Pathfınder 3.3 Vs Forester 2.0x Trend

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anıl-bulut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,419

anıl-bulut

Ana Kamp
öncelikle merhabalar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım bu sefer farklı bir tarzda araç kullanmak istiyorum aklımdaki araç nissan pahtfinder 3.3 yada subaru forester 2.0x turbosuz trend iki araç arasında çok kararsız kaldım nissanın arızasızlığı sorunsuzluğu ile ünlü olduğunuda bilirim değerli kıymetli bir markadır.yakıt konusunda malum ülkemiz sebebi ile hiç söylemek istemesemde lpg ile kullanmak istiyorum bu araç bana gazda sorun çıkarırmı asla agresif bir kullanıcı değilim ara sıra 5 dk bir basar motorun homurtusunu senini içimde hissedince ayağımı gazdan çekerim sakin bir kullanıcıyım.pathfinder 3.3 lerin senelik bandrolleri ne kadardır,yakıt tüketimi,bakım ve masrafları nelerdir,alırken nelere dikkat etmeliyim aktif olarak şehir içi araç kullanıcısıyım ara sıra 2 çekerin bile gideceği arazi koşullarına gezi amaçlı giderim %90 kullanımım şehir içi ve asfalttır asla araç yıpratmam hor kullanmam motoru güçlü diye kimseyle yarışa kalkmam subaru biraz binek araç tarzında ve 2.0 litre motorlu yakıt konusunda nissandan daha az tüketimi olabilir ama gelgeleyim nissanın heybetiden etkilenmemek de imkansız doğrusu.bu iki aracı tercih etmem tamamen farklı ve en sevdiğim model olmalarıdır.siz değerli nissan ve subaru kullanıcılarından yorumlarınızı bekliyorum yorumlarınıza göre model tercih edip karar vereceğim şimdiden okuduğunuz için ve cevaplarınız için teşekkürlerimi sunarım saygılar anıl-bulut...

Etiketler
Ynt: Pathfınder 3.3 Vs Forester 2.0x Trend

yorum yazıcak kimse varmıdır görüşleriniz benim için değerli ve önemlidir :smiley:

6aylık bandrolü 337 tl diye biliyorum, hangi araç olursa olsun silinidir hacmini yazın gooleden bulabilirsiniz,
japon araçları bir birilerine benzer yanları çokdur,herşeyden önce sağlam araçlar yaparlar,
ben 2009dan beri runner kullanıcısıyım,çokda memnnum 3.0cc aracım arazi olsun asfalt olsun inanılmaz işler çıkarıyor,
uzun zamandır japon araçlarını yakından takip ederim nissanlar keyif ile alınıp binilcek araçlar,
2,5 ve 3.0 cc araçlarda ekonomik beklemek çokda doğru birşey değil,benim aracım şehir içi 550,600 kuruş yakar
şehir dışı 400 kuruşa düşer, 3,3 cc aracında benzinde 1 liranın altına çok zor düşer,lpg de 550 600 700 kuruş seviyelerindedir,saygılar

İlk soruduğuzu kaçırdım kusra bakmayın, subaru ile nissan farklı araçlar,subaru tam arazi aracı değil,
nissanın yaptığı ileri subaru yapamaz,bu hem lastik farkı ve yükseklik farkından kaynaklanır,offroad yapacaksanız nissan,yok asfaltta ve piknik gezilerde kullanıcam derseniz subaru,sizi üzmez hiç biryerde bırakmaz,tercih sizin,saygılar

nissanı düşünmüyor değilim ama 200 km de 1 depo lpg mi alacağım onu anlayamadım

Merhaba,200 km de bir LPG alma konusunu soyle aciklayayim.
Araclarin depo hacimlerine gore degismektedir.
Bagajda fazla yer isgal etmesin diye genelde kucuk depo takiliyor.
50 lt lik depoya 35 lt civarinda LPG sikisabiliyor.
Dolayisiyla 100 kmde 15-18 lt yakan arac 200 km de yakit bitiriyor.
76 V8 5.7 Pontiac'imda 90 lt depo vardi.Hic 300 km yi gecememistim.
Nissan'a gelince bakarsaniz bag,bakmazsaniz dag olan bir Japon'dur.
Arkadasimizin bahsettigi gibi Japonlar genelde alt yapi olarak ayni prensiptedir.
Kolay kirilmaz ama kirilirsa biraz dertlidir.Efendi ve dikkatli olmak gerekir.
15 yasindaki Terrano 350.000 kmye dayandi.Hoplamaya ziplamaya devam ediyoruz.
Bu gune kadar ne dogru durust masraf cikardi ne de parca kirdi.
Hatta kronik sorunu olan radyatoru bile orjinali ile yenilendi.
Bilerek kullaninca omru de uzun oluyor.Pathfinder asfaltta da oldukca basarilidir.
Ic hacmi diger Nissan arazi araclarina gore biraz basiktir.
Fakat bagaji yeterli uzunluktadir.LPG yi buyuk depo ile kullanabilirsiniz.
90 Lt tank takarsaniz 300 km den fazla yol yapabilirsiniz.
Arazide otomatik sevmem ama sanzimani dahi sorunsuzdur.
Yine de ben alacak olsam duz sanziman tercih ederim.
LPG nin de bazi dertleri var ne yazik ki,kapali otoparklar ve hizli feribot gibi.
Onun disinda 6 yildir Galloper'da hic sorunsuz 100 km 15-16 lt tuketimle gidiyor.
Bazi bilgilerimi paylastim ama Pathfinder sahibi degilim,ara sira surerim.
Hayirlisiyla markasi ne olursa olsun iyi ve bakimli bir arac almanizi dilerim.

Bahadır beyin dediklerine aynen katılıyorum,lpg sorun tank dır,arka kısım yeterli düzeyde geniş rahat,koltukları yatırsanız iki kişi çok rahat bir şekilde uyur,tank konursa yer yindene epey kalır,şehir içi 3,3 ile 20lt altına indirmazsiniz yakıtı,uzun yolda 14,15 lt civarında olur,
benim runner çok agresif bir araçdı,bir keresinde izmite 170km hız seviyelerinde gittim izmit girişinde kırmızı yandı inanın,ekonomi kullanıma göre değişir, 100,110 seviyelerinde kullanırsanız 14,15 litre civarıdır,saygılar

sn binali genç bey ve bahadır beye yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.bu lpg tankı olayı canımı sıkıyor başka birşey değil siz olsanız kaç lt lik tank kullanırsınız ben %80 şehir içi kullanan birisiyim ve hayatta agresif araç kullanmam.bu aracın çok tuhaf piyasası var 19 dan 28 e kadar çıkıyor bakımlı uyugun olanlarda var değerinden çok fazla isteyenlerde sizce bu araca en fazla ne kadar vermeliyim çok fazla vermek istemiyorum çünkü rakam 28 lere çıktığında %80 kullanımım şehir içi olduğundan forester bu rakamlarda daha cazip oluyor 3.3 e göre düşük motor düşüy tüketim daha genç model vs.

Tercih tamamen siz kalmış anıl bey,conseptleri farklı araçlar,forester tam suv değil,nissan tam bir arazi aracı,fiat değişkenliği aracın temizliğne göre farklılık gösterebilir 97.98 pathfinder 20-22bin tl arası alınabilir az km yapan tercih edilir,ama çok kilmetre yapmış olsa bile bakımları doğru zamanda yapılmışsa sıkıntı olmaz,motor ömürleri oldukça uzundur,araç alırken piston ölçümü mutlaka yaptırın,yağ yakmasa bile kompresyon iyi olan %80 altına düşmedikçe motor ömrü oldukça gider,en az 200bin km yaparsınız demekdir bu,çok km o aracı kötü yapmaz,motor janzıman iyi olsun gerisi çokda önemli değil,japonlarda en önemli faktör bakımdır,zamanında yapılan bakımlar aracın ömrünü uzatır,sizin görüş ve zevkine kalmış gerisi,benim tercihim fikir amaçlıdır,forester alacağınaza rav4 bakın,en azından gözlemleyin,ve kullanın,lpg olayına gelince nissan bagaj içine 60lt tank gider,10 litresi hariç 50 lt lpg alır,buda şehir içi 300km yakın yol yaparsınız,benim aracım 3.0 cc 4runner ile 300 km çok rahat yapıyordum,uzun yolda ise ankaraya gişelere çok rahat gidebiliyorum,3tank dolumu ile memleketim sivasa gitmiştim970km,agresif kullanmadığınız sürece ben pathfinder derim,güvenirliği keyfi yeter bence herşeye,birde ayrıca olası bir kaza durumunda güvenirlik,bence nissanı tercih edin,tabi benim fikrim bu,saygılar

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim binali bey mutlaka piston ölçümü yaptırmak gerekli bu konuda sizinleyim..tercihlerim biraz daha nissandan yana işin aslı.sadece temiz bir araç bulmak için acele etmiyorum.ilk gördüğümü alıp servise çalışmamak için.sizce rav4 derken 2001 öncesi kasalara mı bakmalıyım yoksa 2001 ve sonrası olanlaramı rav4 ler sürekli 4 çeker midir.ben arazi vitesi kokpitte göremedim rav4 hakkında düşünceleriniz nelerdir.
saygılar anıl-bulut...

