Ynt: Pazartesi Sendromu
bayıldım karikatürlere, çok güzellerdi ;D bir tane de benden gelsin
Peki bunları biliyor muydunuz?
Avrupa'nın bazı ülkelerinde bu sendrom yüzünden okullar ve işyerleri pazartesi günleri öğle saatlerinde açılıyormuş. (niye sadece onlar, bizim canımız yok mu, bizim pazartesi sendromumuz yok mu)
Tembel yapıda olan ve evde ailesiyle huzurlu olan kişiler daha sık pazartesi sendromu yaşıyorlarmış (bu iyi birşey olsa gerek)
Ailesine ve sosyal yaşantısına yeteri özeni göstermeyen, sadece işlerine önem veren kişiler ise cuma sendromu yaşarlarmış (var mı ki acaba bunlardan)
New York'ta yapılan bir araştırmaya göre profesyonel denilen insanlar bile bu sendromu yaşarlarmış (yaşayacaklar tabii, onlar insan değil mi? ayrıca bir üstteki teoriyi de çürütür bu araştırmanın sonucu, yok işte öyle insanlar,biliyordum)
Pazartesi sendromu sanıldığı gibi pazartesi değil, pazar gününden başlar (bu da benim teorim, ama sizin de olabilir, bu demek oluyor ki biz iki gunluk tatilimizin bir gününü daha pazartesi sendromu yüzünden sinir bozukluğu içinde geçiriyoruz... Bu durumda diyebiliriz ki pazartesi sendromu diye birşey yoktur, pazar sendromu vardır, ya da pazartesi sendromu = pazar sendromudur)
İngiltere’de hafta sonu tatilinin ardından işe uykusuz, yorgun ve verimsiz dönen çalışanların ülke ekonomisine maliyetlerinin 120 milyon sterlin olduğu açıklanmış.
Neyse bugün Pazartesi değil, çok şükür...