Pinin mi Niva mı Dersiniz? Lütfen Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minimalistgocebe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,118
Ynt: Pinin mi Niva mı Dersiniz? Lütfen Yardım!

ben niva kulanıyorum arazi için modifiye ettim araziye daldıgım zaman gönül rahatlıyla ve sıkılıp daralmadan nivamla her türlü zorlu koşulun üstesinden geli,yorum niyet razide gezmekse yok ben zorlu şartlarda araziye cıkmıycam demiycen kışın cıkılmış bir arazi gezisi dönüşünde büyük su birikintileri ve yogun camur gecişleriyle size süpriz hazırlıya bilir doga şartları her an degişken olabilir pinin düşünsene kapılara kadar camura saplanmış yada kaput üzeri suda kaldıgını yandın arac direk pert elektronik aksamı su aldıgı için biter arazide niva derim tek gecerim bu gün parcası nivadan ucuz başka bir japon veya digerleri arac yoktur cadde konforuna gelince ben nivayı ikinci arac olarak kulanıyorum desmde istanbul trafigindede nivayı kulanıyorum diger aracımdan cok nivayı kulnmayı seviyorum onunla rahatım cünki sade ve yalın

Etiketler

BOS VER BE BIRADER BU KADAR SAF KALPLE TEMIZ ACIKLAMA VE TECRUBEDEN SONRA.........
BOSVER GIT AL PININ NINI RAHAT ET ....
ILERIDE BIZE EDINDIGIN TECRUBELERI ANLATIRSIN,SONRA BANA LADA BULUN DIYE AGLARSIN BURALARDA....
GIT AL PININ.
WALLAHI.... ;D

LADA BIZLERE KALSIN,BIZLER ONUN KIYMETINI BILIRIZ...

SIMDIDEN PININ NIN HAYIRLI OLSUN....

valla işin açıkcası bende geçensene arkadaş gibi kıvranıyordum ne alsam ne etsem ....
karar veremiyordum suzuki vitara ve lada niva arasında kalmıştım....
kararımı vitara 1.6 jlx olarak verdim araştırdım mersinde ikinci el bitane buldum 91 model klimalı siyah renk araba çok süper duruşu vardı...
gittik baktık servise götürdük serviste usta baktı dedi bu arabanın motoru %50 yani ne olacağı belli olmaz suzuki motor hiçbişe diyemem dedi...
dedim rektefe masrafı ne tuttar 1800 ytl gibi dediler nese adamla oturduk pazarlığa 11 istediler 10 verdik 10500 e anlaşamadık adam yok ben arabayı çürütürüm vermem dedi
bende kızdım pazarlık bozuldu...
şimdi elimde 1986 model bir niva var aracı adanadan aldım 4500 ytl ye şuan lastikleri bakımı alım satım masrafı maliyeti 6000 ytl gibi oldu ama dağ taş dere tepe nere olursa olsun hiç korkmadan geziyorum en azından şöle arıza yaptığı yerde kaapısını kilitlemene bile gerek yok bırak gel gözün arkada kalmaz ne olursa olsun niva çok ideal bir arazi aracı
alacan 15 20 bin ytl ye bir araba modifiye yaptıracan 5 bin ytl sonra dahalarda gezecen gezebilirsen gözün dökülecek aman ben buralara girmem parça kırarsa dünya bir masraf çıkar diye korkacan kıyamıycan sonra sıkılacan kıyacan arabana bu seferde bi arızada bi aksilikte seni 4x4 den soğutacak pişman olacan....
işin açıkcası 5 bin ytl verip niva almak vede onun üzerinde deneyim sahibi olmak çok farklı bir duygu seni her seferinde dahada ustalaştıran bir araç....
saygılarımla.....

Pini fiyatına bir lada + şehir içi için uygun binek bir araç en uygunu olur. Pini arazide lada kadar rahat olmaz. Lada düz yolda pini kadar rahat olmaz. Seçim size kalmış

niva çok konforsuz ve performanısna göre çok benzin harcayan bir araç. ama arazide kırılmaz boulzmaz. pinin ise sonuçta mitsubishi. fakat parçası pahalıdır ve daha kırılgandır.

volkswagenin fsi motorlarına tüp takılamıyor. Değişken zamanlı bir ateşleme sistemi var. Bu ateşleme sistemine sıralı sistem tüpler bile uydurulamıyor. Eğer pinide de aynı tür motor varsa tüp takılamaz. En iyisi bir mitsubishi servisine danışın

GDI motora sıralı sistem takamıyorlar henüz. Normal sistem takılır ancak.

o zaman gdi motorun değişken zamanlı ateşleme sistemi var. Buda tüpün beyniyle aracın beyninin beraber çalışmasını engelliyor. Normal istemde motorun vakumuyla lpg silindirlere alındığı için sorun yaşanmaz tabi geri patlama yapmazsa :smiley: emme manifoltunu ve hava filitresini dağıtmazsa :smiley:

pinin de sıkıştırma oranı 12 birim civarı,normal bebzinli araçlarda 8-10.5 arası değiş,yor.yani hava pininde silindirin içinde daha fazla sıkıştırılıyor,daha sonra yakıt püskürtülüyor hava o kadar sıkışan alan içinde normal şartlarda çok yüksek sıcaklıklarda benzin püskürtüldükten sonra buji ateşlemeden kendi kendine yanıyor,yani erken yanma oluyor.bu da istenmeyen bir olaydır.bildiğiniz gibi diesel araçlarda yüksek sıkıştırma oranlarıyla püskürtülen mazotun yanmasıyla çalışır buji siz .bunu mitsubishi müh.ayarları iyi tutturarak başarmışlar.lpg benzinden daha erken yanacağı için yüksek sıkıştırma oranlarında çok verimli olmayacaktır diye düşünüyorum.

Niva kullanmadım ama Pinin beklenenin ötesinde gayet konforlu bir araç. Niva'yla neredeyse aynı şasi uzunluğuna sahip olup da aynı zamanda 5 kapı olması çok büyük bir avantaj...

keisn
yol' Alıntı:
Niva kullanmadım ama Pinin beklenenin ötesinde gayet konforlu bir araç. Niva'yla neredeyse aynı şasi uzunluğuna sahip olup da aynı zamanda 5 kapı olması çok büyük bir avantaj...

kesinlikle katılıyorum. yinede normal sistem çalışacaktır.

Merhaba EGEMEN Bey,

şaka değil,gerçekten büyük adamsınız....bat..bat..çık,sonra yine bat..nereye kadar.madem iş sadece batıp çıkmak,kırıldığında size zararı olmayacak bir 4 tekerlek hepsi bu...süper yorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR