Piyasadaki Hangi Araç Jantı Defender'e Uyar ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,347

Etiketler
Ynt: Piyasadaki Hangi Araç Jantı Defender'e Uyar ?..

bu jantları off road yarışları için hazırlıyorlarmış normal jantlara göre daha dayanıklı ve daha dengeli oluyormuş ayrıca iç ofd set yani jantın göbegini içe alıp jantı dışarı çıkartıp iki teker arası mesafeyide açıp araçların devrilme olasılığını azaltıyorlar

Sedat Başarda vardı galiba bunlardan, ona sormak lazım balans sağlamlık durumu nedir diye.

Cantlar sağlam, bu anlamda sorunları yok.
Lakin balans isteyebilir, şansa kalmış. Bendeki 4 canta da balansta kurşun eklendi ve fakat Reis28'in cantları kusursuzdu misal.
Hepi topu 1-2 ay arayla almıştık cantları..

ben bu jantlara karar verdim arif bey bana iç offset jant yapacak bundada sorun yok lakin bana bir sorusu oldu tıkanıp kaldım jant merkezini kaç cm içe alayım

bu soruya ne cevap vereceğim şimdi

teknologi fakiri olan ben ne diyeceğim

çevremde ki bir çok lastikciylede görüştüm net bir cevap alamadım

yardım yardım

dron' Alıntı:
ben bu jantlara karar verdim arif bey bana iç offset jant yapacak bundada sorun yok lakin bana bir sorusu oldu tıkanıp kaldım jant merkezini kaç cm içe alayım

bu soruya ne cevap vereceğim şimdi

teknologi fakiri olan ben ne diyeceğim

çevremde ki bir çok lastikciylede görüştüm net bir cevap alamadım

yardım yardım

1 - şu andaki jantınız kaç inch ?

2 - yeni alacağınız jantları kaç inch alacaksınız ?

3 - aynı ölçüde alacaksanız jantınızın ne kadar dışarda görünmesini istiyorsunuz ?

şu an standart jant bulunmakta 16'' ve genişlik 6'' alacağım jant 16'' ve genişlik 7'' olacak burada sorun yok benim sorum bu jantın göbegini kaç santim içe aldırmalıyım 6 cm olursa veya 10 cm olursa avantajları veya dezavantajları nelerdir (teknik olarak)
hangisi daha güzel durur

dron' Alıntı:
şu an standart jant bulunmakta 16'' ve genişlik 6'' alacağım jant 16'' ve genişlik 7'' olacak burada sorun yok benim sorum bu jantın göbegini kaç santim içe aldırmalıyım 6 cm olursa veya 10 cm olursa avantajları veya dezavantajları nelerdir (teknik olarak)
hangisi daha güzel durur

Yükseltme yapıyorsan her bir inch yükseltme için 1,5 cm off-set yaptırman gerekiyor, eğer çok geniş bir lastik kullanmayacaksan.

Mesela 2 inch yükselteceksen 3 cm off-set yeterli, sadece araç dışa açılıp güzel görünmüyor, bozulan king-pin açısıda düzeliyor, yani direksiyonu çevirdiğinde lastik tam ekseninden sağa sola dönecek , fazla dışa alırsan at arabası gibi lastikler döndürüldüğünde ileri geri hareket eder, fazla içte kalırsa direksiyon haddinden fazla yumuşak ve aşırı tepkili olur.

Selamlar

Selamlar

Teknik anlamda ne kadar olması gerektiği konusunu land rover kullanan arkadaşlarımız cevaplayacaktır.Nitekim ben mesaj yazana kadar yavuz abi imdat'a yetişmiş zaten. Ben basit olarak vereceğiniz ölçüyü nasıl kolay alırsınız ona yardımcı olmak istedim.

Şu andaki jantınızı yere yatırın. Jantın arka ( araç tarafında kalan kısmı ) tarafına düzgün olduğuna inandığınız bir metal veya tahta çıtayı koyun, elinize metreyi alın bu çıta ile aracın merkezinin (bijonların geçtiği deliklerin bulunduğu yer ) arasındaki mesafeyi ölçün. Bu ölçüyü arif beye söyleyin . Böylelikle 1 inch =2,54 cm kadar aracınızın izi genişleyecektir( x 2 iki tekerde ). Bence bir zararı olmayacağı gibi yol tutuşu artacaktır. Kolay gelsin.

discovery-V8' Alıntı:
Yükseltme yapıyorsan her bir inch yükseltme için 1,5 cm off-set yaptırman gerekiyor, eğer çok geniş bir lastik kullanmayacaksan.

Mesela 2 inch yükselteceksen 3 cm off-set yeterli, sadece araç dışa açılıp güzel görünmüyor, bozulan king-pin açısıda düzeliyor, yani direksiyonu çevirdiğinde lastik tam ekseninden sağa sola dönecek , fazla dışa alırsan at arabası gibi lastikler döndürüldüğünde ileri geri hareket eder, fazla içte kalırsa direksiyon haddinden fazla yumuşak ve aşırı tepkili olur.

Selamlar

Selamlar

şu anda araçta 750/16 lastik var yeni aldığım lastikler ise 235/85 R /16 şimdi ben puma motor hazırlığı için bekliyorum 130 ps araç da hidrolik direksiyon yok oda olacak inşeallah ilerde 33 de yapabilirilastikleri
yukarıdaki şartlara göre kaç cm içe almalıyım net bir rakam lütfen

dron' Alıntı:
şu anda araçta 750/16 lastik var yeni aldığım lastikler ise 235/85 R /16 şimdi ben puma motor hazırlığı için bekliyorum 130 ps araç da hidrolik direksiyon yok oda olacak inşeallah ilerde 33 de yapabilirilastikleri
yukarıdaki şartlara göre kaç cm içe almalıyım net bir rakam lütfen

3 cm yeter 33 e geçsende yeter.

100_5540.jpg
bu arçtaki jant

dron' Alıntı:
senin hazırladığın V8 defenderinki kaç cm

3 cm off-set jant + 4 cm flanş da durduk yükseltme 6 inch , lastik kalınlığı fazla olduğundan çamurluğun dışına sürtme olasılığı çıktı, ya çamurlukları kesip açamamız gerek yada daha fazla yükseltmemiz ki ozaman merdiven taşımamız gerekecek. ;D

discovery-V8' Alıntı:
3 cm off-set jant + 4 cm flanş da durduk yükseltme 6 inch , lastik kalınlığı fazla olduğundan çamurluğun dışına sürtme olasılığı çıktı, ya çamurlukları kesip açamamız gerek yada daha fazla yükseltmemiz ki ozaman merdiven taşımamız gerekecek. ;D

yani kısaca jant normalinden 7 cm dışarıda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,820
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri