Panelvanların Kargo Bölümleri Kesilip Uzatıp Genişletilebilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,957

Etiketler
Ynt: Panelvanların Kargo Bölümleri Kesilip Uzatıp Genişletilebilir mi?

Abiler, bugün bizim şirkete alınan 2 adet 15m3 lük Ducato'lardan birini metre elimde inceledim,uzunluk iç kısım arka kapıdan şöför koltuk arkasına 4 metre benim 12m3 ducato 3.40cm genişlik 190 cm en geniş olan orta kısım ki o arabada çok fazla fark yok alt ile üst nokta arasında sanki kare gibi buda mobilya uygulanırlılığını kolaylaştırır yükseklik ise 190 benim araba ile aynı sayılır,en güzeli orta kayar kapıyı ön kapıya yakın taşımışlar eski modellerde kayar kapı arka bölmenin ortasına gelecek gibi bu sebeple mutfak tezgahı çok modelde kapı açılınca ortada kalıyor hal böğle olunca kapıyı acınca mutfak tezgahı halka açık olmayacak ;D kimse ne pişirdiğinizi görmeyecek.vallaha benim düşüncem 2011 den sonra bu arabalar ötv'den muaf olmaya başlayacak ki ilk modeli 2007 de piyasaya çıktı,bundan sonra arabada extra bir kesmeye bicmeye gerek kalmayacak bir nevi hazır Semi integral arabada donanımda çok iyi her türlü konfor var,ne diyelim gel 2011 gel.

Arkadaşlar, bir ara, 12 m3 PSA grubu araçlarda uzatılmış örnekler olduğu ve bunların orijinal olup olmadığı gibi birşeyler konuşulmuştu. Aşağıdaki örneği bu nedenle buraya koydum:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-ducato-fiat-ducato-dinamik-30199420/detay

[attachment=1]

Cavid Sezen

30199420v7h.jpg

gezmen' Alıntı:
Arkadaşlar, bir ara, 12 m3 PSA grubu araçlarda uzatılmış örnekler olduğu ve bunların orijinal olup olmadığı gibi birşeyler konuşulmuştu. Aşağıdaki örneği bu nedenle buraya koydum:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-ducato-fiat-ducato-dinamik-30199420/detay

[attachment=1]

Cavid Sezen

bunlar orjinal değil Cavid bey hepsi sonradan uzatılmış, bizzat gidip içerisini inceledim uzatılan bölümdeki traversler orjinal değil profil, araba ararken ben risk almamak adına uzak durdum fakat projeli ve onaylı bir uzatma yapılmış ve bunu ruhsatına işletmiş ise bu araçlar alınabilir, iç uzunluk tam 4m

buralpdi' Alıntı:
bunlar orjinal değil Cavid bey hepsi sonradan uzatılmış, bizzat gidip içerisini inceledim uzatılan bölümdeki traversler orjinal değil profil, araba ararken ben risk almamak adına uzak durdum fakat projeli ve onaylı bir uzatma yapılmış ve bunu ruhsatına işletmiş ise bu araçlar alınabilir, iç uzunluk tam 4m

12 m3'ü geçmeyi pek düşünmüyorum; iki kişiyiz, bize yeter...

Cavid Sezen

Bu konu ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Yeni trafik yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2009 tarihi itibarı ile, Üretici firmalar tarafından bizzat ''tip onay belgesi'' alınıp üretilmediği takdirde bu tür uygulamalar yapılamıyor. Eskiden olduğu şekilde tadilat projesi ile çözüme ulaşmak çok zor görünüyor...

2009 öncesinde, tadilat projesi ile uzatlmış bu tür araçların trafiğe çıkışında ve muayenesinde sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Ancak alınacak aracın tadilat projesi kapsamında tadil edilip, onaylanmış olması konusuna dikkat edilmeli...

Trafikte sorumluluk ve can, mal güvenliğimiz açısından tadilatın sürüş dinamiklerine katacağı olumsuz etkiler, pek çoğumuzun bilemeyeceği ölçüde karmaşık mühendislik bilgileri gerektirir. Bu yüzden bu konuda yorum yapmak istemiyorum...

Yasalar şase boyunu 51 cm uzatmaya müsade ediyor, projeli olarak uzatılmış, daha öncede muayenelrden geçmiş bir şasesi uzatılmış araç düşünülebilir, lakin şunuda araştırmak lazım; araç uzatma sırasında proje ile ciddi bir tadilat yaşamış sayılırsa, sonradan kamyonet sınıfında özel amaçlı kamp taşıtı haline dönmeside ciddi bir tadilat dır, bu boyutta iki tadilatın yapılmasın da bir sorun çıkarmı, karavan tadilatınıda tip onay belgesi 336 cm kargo olarak çıkarsa, içine 386 cm proje nasıl TSE ve TÜV'den gaçecek, TSE'den bir şekilde geçebilir, ama TÜV'ün elinde araçlar hakkında inannılmaz fabrikasyon bilgiler var, herşeyi hemen görüyorlar, bir TÜV'cü ile konuşmak lazım..
Benim aracım ruhsatta N2(3500 kg üstü) sınıfı idi, TÜV'de bu araç N2 olamaz N1(3500 kg'a kadar) dediler EK1 vererek düzelt yoksa muayane olamaz dediler, oysa N2 olarak daha önce muayene olmuş ama artık yapmıyorlar, bende EK1 verip sınıfını N1 yaptım...
Araç 1950 kg, istiap haddi 1500 kg, fabrika toplam 2950 kg toplam ağırlık vermiş, adamlar bir şekilde N2 işltip toplam yüklü ağırlını 3500-5000 kg'a çıkarmışlar, yollarda polisler mali kontrollerde mobil kantar ile araçları tartarlar N1 sınıf bir araç 3500 kg dan ağır çıkarsa ceza yersiniz, adamlar ruhsata N2 işlettikleri için araç tartıda 4000 kg çıksada sorunsuz geçip gidiyorlar, ama TÜV bunu yemiyor, ellirndeki fabrika verileri ile hemen aracın tip onayını görüyorlar..
Sonuç herşey TÜV'de bitiyor, bir TÜV elemanı ile konuşmak lazım...

aynı şekilde aracın ölçüleride gözüküyordur, artık cinlik işe yaramıyor, eskiden ekstra uzatılan kasaların boyları ve yükseklikleri de tüv tarafından olması gereken boyutlara indirilmeden muayene yapmıyor artık, bir çok uyanık kamyonet sahibi şimdi çıkmaz da

Arkadaşlar, ben 2004 ve 2005 yıllarında fiat ana bayide çalışırken bu uzatma işlerini bursa'da türkplas'a yaptırıyorduk 18+1 yapmak içindi. o zamanlarda 3.000 TL gibi fiyata yaptırıyorduk. inşallah sizlere yardımcı olmuşumdur. Firma telefonu 0 224 250 23 23

Konuyu bir soru ekleyerek canlandırayım dedim ☺.. Hazır tadilat konuşuluyor, panelvan arka kapılarını çıkartıp üst kısmı yekpare alt kısmı da otobüs bagaj kapağı gibi değiştirilen çalışmalarda proje gerekiyor mu acaba, yoksa zaten karavan tadilat projesi hazırlanırken o tadilat da aradan çıkıyor mu? Uygulayan dostlar tecrübelerini ve nerede yaptırdıklarını paylaşabilir mi acaba.. Teşekkürler.

Konuyu bir soru ekleyerek canlandırayım dedim .. Hazır tadilat konuşuluyor, panelvan arka kapılarını çıkartıp üst kısmı yekpare alt kısmı da otobüs bagaj kapağı gibi değiştirilen çalışmalarda proje gerekiyor mu acaba, yoksa zaten karavan tadilat projesi hazırlanırken o tadilat da aradan çıkıyor mu? Uygulayan dostlar tecrübelerini ve nerede yaptırdıklarını paylaşabilir mi acaba.. Teşekkürler.
Arkayı kapatma , özellikle kış gezilerinde , arkada yatanların üşümemesi adına yaptırılmasında fayda var . Ankarada karavan parçaları satan bir firmada var . telefonla bilgi alınabilir .

PANELVAN KARAVANLARA YENİ DİZAYN - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 282596945

Daha ucuz modelleri de var .

Son düzenleme:

Çok teşekkürler ,değerli bir bilgi oldu..peki projelendirmek konusu nasıl acaba?
sadece arka kapı değişimi için proje istememeleri lazım . yaptırıp tüve gidin , isterlerse 1 ay süre veriyorlar , o süre içinde proje yaptrırsınız .

Benim karavan arka kapılar söktürerek arka üst kısım kapalı ve alt kısmı otobus bagaj şeklinde yaptırdım.Hiç bir problem yaşamadım.Tüvden geçti,muyane sorun yok.Kışın soğuktan,yazın sıcaktan,tozdan koruma ve güvenlik açısındanda çok önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR