Ankara)
abi inşallah yaa çok teşekkür ederim defender için çok güzel şeyler düşünüyorum gerçekten.
almirsen' Alıntı:
Olay 10 numara olmuş,fikir de harika ama iki lastik yan yana sığmaya bilir...
evet haklısınız ama 33 inçh se biraz taşmak süretiyle de olsa sığar
tolgauzer' Alıntı:
çizimlerin mükemmel olmuş ellerine sağlık . tepe delicilier için onları bir kafesin içine yerleştirmek dal çarpmalarına karşı camının kırılmasını engeller bu da geliştirilebilir.ama sonuçta mükemmel ve hoş bir çalışma olmuş
teşekkür ederim beğendiğiniz için
onun için bir aparat dünüyorum aslında yine bu sepete dahil olacak ama defender için şimdilik kafama yatıyoo öncam için söle calışcak tavanda durucak sepetin altında araziye girildiği zaman çekip aşşağı indirilecek ve orda sabitlenecek iş bitince
alttan sökülüp yukarı kaldırılıcak ve ileri itilicek tabi araçların ölçülerini bilmediğim için ney nasıl nekadar sadece hayalde kalıyo
Volk' Alıntı:
hocam tek kelimeyle mükemmel bir tasarım olmuş çok kullanışlı ancak(işte bu ancak tüm işi bozuyor)
bunu hangi usta yapabilir.bunu yapacak ustaya şapka çıkartılır
teşekkür ederim ed çok kullanışlı olmasını istedim dahada ekstralar var aslında ama sepetin ağar olmasından korkuyorum işin gerçegi
bunu yapmak sorun değil aslında uygulamaya geçlemiyicek birşeyi çizmem zaten burda tek sorun var hangi araç ve ölçüleri bence bütün hesapları yapıldıktan sonra 1 haftada işi tamam buda ilk i için
dah sonra tabiki zaman kısalır
hepinize çok teşekkür ederim tek istetmeyle gelicem yakında