Rav4 ler sürekli dört çeker anıl bey,2001 öncesi biraz daha uygun fiat olarak,2001 sonrası daha pahalı,hiç rav4 e binmedim kullanmadım
ama olan arkadaşlarım çok memnundu,ve halende vazgeçemiyorlar,sorunsuz araçlardır toyotalar, binek araçları dünyada satış rekorları araçlar
suv larıda dünyanın ey iyi arazi araçlarıdır,bu açıdan bakıyorum ben birazda,sorunsuz araçlar,sahibini üzmeyen araçlar,2009 20013 yılı arası hep toyotan 4runnere bindim,bir çok ağır gezilere katıldım sanayii yüzü hiç görmedim diyebilirim,tabii yağ bakımları hariç,araç bakıyorum vx80 lere
yöneldim bakalım kısmet artık,dilerim gönlünüze göre olur her şey,saygılar

inşallah bende gönlüme göre bir araç bulabilirim toyotaların sağlamlığına diyecek hiçbirşeyim yok tabiki arap ülkelerinde görüyoruz ne şartlarda kullanıldığını.

anıl bey selamlar

nissan pathfinder sanıldığı kadar çok tüketen bir araç değildir. eğer sakin kullanırsanız ve şehirler arası yolda 100km civarında seyrederseniz tüketim değerleri aracın kalıbının çok altında olacaktır. nissan pathfinder kullanım konforu olarak oldukça tatmin edici ve içindeki lüks donanımı günümüz bir çok standart donanım aracın ötesindedir ancak araç şehir içi kullanım için biraz büyük kalabiliyor dar yerlerde manevra zorluğu yaşatabiliyor. arazi aracı olmasına rağmen yol tutuşu beklentimin üzerindeydi viraj güvenli alabiliyordu ancak frenleri cüsseli ve ağır bir araç olmasından dolayı biraz zayıf kalıyor. kendi görüşüme göre aracın 3 yıllık kullanımım süresince pişman eden hiç bir yönü olmadı. benim size tavsiyem eğer şehir içinde çevik bir kullanım düşünüyorsanız nissan pathfinder yerine farklı tercihler yapın ancak arazi kabiliyeti istiyorsanız nissan sizi fazlasıyla tatmin edecektir. nissanın arazi parformansı da çok tatmin edicidir.

şehir içinde çevik bir kullanım düşünüyorum.tavsiyeleriniz hangi modellerden yana tercih yapmalıyım foresterlere bakıyorum ama temizi biraz zor.sizin tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller nelerdir.yorumunuz için teşekkür ediyorum...

PROF11' Alıntı:
Tercih tamamen siz kalmış anıl bey,conseptleri farklı araçlar,forester tam suv değil,nissan tam bir arazi aracı,fiat değişkenliği aracın temizliğne göre farklılık gösterebilir 97.98 pathfinder 20-22bin tl arası alınabilir az km yapan tercih edilir,ama çok kilmetre yapmış olsa bile bakımları doğru zamanda yapılmışsa sıkıntı olmaz,motor ömürleri oldukça uzundur,araç alırken piston ölçümü mutlaka yaptırın,yağ yakmasa bile kompresyon iyi olan %80 altına düşmedikçe motor ömrü oldukça gider,en az 200bin km yaparsınız demekdir bu,çok km o aracı kötü yapmaz,motor janzıman iyi olsun gerisi çokda önemli değil,japonlarda en önemli faktör bakımdır,zamanında yapılan bakımlar aracın ömrünü uzatır,sizin görüş ve zevkine kalmış gerisi,benim tercihim fikir amaçlıdır,forester alacağınaza rav4 bakın,en azından gözlemleyin,ve kullanın,lpg olayına gelince nissan bagaj içine 60lt tank gider,10 litresi hariç 50 lt lpg alır,buda şehir içi 300km yakın yol yaparsınız,benim aracım 3.0 cc 4runner ile 300 km çok rahat yapıyordum,uzun yolda ise ankaraya gişelere çok rahat gidebiliyorum,3tank dolumu ile memleketim sivasa gitmiştim970km,agresif kullanmadığınız sürece ben pathfinder derim,güvenirliği keyfi yeter bence herşeye,birde ayrıca olası bir kaza durumunda güvenirlik,bence nissanı tercih edin,tabi benim fikrim bu,saygılar

yazınızda kaza durumunda güvenilirlik yazmışsınızda bilinçli yazmadınız galiba.
subaru marka bazında ürettiği tüm araçlarda aynı güvenlik seviyesini tam not alarak en güvenilir marka oluyor son 5 senedir.
amerikan otoyol güvenliği testlerindeki tüm testlerden tam not la geçen tek marka.
bu markada legacy ve forester en önde güvenlik konusunda.

burda nissanın güvenlik ve kaza test verileri var,
http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=390

burda da subarunun ki,
bakın değil yeni modellerde eski modelleri bile GOOD almış.
http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=330

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR